Starševski čvek

nadloga glivice

Default avatar
Že vso nosečnost imam glivice.
Pred časom so se mi tudi po trebuhu pojavili flekci suhe kože. Sem mislila, da je to pač zaradi tuširanja, ki mi izsušuje kožo. Tudi pod pazduho imam zelo suho kožo, ki se lušči, sedaj se je to razširilo še pod dojke.

Ko sem bila na zadnjem pregledu pri G mi je sama rekla, da so to glivice in da se naj mažem z olivnim oljem (in naj ne uporabljam kakšnih krem - kemije). No ja, malo pomaga, odstranjene pa še niso.
Zanima me, če katera ve, ali so to iste glivice kot v nožnici in so se samo razširile po telesu, ali so druga "vrsta". Na nogah glivic nimam.

Mislite, da bi morala k zdravniku? G mi ni rekla, da je potrebno iti. Ne bi rada, da še dojenček kaj stakne.
Hvala.
Default avatar
Glivice so zelo trdovratna nadloga, zdravljenje pa lahko dolgotrajno.
Čudi me, da te ginekologinja ni poslala k splošnemu zdravniku zaradi te težave. Če se namreč glivice zelo razširijo, jih je potrebno zdraviti celo s tabletami - ti pa si noseča in nobene tablete verjetno niso priporočljive.

V Lekarni se brez recepta dobi krema Lamisil, ki pa pomaga samo (menda),
če so glivice še v začetni fazi.

Jaz na tvojem mestu ne bi predolgo odlašala - vprašaj splošnega zdravnika.
Default avatar
halo? Neodgovorno od G, da te ni poslala, če te sama ni v stanju pozdravit. Ali gre le za suho kožo ali so djansko glive, ti bo splošni zdravnik že znal oceniti. Preden torej karkoli sama pacaš gor, se pojdi pokazat zdravniku. Glive znajo bit blazno ozprna in trdovratna zadeva, znajo se razširit po celem telesu in delat tudi konkretno štalo. Tudi otrok je komot faše od tebe. N*Jaz bi na tovjem mestu čimprej šla do spl. zdr.
Default avatar
Namaži se z kremo Canesten, 100% pomaga
Default avatar
Jaz sem med nosečnostjo fasala nožnično vnetje, prvo v življenju. Mazala sem s Canestenom in namakala tampone v LCA jogurte, pa je bilo vse skupaj blažev žegen. Glivice (candida albicans) so se mi precej razpasle in povzročile nemalo težav, tudi hčerkica jih je dobila, zdaj imava obe strogo terapijo. Ne odlašaj, ni nujno tako nedolžno. Pojdi k OZ in naj te napoti v laboratorij.

LP
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)