Forum.Over.Net

Starševski čvek

ponudba ali prošnja, prosim za nasvet!

Default avatar

ma-mi-ca prvič

kolegica mi je omenila, da se bo v firmi vzeli delavca..

in kaj zdaj naj napišem ponudbo ali prošnjo??
Default avatar

........................

a si ti lulika?

a res ne znate napisat prošnje?

jaz upam, da taki ne pridejo v našo firmo.
Default avatar

ma-mi-ca prvič

................ ne lubica nisem lulika in vem napisat prošnjo ;)
Default avatar

valenska

Metka te malo zavaja..... če iščejo delavca, moraš napisat prošnjo.
S čim več podatki o sebi, seveda.

Ponudba se piše, kadar kdo ponuja kak material ali storitev, ne pa ,
kadar iščeš službo.
Default avatar

*.*

POnudba je zdaj bolj moderno in naj bi jih pošiljal okrog, ko podjetje nima nobenega razpisa in "se pač ponujaš", če pa vseeno rabijo koga.
Nič narobe pa ni, če napišeš prošnjo za delovno mesto.
Default avatar

japonka

Kaj pa prijava ? Nekje sem brala, da se tudi to uporablja. Pač namesto "Prošnja za ..." napišeš "Prijava na razpisano ..."
Default avatar

ena_a

Prošnja se ne piše več - če je razpisano prosto delovno mesto, se napiše prijavo. Če pa želiš poslat v neko podjetje, kjer ne razpisujejo del.mesta, se pošlje ponudba.
Default avatar

Neli*

Prošnja - prijava je na razpisano - prosto delovno mesto. Lahko uporabiš ali eno ali drugo. Se pravi, ko je firma objavila prosto delovno mesto in iščejo delavca. Ponudba je nekaj drugega - se "ponujaš", čeprav delovno mesto ni bilo objavljeno, jim pa ti ponujaš svoje znanje, sposobnosti in izkušnje - torej v primeru, da bi koga rabili s tvojimi sposobnostmi in izobrazbo.
LP in veliko uspeha.
Default avatar

Majja

Prošnja se že dolgo ne piše več, ker nikogar nič ne prosiš, temveč ponujaš svojo delovno silo v zameno za plačilo, zato napišeš prijava ali ponudba, nikakor prošnja - tako so nas učii na tečaju za iskanje zaposlitve in se tudi meni zdi edino ustrezno!
Default avatar

*metka

valenska, prav nič nisem zavajala, prošnja je preživeta, tako kot tisto, ko smo pred leti vsi pisali "spodaj podpisani tapata, rojen takratintakrat, stanujoč tamintam, se prijavljam na delovno mesto.... ;-)
kot pravita *-* in Majja, napiše se ponudba. ta beseda se uporablja, če delovno mesto ni razpisano in nikjer ne piše, da je razpisano in se ti v bistvu "ponujaš", da te imajo med prvimi na očeh, ko koga potrebujejo (tudi jaz prejete ponudbe hranim in ko vidimo, da bomo potrebovali novo delovno silo, se najprej pregleda ta moj "arhiv").
pač ji je kolegica rekla, da bodo v firmi vzeli delavca, torej se napiše ponudba, če pa bi bilo delovno mesto razpisano, bi, kot pravi ena_a, napisala prijavo (ker bi se PRIJAVILA) na razpisano delovno mesto.

naj bo kakorkoli že, ma-mi-ca prvič, vso srečo ti želim, m.