Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

kdaj tehnični pregled

Default avatar

rožica123

Zanima me, če je tehnični pregled treba opraviti vsako leto (po tem, ko avto ni več nov). Vem, da so nekaj spreminjali, da kdaj tudi ni treba. Imam avto letnik 2001 pa ne vem ali imam letos tudi tehnični pregled?

Hvala za odgovore.
Default avatar

speedy

Pozdravljeni,posredujem vam informacije o tehničnih pregledih. Kot boste razbrala iz spodnjega testa,Vam letos ni potrebno delati tehničnega pregleda, le tega boste opravila v letu 2008, ko bo vaše vozilo staro 7 let in zatem vsako leto.TEHNIčNI PREGLEDI

Tehnični pregledi motornih in priklopnih vozil, razen motokultivatorjev in delovnih strojev, se opravljajo najmanj enkrat na leto. Ukinjeni so polletni tehnični pregledi za vozila starejša od 12 let.
Za vozila, ki imajo prvi tehnični pregled tri leta po prvi registraciji, so ukinjeni tehnični pregledi v četrtem in šestem letu po prvi registraciji oziroma za vozila, ki so že opravila tehnični pregled in niso starejša od sedem let, tehnični pregled opravijo vsaki dve leti.

Tehnični pregled rabljenih vozil pridobljenih ali uvoženih iz tujine (po 1.1.2005)

Za vozila, ki niso starejša od treh let se tehnični pregled vozila opravi tri leta po prvi registraciji v tujini. Za vozila, ki so bila v tujini registrirana več kot tri leta, se pred registracijo vozila v RS opravi tehnični pregled.

Lepo Vas pozdravljam in želim lepe, tople dneve.
******************
Andreja, zavarovalni zastopnik
051-399-125