Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Europa Park

Default avatar

LaLa

Pozdravljeni!

Zanima me, če je že kdo šel z Europa Park v lastni režiji (z avtom)?

Bila bi hvaležna za vsak nasvet.

Poleg tega me zanima, kje se najbolj splača v bližini EP prenočiti (2 noči)? Hotel ali kaj drugega?

Hvala!
Default avatar

ah.

da.

v kampu.
Default avatar

LaLa

A to v Tipi kampu?

Hvala!
Default avatar

LaLa

Aja, pa zanima me še, če je treba to vnaprej rezervirati, ali imajo ponavadi prosto?
Default avatar

AKTIVNA

Pozdravljena!

s hčerko se v lastni režiji avto 16.07.2007 odpravljave v legoland in evropa park.

Obiskovalci foruma so bolj skopi z informacijami. Čeprav lansko leto ko sva se odpravljali v Gardaland prav tako v lastni režiji sem prav na forumu dobila največ informacij glede prenočišč in same poti.

Upam, da nama bo tudi letos izlet uspel in bo nepozabno doživetje.

Lep pozdrav
Saška
Default avatar

LaLa

Živjo Saška!

Mi se odpravljamo v Europa Park samo 4 dni kasneje kot vidve s hčerko. :)

Ali že vesta kje bosta prespali, oz. ali nameravata ostati v Europa Parku en dan ali dva?

Hvala za pomoč! :)
Default avatar

AKTIVNA

Ojla!

nič nimava še rezervirano. Prvi dan potovanja bova šli v legolend in verjetno tudi drugi dan, saj bom verjetno od vožnje malo utrujena.
naslednje dni pa bova šli v Evropa park in tudi tam ostali dva dni, potem pa počasi nazaj proti Ljubljani.

Toliko zaenkrat, če boš dobila kakšne informacije glede prenočišč oz. druge pomembne popotniške informacije mi javi.

Lep dan
Saška
Default avatar

t-inca

V Evropa parku smo bili lani za prvi maj. Ker je bila vremenska napoved preslaba za tipi kamp, hotel, ki je tik ob evropa parku pa za nas predrag sem iskala druge variante - spali smo potem v enem mestecu Colmar na francoski strani. Rust in Evropa park sta namreč tik ob nemško francoski meji. Rezervirala sem kar Etap hotel po internetu in smo spali trije za 52 evrov, kar je za tiste konce zelo poceni. Colmarju rečejo tudi mini Benetke oz. se en del ob vodi imenuje Petit Venice in je ful luštkano staro mestece. Do Evropa parka je cca 15-20 minut z avtom. Vsekakor vredno ogleda, lahko potem skočite tudi do Strassbourgha, ki je zelo blizu (nekje 40 km, če se prav spomnim) in si ga ogledate iz ladjice, ki vozi po reki. V bližini oz. če se boste vračali čez Švico in Italijo (v smeri proti Baslu) je tudi mesto Millhouse, kjer je največji evropski muzej starih avtomobilov (če vas to zanima) in zelo velik železniški muzej. Vse se da najti s sledenjem napotilnim tablam, je vse zelo dobro označeno.
Default avatar

t-inca

Aja pa še to bi dodala - malo upoštevajta da med vikendi ni za hodit - avtocesta mimo Munchna in Ulma proti francoski meji je bila takrat totalna štala (pa smo šli menda v petek ali četrtek)- mi smo imeli nasproti takrat cca 25 km dolgo stoječo kolono, pa tudi mi smo nekajkrat stali po pol ure - brez kakega posebnega razloga. Pot do Colmarja je trajala tako praktično cel dan, z zelo kratkimi postanki za lulat, pa še ful slabo vreme je bilo. Ko pa se poleti pol švabov preseli na ceste zna biti pa tudi kriza. Glede na to, koliko ljudi je bilo v EP že med prvomajskimi, si ne zamišljam da bi prišla tja kar na slepo.
Default avatar

AKTIVNA

Živjo t-inca!


Hvala za tvoje informacije in nasvete. Midve bova šli na pot v ponedeljek 16.07.2007 v zgodnjih jutranjih urah. Računam, da vseeno ne bo take gužve kot je običajno konec tedna.

Bi te pa lepo prosila če mi lahko opišeš po kateri poti ste potovali in če so poti oz. smerokazi za legolend in evropa park dobro označeni.

Hvala za tvoje namige in koristne informacije.

Saška
Default avatar

KAJA

Upam, da vam je uspelo. Tudi jaz bi šla pogledat. Zanima me kje ste spali(2 odrasla in 2 otroka).
Če ne uporabljamo vlakov smrti ampak samo najbolj enostavne atrakcije, me zanima če je dovolj enodnevna karta ali naj kupim dvodnevno.

Ali je med tednom tudi ogromno ljudi, tam bi bili ponedeljek oz. torek.

Hvala za informacije.
Default avatar

t-inca

Žal sem bila od 5.7. dalje na dopustu, tako da nisem uspela kaj več napisat.
Kaja - takrat za 1.maj smo en zelo velik del parka kar izpustili (bazeni, tobogani..) ker je bilo premraz. Tako da mislim da bo dvodnevna karta ravno prav. Gužva bo pa zagotovo tudi med tednom, saj imajo oni (+ večina ostale Evrope) takrat pač počitnice.
Jaz se z vrstami ne bi obremenjevala, imajo vse speljano v labirinte in povsod table n.pr. od tu dalje čakate še 20 minut. Če vidite da je preveč za čakat greste pa pač kam drugam, izbire je res veliko.

lp tinca
Default avatar

smajli

Živjo,
vidim da vas je nekaj blo v Europa parku, Zanima me, kako se vam je zdel sam obisk in "vsebina" parka? A se splača? Kako je v primerjavi z Gardalandom ali morda EuroDisney? Tudi, za kakšno starost otrok je najprimernejši?

lP, Dejan
Default avatar

lunca 00

mene zanima od kdaj do kdaj je Europa park odprt?

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net