Forum.Over.Net

Gradimo, opremljamo in urejamo dom

Odgovarjajo: Alenka Tomori, univ.dipl.inž.arh • Andrej Strgar, krajinski arhitekt • Luka Tomori, univ. dipl. inž. arh

Kako pristopiti h gradnji, adaptaciji stanovanja, hiše ali poslovnega prostora, kako izberete arhitekta, kaj od njega lahko pričakujete, o urejanju dokumentov, pridobivanju raznoraznih soglasij, vse o prispevkih, o dobrih slabih materialih in še veliko več.

Alenka Tomori , univ.dipl.inž.arh

AlenkaTomori

Andrej Strgar , krajinski arhitekt

AndrejStrgar

Je ljubitelj lepega. Posebno skladno urejeno bivalno okolje ga navdaja z navdušenjem. Zaveda se, da ljudje lepoto ne ustvarjamo naključno. Zato poskuša svoje znanje in izkušnje prenesti tudi drugim. Po poklicu je krajinski arhitekt. Od očeta je leta 1991 prevzel podjetje, ki ga je ustanovil že davnega leta 1968. Ukvarja se z ureditvami vrtov in parkov. Tako povezuje oblikovalska znanja s praktičnimi izkušnjami že več kot 25 let. Je član različnih strokovnih in poslovnih združenj, en mandat bil tudi predsednik Društva krajinskih arhitektov Slovenije. Znanje in izkušnje deli preko strokovnih in poljudnih člankih v različnih revijah, je reden gost na radiu in televiziji v oddajah, ki se dotikajo oblikovanja odprtega prostora, ima pa tudi licenco Zbornice za okolje in prostor za projektiranje in nadzor na področju urbanizma in krajinske arhitekture. Kot zapriseženi sodni izvedenec in cenilec kmetijske stroke pomaga sodnikom pri razreševanju vprašanj povezanih s hortikulturo. Sicer pa rad poje (v zboru), pozimi smuča (najraje po svežem snegu), poleti surfa (bolj piha, bolj leti), skače s padalom (prosti pad) in bere. Je srečno poročen in ima tri odrasle otroke.

Luka Tomori , univ. dipl. inž. arh

LukaTomori

Montažne hiše Rihter

Default avatar

titi

Jo kdo ima oz. jo je naročil pred kratkim? Dobre, slabe stvari? Kako pa so cenovno?
Default avatar

karli

mi smo jo naročili v Rimi in jo čakamo.
Default avatar

vhlaha

Pravkar so nam končali (do 4. gr. faze) pri Rimi in smo z odnosom, roki... zelo zadovoljni.

Rihter je deloval super, ampak bi čakali nanje strašno dolgo, zato smo se odločili za Rimo in nam ni čisto nič žal.
Default avatar

Dule

Gradbeni tehnik nujno išče delo v celju in okolici.tel.041674846
Default avatar

Bukovje

Imam hišo Rihter, ki se mi po desetih letih razpada. Izredno nekorektni, ne držijo se rokov, zelo slabo so odzivni na reklamacije, saj so nezmotljivi, kar bomseveda presodil nekdo tretji.
Default avatar

mogoče rihter

Lahko prosim bolj konkretno napišeš zakaj je prišlo do omenjenih težav. Si vzel hišo na ključ pri Rihterju?
Default avatar

Jazn

Bukovje je napisal/a:
Imam hišo Rihter, ki se mi po desetih letih razpada. Izredno nekorektni, ne držijo se rokov, zelo slabo so odzivni na reklamacije, saj so nezmotljivi, kar bomseveda presodil nekdo tretji.

Tudi mene vec zanima okrog tega.