Ločitev, nezvestoba in ljubezenski nasveti

Odgovarjajo: Boštjan Topovšek, Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj • mag. Irma Hus, specializantka psihoanalitične terapije

Še nikoli ni bil tako hudoben do mene ;(

Default avatar
Skupaj sva 7 let. Včeraj zvečer sva oba prišla hkrati domov, on iz službenega izobraževanja, jaz iz službe, ura je bila nekje 21.
Čeprav se imava drugače rada in imava ljubeč odnos, mi ni privoščil niti poljubčka, spravil se je v kopalnico, se stuširal in v posteljo, jaz pa za njim. Ko sem v temi iskala majičko, mi je živčno in nesramno pripomnil, da bom za eno majico razmetala pol sobe. Na to sem odgovorila, da v temi pač ne morem poiskat drugače in je začel s povišano jakostjo govorit, da sem živčna in nervozna. Ko sem legla k njemu, sem ga vprašala neko formalnost glede jutri in ni odgovoril. Čez dve minuti je sam nekaj vprašal in sem odgovorila, pa ga še nekaj vprašala in je popolnoma znorel nad mano, da če mislim, da bo z mano čvekal, medtem ko sem bila do njega nesramna, se motim (?). Ker sem potrebovala samo njegov objem, ki ga ni bilo, sem začela jokat, on pa kot da je gluh, nič ne bu ne mu, ne objema, ne tolažbe, dokler ni spet ponorel in vse skupaj poslal v PM, da še spat ne more in da brezveze cmerim in da ima poln kufer, kadar govorim o tem in o onem.. Pograbila sem povšter in šla spat v dnevno. Zjutraj je brez pozdrava odšel, danes pa še vedno trdi, da je ravnal kot je treba.

V 7 letih še ni bil tako hudoben, tako drugačen do mene. Ne vem kako naj reagiram, želim odgovore, ampak on pravi, da sem kriva jaz in se celo norčuje, če sem fino spala.

Kaj bi naredile ve?
Default avatar
Tu mi nekaj "smrdi". Službeno izobraževanje? Hmmm......
No, možno pa je, da je imel samo en tak tečni dan. Bodi pozorna na nadaljne njegovo obnašanje do tebe.
Srečno.
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar
ne verjamem, da je sicer ljubeč in oh in sploh, sedaj pa kar na enkrat takšen. Mislim, da si tudi že sicer kaj požrla...
Default avatar
mislim da ne boš več dolgo njegova-verjetno se je izobraževal na kaki drugi na žalost
Default avatar
Mogoče pa ga je na izobraževanju ona druga znogirala!?!?
Default avatar
Drugič bodi bol močna ne pa takoj v jok. Kaj pa si dosegla z jokom nič še slabše je bilo. Če boš cmerica pri takih prepirih bo on vedno zmagovalec ti pa vedno tako kot je sedaj izpadlo. Glavo pokonci ne pa da se ponižuješ.
Default avatar
skuliraj se in čakaj kako se bo obnašal naprej. mogoče je bil samo ultrahiper tečen in mu je šlo vse na živce...

ostani pa na preži, nikol ne veš...
ariadne
Default avatar
Tukaj nekaj smrdi. Kaj ugotovi sama, ker ga najbolje poznaš. Človek od danes na jutri ne more biti tak in pika.

lp
Default avatar
Na žalost je moje mnenje (iz izkušenj) tako:
Kdor je do 21 ure na izobraževanju, se po njem tušira, hitro izgine v posteljo, pri tem poskrbi, da se še brez veze skrega, je nerazumno sarkastičen do (upravičeno) užaljenega/užaloščenega odziva in se je sposoben celo zjutraj norčevati iz čustev menda ljubljene osebe VARA svojo partnerko.

Saj ti je na hitro vse povedal. Vse je poslal v PM, vsega ima poln kufer da govoriš o tem in onem, brez veze se cmeriš (????), zjutraj brez pozdrava ven, na koncu pa še pribije, da je ravnal prav.

Seveda je ravnal prav. Izognil se je pogovoru o tem kje je bil, s kom je bil in kaj je počel. Izognil se je morebitnemu seksu, ki ga ne bi bil zmožen (še enkrat ta dan) ali pa vsaj možnosti, da bi na njem zavohala vonj neke druge osebe. Hkrati je bil jezen, da je sploh moral priti domov od nekje, kjer mu je bilo lepše in te je še zato obdrl za brez veze. Ko si se zjokala, je pokazal kako eno figo ga brigajo tvoja čustva, kar je popolnoma nerazumljivo, če imaš nekoga rad. Vsaj minimalno rad. Zjutraj ni našel nobenega izgovora zakaj se je zvečer obnašal kot svinja in je zviiiz spizdil še preden bi moral kaj pojasnjevat. Ko je prišel ta moment, da je moral nekaj bleknit, pa je imel že pripravljen tipičen odgovor. Ti si kriva!!! (ha ha ha, kakšen gnoj) Zdaj pa, draga moja, po mili volji koplji po sebi, kje si ga utupila. Ta čas je namreč on varen.Dal ti je domačo nalogo za čez vikend.

Moja prognoza? Mulal se bo do petka, potem bo pa za tri dni zginil :-) In ko bo prišel domov, se bosta spet skregala. In spet boš ti kriva.

No ja. To je črna prognoza. Morda bo ves sladek in ti bo kaj lepega kupil :-) Včasih plani za vikend tudi propadejo in takrat pride na plano ves pragmatizem, ki so ga sposobni takile stručkoti.

Moje sožalje.
Default avatar
Zelo je čudno, da je bil do sedaj vedno ljubeč, kar naenkrat pa se je obnašal tako prezbiržno do tebe. Tukaj nekaj ne štima. Mogoče je imel res samo izredno slab dan, povrh še utrujen, pa je tako reagiral.

Naj ti samo povem, da ko sem prvič jokala in se je moj obrnil stran, sem ugotovila, da je to začetek konca. Čez nekaj mesecev sva šla narazen.
Default avatar
Nekaj dogaja. Z njim in/ali med vama. Tako vedenje ni naključno. jaz bi razjasnjevala in razčistila in ni druge variante.
Default avatar
Tudi meni to izobraževanje hudirjevo "smrdi" in če se le da ne jokaj pred njim oz.zahtevaj takoj, da se resno pogovorita.Saj vemo, da je bog dal moškim privilegij, da na svojem trupu nosijo 2 glavi,pa pogosto v razmišljanju ne dosegajo logike in pameti niti 7 letnega otroka.V taki situaciji bi meni že zazvonili vsi varnostni zvonovi-žal;če ne prideta skupaj v mirnem pogovoru , vzemi ponos v roke,pa pot pod noge,saj ni vredno uničevati svojega zdravja,osebnosti s takimi primerki.
Default avatar
Ok zdaj pa nekaj razčistimo, služba komot traja do 21, službeno izobraževanje pa ne more???? In potem je takoj kriva ljubica, ki ga je pustila??? Kr neki.

Pred kratkim sem imela službeno izobraževanje v MB, trajalo je do 19.30, ampak seveda vsak malo potegne, pred 20 sem redko odšla iz MB, me je pa čakala še pot do KR. Ok to da sem bila zjutraj še v službi ne bom omenjala, to da je trajalo 4 zaporedne dni tudi raje ne. Okoli 22 sem bila doma, tečna, zoprna, smotana. In ja sem se šla takoj stuširat in v posteljo. In ja tud pod razno nisem šla pokukat otrok, objet mojega, bila sem tako izmozgana, da sem samo padla dol. In če bi moj karkol hotel od mene, se pogovarjat, vrtat po men, bi ga odbila, naj me pusti spat. In če bi jokal zraven mene, bi mu še rekla, da naj bo tiho.

Čist tko, ma ne bit tko občutljivi, pa razumte da vsake tolko je pa človek tudi utrujen in tečen. In pustite mu da je.

Če pa se take zadeve ponavljajo potem je drugo, pol valda se sprašuj kaj je narobe, ampak če je to enkrat, ja ma a se je treba jokat pa stokat pa it v dnevno spat??? Reč mu ma dej k si smotan pa pejd spat, pa zjutraj pač tistih par formalnosti predebatirajta.

Kaj vem tile seminarji po službi te kdaj pa kdaj tako psihično izmozgajo, da ti res ne paše nič drugega kot samo spat.
Default avatar
Ampak punce, kaj pa, če je ima revež možganski tumor, ki mu nevarno pritiska na del možgan, ki je zadolžen za empatijo? Tukaj ga vse blatite, na koncu bo pa ugotovljena huda bolezen, pri kateri se človek osebnostno popolnoma spremeni. Potem se boste pa posipale s pepelom.:)
Default avatar
Marija Ana ne glede na to, kako je človek utrujen, ni opravičila, da renčiš na drugega tudi po tem, ko si ga očitno (nehote) prizadel. In najkasneje naslednji dan se iskreno opravičiš. Vse drugo je poden.
Default avatar
Koka, mogoče pa mu je šlo na jetra, da se je (spet) razjokala. Morda ima občutek, da ga z jokom izsiljuje in mu je zadosti tega, da se mora za vsako stvar opravičevati. Kaj veš, kakšen je njun odnos in kako funkcionirata. Morda se je do sedaj ves čas podrejal, zdaj pa se mu ne ljubi več. Mogoče se mu zdi, da je bil tisti jok, samo zaradi tega, ker je hotel mir in spanec, pika na i in povsem otročje obnašanje. In bi se z njim tudi jaz strinjala. Če ti kaj ni všeč pri partnerju, to predebatiraš drugi dan, če se isti dan ne da. Ne pa da planeš v jok in igraš na karto usmiljenja. Kot otroci, no!

Glede varanja sem tudi jaz skeptična. Moški, ki varajo, so do svoje žene ponavadi veliko bolj prijazni in ljubeznivi kot pred varanjem (občutek krivde dela svoje), samo pri seksu mora dati pobudo žena, medtem ko jo je prej dajal vedno mož.
Default avatar
Pa recimo, da ima Marija Ana prav in je bil res samo blazno utrujen in tečen. Zakaj hudiča se potem naslednji dan ni opravičil za svoje vedenje???!! Vsak normalen človek bi se, ne pa da te še zajebava.
Default avatar
Zakaj bi se pa opravičil, če meni, da ni kriv. Posebej ne vem, zakaj bi bil kriv njenega joka. Če se bi moj partner razjokal, ker bi mu rekla, naj že utihne, saj je ura skoraj polnoč in bi rada zaspala, bi se mu tudi smejala. Kdaj pa kdaj si pač tečen, zaspan in siten in bi se rad samo odpočil in bi rad, da te vsi pustijo pri miru. Potem pa ti nekdo do nezavesti najeda in na koncu se še razjoka. Najbrž bi se opravičil za tečnobo naslednji dan, če bi ga pustila pri miru. Ker pa ni in ni nehala in se je na koncu še cmerila ter nazadnje demonstrativno zapustila spalnico in spala v dnevni, mu je bilo očitno preveč. In zakaj bi se ji opravičeval, če se ne čuti krivega za njen jok in odhod stran. Tudi meni se to zdi popolnoma teatralično ravnanje in mnogo pretirano.
Default avatar
Iz službenega izobraževanja pa direkt pod tuš... ???? Hmmm... 'nekaj gnilega je v deželi Danski'... bi rekel Hamlet. Tole ima zatohel duh po varanju - bodi malo pozorna.
Default avatar
oprosti, je bil sam tam na poti??? ne vem no, če bi mene moj tkole zezal, bi takoj želela vedet ali sem mu ratala odveč, kaj ga muči, je to druga ženska ali sluzba, posel..KAJ..naj pove, ne pa drkanje tkole, mater desci!

Moderatorji

Boštjan Topovšek , Core Energetics telesni psihoterapevt, Mojster Coach Nevrolingvističnega programiranja
Bostjan_Topovsek
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic
mag. Irma Hus , specializantka psihoanalitične terapije
Irma Hus