Skrinjica idej!

Potrdilo za otroka - prehod drž. meje

Default avatar
Mi samo na na navaden list napišemo,da dovoljujemo da gre s starimi starši čez mejo in to je to.Nikoli komplikacij.
Default avatar
potrdilo, da lahko otrok potuje sam ali v spremstvu določene osebe dobite na upravni enoti (tam kot osebo ali potni list), v primeru, ga gre za potovanje z določeno osebo morate navesti št. dokumenta in podatke osebe s katero bo potoval. Potrdilo dobite ga takoj, velja 1 leto.Na list napisano potrdilo nima uradne veljave in na meji lahko "zatežijo", tako da je veliko bolje, da si preskrbite potrdilo.Tako potrdilo potrebujejo otroci do 15 leta starosti.
Default avatar
ne vem točno koliko stane, ampak lani je bilo malo - manj kot 500 SIT.
Default avatar
Dobiš na UE, tam kjer izdajajo osebne izkaznic-takoj, stane nekaj malega-max 3 eur.
No ne da je ena rekla, sam men se je zgodilo, da moji dve nista mogli s staro mamo čez mejo, bilo je pa tako, da so bile že ene 14 dni na morju, pa so šle nekaj v Slo- pa nazaj in jih ni spustil. Ne sprašuj, kako smo potemurejali in faksirali dovoljenje na mejo, da so jih spustili nazaj :-(
Sem pa lani enga fanta peljala, pa me ni nihče nič vprašal.
Pojdi po potrdilo, velja pa mislim da eno leto.
LP
Default avatar
potrdilo dobiš nA UE, cena ni niti en euro. (se mi zdi, da je res ful poceni).
Je pa dobro, da imaš s sabo tudi dokument od tiste osebe, s katero bo otrok potoval, ker hočejo imet številko dokumenta, rojstne podatke...

traja eno leto
Default avatar
ja, za žužija je potrebno (baje do 10. leta). preverjeno. drugače pa pokliči na UE, danes delajo do 18h. prijeten dopust!
Default avatar
Potrdilo ne velja nujno eno leto. Če otroku uradni dokument prej preteče ima tudi potrdilo veljavnost do takrat.

Poleg tega, če otrok potuje z več osebami ali pa nimaš osebnega dokumenta osebe s katero bo potoval, lahko v tistem okenčku napišejo potuje sam. :)
Default avatar
Lahko samo potrdim kar so že napisale. Jaz sem 1x z nečakom šla lepo nazaj ker me niso pustili čez.
Dobiš ga pa na ue kot so ti ostale opisale.
Default avatar
če si iz lj ne hodi danes, ker sem pravkar od tam in je strašna gužva
Default avatar
Za mejne prehode s Hrvaško je tovrstno potrdilo, ki ga izdajo na UE, kjer ima otrok prijavljeno bivališče, nujno! Se vam lahko zgodi, da vas bodo gladko zavrnili, če ga ne boste imeli.

Lp!
Default avatar
Tako kot se že napisale. Jaz sem prejšnji teden šla po to potrdilo na UE. moraš pa imeti fotokopirano osebno od osebe, s katero bo otrok potoval in otrokov osebni dokument. Stane pa nekaj manj kot 1 eur.
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar
še nekaj, Skrbna. Lahko dobiš tudi dovoljenje brez ftk osebne babice. Imaš namreč tudi "kao" generalno dovoljenje, na katerem piše, da potuje otrok sam. V tem primeru lahko potuje s katerokoli odraslo osebo, ki ji pač ti izročiš to dovoljenje. Stane pa isto. Mi smo uredili tako, ker malček včasih potuje z babico, včasih z dedkom, pa da ne bi rabili dveh dovoljenj. Dosti bolj praktično.
Default avatar
Ja pa če greš na Jesenice poveš s kom gre, ap al bo PL ali osebna in ti kar vse vpišejo, vsaj meni so, lani k je šla z "Pinetarji" preko meje na vikend k mami. Na občini ti en komlicirajo.
Naj Žuži uživa :-)
Default avatar
A se da to potrdilo preko interneta naročiti na UE?
Default avatar
Nikar ne hodi jutri na UE, ker je neuraden dan!!!
Default avatar
jutri boš res hodila zaman skrbna:(

Default avatar
je potrebno. dobiš na UE, kjer izdajajo kjer izdajajao osebne dokumente, potrebuješ svoj dokument, otrokov dokument in podatke od enega od starih staršev, lahko dokument (potrdilo se izdaja za dobo enega leta, zato vsaj pri nas je tako napišem na tistega z katerim največkrat gre prek meje).

dobiš ga takoj, ne vem pa koliko letos stane, ni pa bila lani neka visoka cena.