Med.Over.Net

Darovanje spolnih celic

Odgovarjajo: prof. dr. Bojana Pinter, dr. med. spec. ginekologije in porodništva, mag. ekonom. in posl. ved

Informacije o možnostih darovanja spolnih celic in neplodnosti. Kakšni so postopki darovanja.

prof. dr. Bojana Pinter , dr. med. spec. ginekologije in porodništva, mag. ekonom. in posl. ved

bpinter

Praga - nujno!

Default avatar

leo

Pozdravljeni!

Z možem sva se odločila, da bova šla na umetno oploditev v Prago, kajti v Mb ni smisla čakati,ker sploh ni donorjev. V MB so mi dali nek email naslov, katere stran ne morem odpreti. Zato lepo prosim, če katera ima drug naslov ali pa telefonsko številko da mi pošlje.


Hvala in lep pozdrav.
a.c.
Default avatar

leo

Pozdravljena!


Hvala za odgovor. Že sem poklicala in 15.08. greva prvič tja na pregled in sestra je rekla, da septembra lahko začnemo z postopkom. Zelo sem vesela, da se bo kmalu vse začelo, kajti po 2 letih in pol čakanja v Mariboru sem bila čisto obupana.
A greš tudi ti v Prago ali pa si mogoče že bila in imaš kaj več informacij.


Lep pozdrav!
a.c.
Default avatar

prekla

Ojla leo, tud midva sva dobila datum za razgovor 15.8.2007 ob 10.00
Kdaj pa vidva? Katere celice pa potrebujeta? Sta se že odločila, če gresta gor en dan prej al kako?
Zanimivo...
Default avatar

leo

Pozdravljena!

Midva sva naročena ob 11. uri. Potrebujeva moško spolno celico. Nevem kdaj bova šla, ker sploh nevem koliko je točno kilometrov do tja.


Lep pozdrav!
a.c.
Default avatar

pragarca

Ja jest sem bla gor prvič ta mesec na razgovoru,na IUI greva pa avgusta.Jest sm bila z obiskom full zadovoljna,so res prijazni in si na vrsti lahko takoj.Midva sva se za avgust sama odločila zaradi financ.
Ja fajn je da greš en dan prej gor,ker je vožnja kar dolga.Midva sva vozila 9 ur.Fajn je tut da si sposodiš GPS napravo ki te pripelje čisto do vrat.Po dolgi vožnji si res utrujen,Praga je pa kar velika.
Če te še kej več zanima,ti priporočam,da prid na naš forum Živa,kjer ima že več punc izkušnje s Sanatorijem Pronatalom in marsikej izveš.
Lepo bodi in srečno!!!
Default avatar

leo

Pozdravljena!

Zahvaljujem se za sporočilo in prosim, če mi pošlješ točno stran foruma Živa.


Lep pozdrav.
a.c.
Default avatar

Pauline

Tudi midva z možem imava probleme glede plodnosti. Povejte mi prosim, ali zdravstvena zavarovalnica povrne stroške zdravljenja v Pragi. Prosim vas za čim več informacij. Tudi midva potrebujeva moško spolno celico.

Pauline
Default avatar

leo

Pozdravljena!


Midva sva oba zaposlena v Avstriji in imava urejeno zdravstveno zavarovanje tam. Kolikor sem slišala nekaj stroškov mora povrniti tudi zavarovalnica v Sloveniji.
Jaz sem dobila tel. številko , takoj sem poklicala, govorijo nemški in hrvaški, zmenili smo se za termin pri prof. Mardešiču. Kot sem omenila sva bila 15.08. na razgovoru in se zmenila za insemenacijo oktobra. Na moško spolno celico ni potrebno čakati, kajti imajo dovolj.
Prvi razgovor in pregled sem plačala 100 EUR. Če bo te še kaj zanimalo, ti z veseljem odgovorim.


Lep pozdrav!
a.c.
Default avatar

Pauline

Pozdravljeni!

Hvala lepa za odgovor.Midva z možem čakava še na genetske preiskave v novembru. Po 6 tednih dobiva izvide. Ker v semenski tekočini ni bilo prisotnih spermijev in če bodo razisave pokazale na genetsko napako, bova potrebovala moško spolno celico.
Kolikšni so stroški oploditve z darovano moško spolno celico v Pragi?

In koliko časa se čaka?

Pauline
Default avatar

leo

Pozdravljena!


Odvisno je od metode oploditve. Jaz bom imela dva poskusa insemenacije, donacija sperme stane 150 EUR, sam postopek pa še 200 EUR zraven. Za kompletni IVF ciklus pa plačaš okrog 1600 EUR.


Lep pozdrav.
a.c.
Default avatar

Pauline

Pozdrav,

torej za eno oploditev plačaš 1600 eur plus 200, plus 150 eur, ali je ta zneske za dva poskusa? Na forumu sem prebrala, da se lahko sam odločiš, katera m.sp. celica bo darovana. (npr. barva las, oči iQ)Ali to drži? Ali ti na kliniki kar sami določijo darovano m. sp. celico?
Želim vam, da bo oploditev uspešna in da boste čimpreje postali mamica!!

Hvala lepa za odgovor.
Pauline
Default avatar

Dino

Pozdravljeni,

tudi naju z možem zanimajo vse potrebne prve informacije glede Prage. Zanima me kakšno zdravstveno dokumentacijo jim moraš dostaviti?
Lani sva dobila odločbo za upravičenost postopka OBMP z darovanimi moškimi spolnimi celicami, pa me zanima kaj pomeni genetsko testiranje? Namreč pri dr.Rešu sva naredila 1 postopek, v katerem so možu vzeli spermije iz mod in potem tudi poslali na testiranje.


Zahvaljujem se za odgovore

Mateja
Default avatar

leo

Pozdravljena Dino!

Jaz sem dobila v Pragi cenik in tam piše kompletni IVF ciklus stane 1600 EUR brez zdravil in to velja samo za en poskus. Ko prideš na razgovor se tam odločiš za barvo las, oči, barva kože, velikost in če je naj atletski ali normalno zgrajen tip.


Hvala za lepe želje in lep pozdrav.
a.c.
Default avatar

leo

Pozdravljena Pauline!


Jaz sem dobila v MB telefonsko številko sem poklica se naročila za prvi pregled. S sabo moraš imeti vse izvide za krvno skupino, genetse preizskave, za spolne bolezni skratka vse izvide od opravljenih preizskav. Ne potrebuješ nobene napotnice samo 100 Eur, kati tolko stane ta prvi razgovor in pregled.
Mislim, da genetsko testiranje pomneni, da pregledajo predvseem gene, če si prenašalka nede dedne bolezni ali pa imaš kako napako. Pri meni je bilo rizično, kajti v familiji imamo veliko gluhih in enega mongolida.


Lep pozdrav.
a.c.
Default avatar

Pauline

Leo,

najlepša hvala za odgovor. Midva z možem čakava na genetske preiskave, ki jih bova imela v novembru, izvidi bodo decembra, tako, da se bova glede na izvide, drugo leto odločila, kako in kaj.

Prosim, pošljite mi mail, da ne izgubim stika z vami.

Lep pozdrav.

Pauline

moj je: [email protected]

Moderatorji

prof. dr. Bojana Pinter , dr. med. spec. ginekologije in porodništva, mag. ekonom. in posl. ved
bpinter