Forum.Over.Net

Starševski čvek

Dojenje in Tramal!

Default avatar

BDE

Prosim nujno!
Zaradi močnega zobobola sem vzela Tramal.
Kako dolgo naj ne dojim, vzela sem ga zdaj, kdaj jo lahko spet podojim?
Hvala za odgovore!
Default avatar

Tinkula

To bo povsem laičen odgovor, vendar od izkušene dojilje:). Mislim, da snov, ki jo zaužijemo pride v mleko pribl. v 4-ih urah. Zdravila verjetno prej. Poglej na navodilo, kjer piše kolikšen je priporočeni odmerek/na koliko časa je potrebno zdravilo jemati. Če je npr. na 8 ur - si mleko dvakrat, do trikrat iztisni (na 3-4 ure) in ga zavrzi.

Tako bi storila sama, saj vem, da je Tramal izredno močno zdravilo. Moja stara mama ga je jemala v zadnjih stadijih raka :(

Poskusi pa z iskalnikom še na forumu dojenje, mogoče pa kaj najdeš. Srečno, pa da bi zob čim prej prenehal boleti!!
Default avatar

činčka

Živjo,nisem farmacevtka, zato to jemlji na znanje; vem le, da je Tramal strašno močno protibolečinsko zdravilo, sorodno ali iz skupine opiatov (morfij, heroin ipd). Rekla bi, da nikakor ga ne jemlji VEČ, ko dojiš in tudi sicer ne vem, od kje ga imaš v domači lekarni? ... Opiati običajno izginejo iz telesa v 2 dneh ali nekaj takega.
Default avatar

zt

jaz bi se preden si vzela zdravilo pozanimala pri pediatru, no sedaj je kar je. se strinjam z zgoraj navedenim, gre za zdravilo proti bolečinam, ki ima kot stranske učinke vrtoglavico. na pamet ne vem kaj piše v navodilih, zato preberi, se pa ga lahko daje na 4 ure oz. 6x dnevno, je pa tudi odvisno kaj si vzela. tramal 50, 100,150,200, tramundin, tramal retard, skratka gre za različne količine učinkovin v zdravilu, zato najprej preberi kaj piše v navodilih, potem pa se pozanimaj še pri pediatru, nič ne bo narobe če pokličeš v dežurno amb., če tudi ne bodo prijazni, vsaj vedela boš kako naprej. jaz pa najmanj v 24 urah ne bi dojila.
Default avatar

tsk tsk

Tramal ni nikakršen bavbav in ga dajejo celo mamam v porodnišnicah, ker se skozi materino mleko izloči le en promil doze.

Telefoniraj v LJ porodnišnico in vprašaj nadzornega zdravnika, da boš brez skrbi.
Default avatar

Dashenka

Kopiram iz navodila:

Med dojenjem se v mleko izloči približno 0,1 % intravenskega odmerka tramadola.Njegove uporabe med dojenjem ne priporočmo. Zaradi enkratnega odmerka tramadola navadno ni treba prenehati dojiti.

0,1% pa ni promil pač pa 100 promilov, kar pomeni, da je v mleko izloči 1/1000 odmerka.


Ne glede na vse napisano, bi jaz prekinila z dojenjem najmanj za 24 ur od zadnjega zaužitja tramadola.

Default avatar

tsk tsk

[quote Dashenka]

0,1% pa ni promil pač pa 100 promilov, kar pomeni, da je v mleko izloči 1/1000 odmerka.

[/quote]

En promil je ena tisočinka ali ena desetina odstotka.
100 promilov je 10 odstotkov in ne 0,1 odstotka.

Vzemi v roke svinčnik in papir in malo vadi, pa bo. Pride prav tudi pri najemanju kreditov in kupovanju prek TV prodaje.
Default avatar

pepa

Jaz bi prenehala dojiti vsaj za 48 ur. Tramala pa ne vzami nikoli več, razen če imaš predpisanega. Tramal se jemlje ob kroničnih bolečinah. Drugič se raje prej posvetuj s kom, ki ima izkušnje ali pa idi k dežurnemu zobozdravniku.
Default avatar

48 UR

Tramal, ki je na osnovi opiatov, se nahaja v telesu najmanj 48 ur. Sicer pa lahko v lekarni kupiš urinski test in preveriš prisotnost (pokažejo opiati). Na tvojem mestu za en zobobol (glede na to, da dojiš) resnično nikoli več ne bi vzela tramala. In ja, tudi mene zanima, kako so se takšna zdravila znašla v tvoji domači lekarni.
Default avatar

Skr bna

Tramal so nam vsem dajali v porodnišnici po carskem rezu in vsem so tudi redno pristavljali otroke za dojit. Tramal smo dobivale prve 3 dni vse, kasneje pa le na izrecno željo, je res močna zadeva, vednar ni nobene mamice nihče opozoril, da naj ne bi dojila - nasprotno, pa je šlo za komaj rojene do 3 dni stare novorojenčke. DObivale smo ga na 12 ur in vmes dojile. Je pa res opijat, več kot 5 dni ga niso nobeni dajali.
Default avatar

Tramalka

Draga mamica!

Jaz sem zasvojena z Tramalom in ga redno jemljem, na žalost je tako. Z mojim dojenčkom na srečo ni bilo nič narobe in so pediatri vedeli, da jemljem redno Tramal.
Bodi brez skrbi
lp,Za ostale, ko pišete s kje ji v domači lekarni Tramal?
Lahko ima njena mama ali nona itd. Zakaj se tako čudite?
lp,
Default avatar

poznavalka

Svetujem, da se vsaj glede zdravil ne zanašajte na laične informacije, ker so tu zgoraj v glavnem napačne. V takih primerih raje telefonirajte v dežurno lekarno ali k dežurnemu zdravniku.
Tramal je netipičen opioid (ima približno eno desetino moči morfija), NE daje pozitivnega urinskega testa na opioide, se NE uporablja le za kronično bolečino, ampak za HUDO bolečino in se ga lahko uporablja kratkotrajno tudi med dojenjem.
Default avatar

BDE

Hvala vsem za odgovore.
Vzela sem le eno tabletko Tramala, žal mi je pomagal le začasno. Bolečina ni popustila. Sem pa jutri naročena pri zobozdravniku in to noč bom že nekako preživela. Bom poskusila blažiti bolečino z Lekadolom.
Tramal pa ima moj tast in dobila sem ga od njega.
Lep večer!
Default avatar

druga poznavalka

O ja, pokaže Tramal en velik + na urinskem testu. Opiati. Preverjeno.
Default avatar

poznavalka

So bili že kakšni drugi opiati zraven... Accusign in večina ostalih hitrih testov ga ne pokažejo, to pa zato, ker v večini držav vključno z USA tramal ne spada med trigonike in se ga piše na navaden recept (za razliko od evidentiranih drog).
Default avatar

mehtilda

Hm, jaz sem pa po carskem rezu dobivala tramal, pa noben ni rekel, da naj ne bi dojila.... še dobro, da nisem vedela, za kaj se gre...
LP