Med.Over.Net

Obporodno obdobje

Odgovarjajo: mag. Radmila Pavlovič, dipl. psih. • dr. Zalka Drglin, svetovalka

Porod spremlja veliko sreče in tudi stisk. Izmenjajte izkušnje in se posvetujte s strokovnjaki o porodu, dojenju, skrbi za novorojenčka, čustveni izčrpanosti ...

mag. Radmila Pavlovič , dipl. psih.

Radmila Pavlovič

dr. Zalka Drglin , svetovalka

Zalka

OBPORODNE STISKE NA Radiu Slovenija 1

Default avatar

Radmila Pavlovič

Pozdravljene bralke in tiste ki pišete o svojih stiskah!

Zakaj smo se odločili pred leti odreti tale forum? Ker se zavedamo in po izkušnjah vemo, da je sprejetje stiske, prvi pogoj za ozdravitev. Zato pišite, pišite zase za svojo ozdravitev.

Stiske, ki jih doživljamo v starševstu so še posebej koristne, saj nas kalijo v zrele, zavestne starše in tudi celijo rane iz našega otroštva. Pomembno je le, da se s stiskami soočimo, razumemo in sprejmemo izziv. Pogosto ne moremo sami skozi to, zato so dobrodošle podporne skupine, svetovanje ali terapija.

Tokrat bom o stiskah govorila tudi na Radiu Slovenija 1 in sicer v ponedeljek 18.6.2007 ob 10.10 do 10.40.
RaDA BI, DA BI BILA ODDAJA ŽIVA, DA BI POSLUŠALCI VERJELI, DA GOVORIM O REALNIH STRAHOVIH IN STISKAH, SAJ SO STISKE V OBPORODNEM OBDOBJU TABU TEMA. NIHČE NE MORE VERJETI, DA GA BO KAJ TAKŠNEGA DOLETELO, NITI NE MOREJO, VERJETI, DA STISKE DOŽIVLJAJO ZELO "NORMALNE ŽENSKE".
ZATO VAS PROSIM, DA POKLIČETE NA RADIO V ČASU ODDAJE ALI PA SE JAVITE NA TELEFON 051 245 013 DO NEDELJE ZVEČER, DA SE DOGOVORIMO, ZA POGOVOR V ŽIVO. čE JE KATERA, KI JE PRED ČASOM DOŽIVLJALA STISKO POGUMNA JO VABIM S SEBOJ V STUDIO, DRUGAČE BO PA TO TELEFONSKI POGOVOR. gLAS BO NERAZPOZNAVEN, SAJ GA POPAČI ŽE RADIO, PREKO TELEFONA PA ŠE ENKRAT. zANIMA NAS IZKUŠNJA, OBČUTKI, NE OSEBNI PODATKI, POGUMNO. SREGOVORIMO LAHKO LE ŽENSKE, BESEDA OSVOBAJA.

Popularizacija teme omogoča tudi prepoznavanje problema s strani javnosti in tudi sofinancerjev za programe, ki nudijo podporo v tem ključnem obdobju materinstva.

Že vnaprej se zahvaljujem za podporo!
mag. Radmila Pavlovič Blatnik, univ.dipl.psih.

051 /245 013 je svetovalni telefon Zavoda Objem namenjen svetovanju in podpori pri obporodnih stiskah in je odprt vsak delavnik od 9 do 14 ure. Vabljeni/e tudi na osebna svetovanja (tudi na domu) in partnerske posvete, po dogovoru. www.objem.org