Med.Over.Net

Kako živeti z rakom?

Odgovarjajo: Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Forum namenjen izmenjavi izkušenj bolnikov, svojcev in prijateljev, ki se srečujejo z rakom. Prostor za ozaveščanje širše javnosti o pomenu samopregledovanja in zgodnjega odkrivanja raka. Glavno sporočilo foruma je: "rak ne pomeni konec življenja".

Kristina Modic , izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L

Kristina Modic

E-posvetovanje Evropskega parlamenta - Združeni proti raku!

Default avatar

Simon Delakorda

Spoštovani,

od 17. maja do 17. septembra bo na spletnem Forumu prihodnosti potekalo moderirano posvetovanje z naslovom "Ali se o svojem zdravju odločamo res le sami? Združeni proti raku!".

Posvetovanje je dostopno na naslovu http://www.e-participacija.si/forum_EU/ ... ,15.0.html

Spletno posvetovanje je namenjeno sodelovanju državljank in državljanov, nevladnih organizacij in strokovnjakov pri dopolnjevanju samoiniciativnega poročila slovenskega poslanca v Evropskem parlamentu Lojzeta Peterleta. Poročilo bo v Evropskem parlamentu predstavljeno predvidoma jeseni, nanašalo pa se bo na povezovanje dela evropskih institucij in držav članic za uspešnejši boj proti raku in zmanjševanje razlik med državami članicami Evropske unije. Hkrati je namen posvetovanje širiti zdravstveno zavest o raku ter prispevati k njegovemu preprečevanju in zdravljenju.

Spletno posvetovanje je razdeljeno v tri tematske sklope: Preprečevanje, Mladi in preprečevanje raka ter Informacije za bolnike. Vsi sklopi imajo pripravljena in urejena izhodiščna gradiva in vprašanja.

Mnenja, stališča in predlogi, ki bodo izraženi v spletnem posvetovanju, bodo povzeti v vmesnih in končnem moderatorskem poročilu in posredovani evropskemu poslancu.

Spletno posvetovanje so pripravili evropski poslanec Lojze Peterle, Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo in Center za e-demokracijo na Inštitutu za ekologijo v Ljubljani.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

http://www.e-participacija.si/forum_EU/ ... ,15.0.html