Forum.Over.Net

Starševski čvek

šolska torba - vsako leto nova ? ali ne ?

Default avatar

1 triada

na koliko časa kupujete nove šolske torbe?
Default avatar

acjom

Ko je bila uničena sem kupila novo. Tako, da je otrok imel sigurno vsaj 2 leti isto torbico.
***************

Upanje je kakor nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde...
Default avatar

Helios

V prvi triadi ima eno torbo, res da smo kupili kvalitetno in bi bila za silo dobra še v 4. razredu, ampak smo se že prej dogovorili, da po treh letih dobi drugo.
Hel-1
Default avatar

B *

naš je imel 2 in 3/9 eno, za 4/9 dobi novo, upam da bo tudi držala 2 leti :)
Default avatar

BUM

Naš letos zaključuje 3.razred. Šolsko torbo je dobil ob vstopu v 1.razred in jo gulil tri leta. Za naslednje šolsko leto (beri 4.razred) dobi novo, ki bi jo naj prav tako gulil vsaj 2, ali celo 3 leta.
Pomembno je predvsem to, da je torba ob nakupu kvalitetna in seveda primerna za otroka. Naša bi sicer "zdržala" verjetno še eno leto, ampak je že rahlo premajhna in dobil bo novo.
Lep pozdrav !
Default avatar

[email protected]

Se bom kar na tole temo obesila, da ne odpiram nove. Namreč kupujemo novo šolsko torbo za hčerko, ki bo šla jeseni v 4. razred. Zdaj je 2 leti imela Schneiderjevo, tisto "trdo", ne najmanjšo, pa je ob petkih, ko je domov prinašala vse stvari bil kar problem, ker kljub temu da je velika torba, ni bila dovolj velika! :-(
Malo sem v dilemi, a naj še kupimo trdo torbo, ali naj se odločimo kar za kakšen nahrbtnik. Ne vem kako je bolje v praksi. Pa me zanima, tisti, ki ste že "malo večji", kako je pri vas? Kaj se vam, staršem, zdi bolj praktično?
*********************************************************************************
Življenjska sreča se ne meri s številom vdihov, ki smo jih naredili, temveč s trenutki, ki so nam dih vzeli!
Default avatar

BUM

Res, to tudi mene zanima. Jaz sem imela v mislih nahrbtnik, ampak tak bolj trši, oziroma da ima vsaj hrbtišče trše in podloženo. Mogoče narobe razmišljam?. Gremo pa tudi v 4.razred.


LP Maja
Lep pozdrav !
Default avatar

*registrirana

Prvo leto je imel kovcek (po direktivi uciteljice), drugo in tretje pa nahrbtnik, ki je bil za cetrti razred malo premajhen. Zato je dobil v cetrtem razredu nov nahrbtnik, ki ga bo imel se za peti razred, starega pa se kdaj pa kdaj ponucamo, ko gremo na dopust, da si vanj spakira svoje "potrebscine".
Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.
Default avatar

mozzarela

Hči je imela 3 torbe v 8 letih, sin pa 2.
Default avatar

t-inca

Pri nas 1 in 2 razred ena, ki pa je "počepnila" že v maju, tako da trenutno "štukamo" z nekimi manjšimi ruzaki. Jeseni bo morala biti nova, večja.
Default avatar

barbika

Meni so zelo všeč torbe na koleščkih. Zdaj v 1/9r. je nahrbtnik bil čist v redu. PO moje bo v redu vsaj še eno leto. Kakšne do vaše izkušnje s temi torbami.
Default avatar

TinkaraC

KO sva s sinom kupovala torbo za 1. razred, sem bila kar kregana s strani znank, češ, da sem zapravljala - kupila sva Maček Muri nahrbtnik podjetja (slovenskega) POrenta, ki ima tudi certifikat ustreznosti, da je narejen za male hrbte. Stal je takrat nekaj čez 8 jurjev, torej cca 35 evrov. Je čisto preprost z dvema velikima predelkoma in enim manjšim, z žepom za flaško in majhnim žepom spredaj, je lahek in ima hrbtišče ergonomsko oblikovano. Barvno res ni nič posebnega, sin si je (tipičen fant) izbral črno vijoličnega.
Znanke so svojim kupile poceni nahrbtnike, pisane, šaraste in morda res bolj "atraktivne". Ko sem jim pokazala našo torbo, so rekle, da je bila predraga in da ni videti bog ve kaj.
Rvno včeraj smo se o torbah spet pogovarjale - moj sine zdaj končuje 2. razred. Ugotovila sva, da bo lahko svojo torbo gladko nesel še v 3. razred. S tem, da ni najbolj nežen z njo, nekajkrat je bila oprana v pralnem stroju, 2krat je razlil jogurt po njej itd.
Ta najbolj glasna pripomnjevalka, kako sem falila z nakupom, je ravno včeraj pojamrala, da mora hčerki kupiti novo torbo, ker so začeli šivi popuščati. Je rekla, no, saj je zdržala dve leti. Ko sem ji povedala, da naša niti ne kaže znakov uporabe (metanja v kote, puščanja na tleh), ni mogla verjeti. Če bi moj sine imel torbo kakovosti, ki jo je imela njena pridna hčerka, bi po moje tudio 1 leto ne zdržala :)

Glede na seznam potrebščin, ki jih otrok rabi za 3. razred in predračuna za knjige, ki ga je prinesel domov, sem vesela, da nisem kupila kar nekaj od torbe, četudi niso gor najnovejši super junaki.
T.
Default avatar

TinkaraC

Kot vidim, so zdaj malo dražji.
Hm, glede na izkušnjo, bi ga najverjetneje kupila tudi dandanes. Edino malo bolj pisani bi lahko bili ;)
Default avatar

demokrat

Jaz sem imel v celotni osnovni šoli dve torbi in še to mislim, da sta bile med najcenejšimi. Upam, da bo tudi moj sin prišel tako poceni skozi.
Default avatar

SAŠAB

Če se kupi kvaliteten nahrbtnik (npr. Seven,.. ) ti zdrtžijo tudi štiri leta. Sin je imel pet let (mala šola - 4.r/8) en nahrbtnik, od 5. do 9.r pa ima drugega večjega. S tem, da je prvi nahrbtnik še čisto dober in ga uporabljamo za v knjižnico in podobno. Enako bo tudi pri hčerki, ki končuje zdaj 4.r/8 s prvim nahrbtnikom. So pa to nahrbtniki Seven , Cena pa okrog 10.000 nekdanjih Sit.

Saša
Default avatar

nani170

Hči: 1.2.3.r. - 1 trda Shnajderjeva torba
4. - Benettonov šol. nahrbtnik, ki se mu je uničla sponka
5.6.7.8. - Severin nahrbtnik(še vedno lep in ohranjen)
sin: 1.2. - trda Shn. torba
3. - nahrbtnik Sever. podedovan od sestre
4. - nahrbtnik po njegovi izbiri(slaba kakovost)
5. - zdaj končuje z novim nahrbtnikom v začetku leta in je kljub metanju, ležanju na dežu....preživel in se prenaša v naslednje šol. leto
Default avatar

mi smo tako

Mi smo za prvega sina kupili Target trdo torbo. Torba je stala okrog 15.000 SIT, skoraj pol manj kot Scout ali Schneider torbe. Obnese se krasno. Po dveh letih je še vedno kot nova, čeprav jo sine včasih drži za naramnico in vleče po stopnicah (no, jo je, dokler tega enkrat nismo videli in prepovedali). Toliko smo odšteli za torbo pod pogojem, da jo bo imel vsaj tri leta - torej se je takrat moral odločiti, taka torba za tri leta, če hoče vsako leto novo, bi kupili pa nekaj ustreznoo cenejšega. Za mlajšega bomo naredili podobno. Strašno žal mi je, da Kopija nova nima bolj nevtralnih motivov torb, ker bi kupili pri njih. Tako pa se bojim, da se bo prehitro naveličal Ninj ali Spidermana. Torba starejšega sina bo zagotovo zdržala še eno leto, verjetno pa dve. potem dobi pa nahrbtnik Kopija nova, tisti model, za katerega se dobi tudi voziček s kolesi.
Default avatar

ida22

Pri nas pa očitno razmišljamo čisto drugače. Za prvi razred sem ji sicer kupila torbo za 7 jurjev - tako, da ji je bila všeč, da je lahka, da ima pravo hrbtišče, pa dva notranja predala in en manjši z zadrgo, pa en za puščico, pa dva stranska, itd.. Po enoletni uporabi je še vedno kot nova, je pa res, da jo imajo v 1. razredu čez teden v šoli.

Ampak, če se jaz naveličam torbice ali ruzaka zase, verjamem, da tudi moj otrok noče imeti ene in iste torbe kar nekaj let. Tako bomo za drugi razred poiskali primeren nahrbtnik, ki bo predvsem velik toliko, da bo šla vanj tudi mapa z elastiko, s katero smo imeli letos probleme, kljub veliki notranjosti (je bil "pokrov" oblikovan tako trapasto, da je mapo enostavno stiskal, ker je 1 cm previsoka).
Pa, da ji bo všeč in, da bo meni všeč cena. Se da najti tudi to, preverjeno.
Default avatar

senkaa

pri nas ima Seven nahrbtnik že 6 let.