Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Odgovarjajo:

honda ali toyota

Default avatar

nada

Kaj je po vašem boljše: Honda Civic ali toyota Auris. Razmišljamo tudi o Hondi Civic Hybrid. Radi bi avtomatski menjalnik pa bencinara.
Default avatar

Miha

Živijo. Sami smo bili tudi pred to dilemo potem pa kupili aurisa. Glavni razlog je bil da honda nima v ponudbi 1.6 motorja. Sicer smo imeli civica en teden doma in je res vrhunski avto v vseh pogledih. Tudi sedaj nam je malo žal da nismo dodali še malo denarja in vzeli civica. Pa ne da je auris slab avto še daleč od tega. Mi imamo 1.6 z 126 Km in lepo potegne poraba pa je presenetljivo vedno okoli 7l. Sam nisem mogel verjeti računalniku vendar ko sem izpraznil 3 tanke bencina in ko sem izračunal povprečje je bilo okrog 7.1l. Honda je porabila pa okrog 8, vendar sem hondo mogoče malo bolj teral. Drugače pa ima honda to prednost da ima 6 brzin, toyota samo 5 in ko se pelješ po avtocesti 150km/h je motor že precej glasen. Drugače pa je tudi notranjost pri civicu na malo višjem nivoju. Toyoto vozita starša jaz pa bom verjetno nekako ob koncu drugega leta kupil civica.

Pa prosim sporoči kako ste se odločili.


Lp
Default avatar

nada

Mi imamo avto v planu nekje proti zimi oz drugo leto spomladi. Toyote smo res konkretno sprobali, pri Hondi (Autocomerce Maribor) pa so zelo skromni s probnimi vožnjami. Kje ste dobili Civica za celi teden? Bi se še mi postavili tja v vrsto. Meni je Civic najbolj všeč, možu pa je Auris bolj všeć od znotraj pa tudi za vozit mu je boljši (bolj sproban!!!). Meni se zdi škoda denarja za Auris, ko pa ga vidiš na cesti pa ga zamenjaš za Yaris, medtem ko je Civic neprimerljivo bolj atraktiven (in tudi resnično boljši avto).
Default avatar

AcuraNSX

mi smo ga dobili v kopru. Kar se tiče notranjosti je kvaliteta pri civicu boljša. Sedeži so boljši. Zunanjost pa je itak na strani civica. Mi smo se izključno zaradi motorja odločili za aurisa. Tehnika je pri obeh avtih zakon. Kakšnega civica pa imate namen vzeti? 1.4, 1.8 ali 2.2?? Pa še velika prednost civica pred aurisom je prtljažnik. Definitivno dosti bolj uporaben. Ravno dno in približno 150 litrov večja prostornina.

aja pa prejšnji post sem imel nick Miha, sedaj pa sem se registriral.


Lp
Default avatar

re

Jaz dam glas za Hondo.....je pa treba vedet, da je dražja.
Auris je čisto nov, Civic pa je že nekaj časa na tržišču in porodne napake so verjetno že odpravljene.
Izbira je na koncu tehtanje: cene , uporabnosti, osebnih potreb, okusa...
Default avatar

nada

Zdravo, nameravamo vzeti motor 1.6 ali pa če bo slučajno Honda, 1.8. Jeseni pa pride nova Corolla limuzina bomo videli kakšne bodo cene potem pa se bomo menda že odločili. Meni je še vedno najbolj všeč Honda 5-vratna, ker limuzina nima skoraj nič prtljažnika. To je moževo "področje" on odloča ker tudi največ vozi.Bomo videli. Se še kaj "slišimo". Ta čas uživajte v Aurisu (jaz ga še vedno zamenjujem z Yarisom in to Toyoti najbolj zamerim !!!).
Default avatar

_katja_

[quote nada]Mi imamo avto v planu nekje proti zimi oz drugo leto spomladi. Toyote smo res konkretno sprobali, pri Hondi (Autocomerce Maribor) pa so zelo skromni s probnimi vožnjami. Kje ste dobili Civica za celi teden? Bi se še mi postavili tja v vrsto. Meni je Civic najbolj všeč, možu pa je Auris bolj všeć od znotraj pa tudi za vozit mu je boljši (bolj sproban!!!). Meni se zdi škoda denarja za Auris, ko pa ga vidiš na cesti pa ga zamenjaš za Yaris, medtem ko je Civic neprimerljivo bolj atraktiven (in tudi resnično boljši avto).[/quote]Naroči si registersko tablico, kjer bo pisalo AURIS! Sosedom pa kar povej, da ste kupili Auris in ne Yaris (in vse bo OK).
“Ne obstaja psihiater ki bi vam pomagal tako kakor pes, ki vam poliže lice.«

Moderatorji