Forum.Over.Net

Ženski in Moški čvek

Pri 29ih še vedno samska

Default avatar

Osamljena29

Stara sem že dobrih 29 let pa sem še vedno samska. To ne bi bil problem, če bi to bilo recimo zadnjih par let. Problem je v tem, da še nikoli nisem imela fanta.
Sem precej zaprte narave. Dokler človeka ne spoznam, nisem pretirano zgovorna. Potem pa sem bolj zgovorna. Vedno pa težko zaupam. Tudi pravih prijateljev nimam.
Veliko sem prebirala razne priročnike na temo samopodoba, navezovanje stikov, čustvena inteligenca. POskušala upoštevati nasvete pa ni pravega rezultata.
Rada se ukvarjam s športom. Samo pri nas ni kakih rekreativnih športnih društev.
Ne vem kako navezovati stike. Še manj pa vem kako najti fanta. Res si želim resne veze.
Prav zoprno mi je, če se v družbi začneje meniti o kakšnih vezah, ki so jih imeli oz. jih imajo. Jaz se vedno izognem pogovora, da ne bi kdo zvedel, da še nikoli nisem bila v vezi.
Zdi se mi, da sem edina pri teh letih, ki je že celo življenje samska. Že tako slišim preveč opazk o takih ženskah. V stilu stare device.
Pa izbirčna nisem preveč, malo že,ampak preveč pa ne.
V celem življenju se mi še nikoli ni zgodilo, da bi bil kdo zaljubljen vame.
Pa tale mail ni namenjen temu, da bi se začela s kom dopisovat. Zanima me le, če je katera v takem položaju in kako ga rešuje.
In če sploh še obstajajo taki kot sem jaz.
Default avatar

huhiho

jaz bom čez dober mesec tudi 29 in tudi še nikoli nisem bila v vezi. skoraj se podpišem pod tvoj post, edino v tem se razlikujeva, da sem vedno sovražila šport ...
Default avatar

Osamljena29

Domnevam, da si tudi ti želiš ljubezni? Si že kaj razmišljala o čem je problem? Jaz se preprosto ne znajdem več. pa še večina mojih vrstnikov je v zvezi. Vse praznike preživim sama.
Default avatar

tinčl

Ko bi imela kakšen pameten nasvet za vaju bi vama ga dala. Jaz si vajine situacije enostavno ne znam predstavljati. Tudi sama sem vajinih let, sem v drugi resni vezi, upam da bo ostala...

Imam pa prijatelja ki je na istem, želi si resne veze, družine, pa ženske ki bi ga zanimala kar ni od nikoder.
Default avatar

huhiho

osamljena29, spet se podpišem pod tvoj post. glede praznikov je isto. tudi vse moje vrstnice imajo veze, nekatere že od osnovne šole ... in nimamo kaj početi skupaj. seveda si želim ljubezni ... mnogo žensk ima veze samo zato, da niso same ali pa da se počutijo bolj ženske na ta način ali pa da bi bile "enakovredne" tistim ženskam, ki imajo partnerja. nekatere zaradi seksa, nekatere zaradi drugačnega koristoljubja. jaz takšna nikoli nisem bila, raje sem bila sama kot pa da bi bila z nekom iz takšnih razlogov. hm, v čem je problem? vse se zgodi z določenim namenom, tudi nama se je je to zgodilo oz. se dogaja. nekaterim ljudem je tudi namenjeno, da v kakšnem življenju ostanejo samski in morajo spreti to lekcijo. kaj naj ti rečem? vse dobro ti želim.
Default avatar

masa4

Nista edini, ki pri teh letih nista v zvezi. Poznam kar nekaj ljudi. Ne vem, pač še nista našli pravega moškega, kar pa tudi ni nujno da je to tako slabo. Ker poznam tudi zveze, ki niso ok, pa so vseeno skupaj, prav zaradi problema, kaj bo, ko bom sam-a? Bolje biti sam, kot pa vztrajati v gnili zvezi. Nikoli se ne ve, kdaj vama bo prekrižal pot usoden moški, nekaterim se to zgodi zelo pozno, zato pa je toliko slajše. Verjemita, da bosta tudi vidve enkrat v zvezi, vendar očitno vajin čas še ni prišel. Do takrat pa čim večkrat pojdita ven, v družbo, na sprehode, rolat, kolesarit...morda pa vaju na tej poti doleti srečna usoda...

SREČNO!!

Lp Maša
Default avatar

bila tam

Maša ob tvojem pisanju se mi je kar obrnilo. Oprosti, sej je res prijazen nasvet in vse....
Ampak pojma nimaš o čem Osamljena in Huhiho govorita. Ker edino tak človek lahko da tako cenen nasvet: hodita čimveč v družbo, ukvarjaj se s športom..."

Sama sem trenutno v zvezi (ampak šele en mesec), stara sem 27. Pred to zvezo sem imela samo eno zvezo... zelo kratko.
Po tem pa doooooolgo (6 let) nič.

Zato vem kako se počutita. Skoraj vedno je problem pri samskih ljudeh ujetost v eno in isto družbo. ves čas si z iatimi ljudmi, skoraj ne srečaš koga novega.
Tudi jaz sem se ujela v to zakonko. potem pa sem zavestno prekinla ta začarani krog. Nisem čist zanemarila starih prijateljev, sem pa posikala nove ljudi, nove dejavnosti.
In ne.... nikakor se ni vse spremenilo kar čez noč.
je trajalo kar kakšno leto. Tako da punci... pogum....
Pa SAMOZAVEST pa bo.
Držim pesti za vaju.
Default avatar

masa4

Ne, nikakor ni moben cenen nasvet..tako da se malo lepše izražaj.Človek lahko v svojem življenju spremeni stvari samo sam. Načinov kako spoznati nove ljudi, je veliko, med drugim tudi kar sem napisala zgoraj.
Tudi sama si napisala, da si poiskala nove ljudi, nove dejavnosti..no, še enkrat preberi kaj sem mislila jaz, da ti bo bolj jasno....


Lp maša :)
Default avatar

tokrat anonimna

Punci, bolj ko se bosta sekirali, slabše bo. Tudi jaz sem bolj zaprte sorte, sicer sem imela nekaj nesrečnih vez, a vendar sem se pri 27 krepko zamislila. Ugotovila, da v svojem okolju ne morem računati na zmenke, ker prostih tipov enostavno ni. Potem se je pa zgodilo ... Ubistvu je za vse kriva sošolka, ki je na obletnici mature malce sramežljivo priznala, da je ljubezen svojega življenja spoznala preko intereta. Potrebovala sem skoraj leto, da sem se opogumila in vpisala na eno tako spletno stran. Najprej sem si samo dopisovala, šele ko sem o dopisovalcu zvedela zadosti sem se predstavila ali sva si izmenjaal slike. Na žalost je dosti čudnih tipov tam, vendar če uporabiš žensko intuicijo in malo zdrave pameti, jih hitro pogruntaš:-) S tistimi, ki smo se zaštekali na msn-ju sem se tudi srečala (v mestu kjer je veliko ljudi!). Kakšnega sem videla 1x, s kakšnim sva se dobila 2x ... Prišlo je do tega, da sem si morala zapisovati kdaj imam kakšen zmenek! Spoznala sem veliko fejst fantov, ugotovila, da imajo mnogi podobne probleme kot me. Istočasno sem se malce znebila svoje sramežljivosti. Potem je pa prišel on ... No, tukaj bi lahko napisala "the end" (beri: po enem letu sva še vedno skupaj in načrtujeva skupno prihodnost).

Ne obupajta, vzemita usodo v svoje roke!!!
Default avatar

GalaC.

In katera je ta stran?
Default avatar

tokrat anonimna

Mojega sem nasla (oz. je on mene:-) na zmenkarije.org
Teh strani maš pa sicer malo morje, vpiši v najdi.si "zmenkarije" "zasebi stiki" ipd.: spoznaj.com, www.kupid.com ...
Default avatar

atinasip

abslutno se podpišem pod mašo,...
Default avatar

noel79

Punci,
ko sem jaz spoznala, da v moji stalni družbi pač ni več frej tipov, sem se odločila, da bo treba nekaj narest. In ravno takrat sem prebrala tale prispevek: http://www.mladi.net/index.php?option=c ... &Itemid=54. Sicer vprašanje oz. predvsem starost punce nima veze z nami, je bil pa odgovor tisti, ki mi je dal mislit. Končno sem premagala predsodke glede interneta in se prijavila na ona-on.com, si dopisovala (o resnih vprašanjih, kot predlaga ga. Andreja v prispevku) in šla na 4 zmenke. 4. je bil zadnji in pravi in kmalu bo eno leto od tega. Zaljubljena in srečna pa sva noro ... Vsakemu privoščim to srečo in zato povem svojo izkušnjo.
Srečno!!!
Default avatar

noel79

Vidim, da mi ne pusti dati dolgega linka do prispevka. Ga bom poskusila prilimati:

Zakaj ne dobim fanta? Zakaj strah?
Avtor Andreja Jereb

Čaw! Stara sem 17 let in sem imela že kar nekaj fantov, tudi dva resna. Nazadnje sem s fantom prekinila februarja in od takrat še nobenega nimam. Včasih spoznam kakšne na klepetalnicah, vendar večinoma vsi mislijo na sex. Je mogoče res, da iskanje po klepetalnicah ni v redu? Je res, da fant pride ko najmanj pričakuješ? Zanima pa me tudi, ko sem imela fanta in me je povabil ven, me je bilo neznansko strah. Zakaj ta neizmerni strah??


Pozdravljena!

Hvala ti za tvoje vprašanje. Verjemi, da je kar večino deklet pred resno hojo s fantom strah, saj je ta odnos nekaj bistveno drugega kot flirtanje in zgolj občasno preživljanje prostega časa z nekom, dokler ti ustreza, potem pa ga zopet vidiš, če ga želiš in kadar želiš.
Spet se mi zdi, da si dekle, ki se počuti kar nekako nenormalno, če nima fanta. Čemu tako prepričanje, ne vem. Osebno mislim, da je dosti bolje imeti fanta takrat, ko si nanj pripravljena. In ti očitno še nisi, zato bi na tvojem mestu malo počakala, si vzela več časa zase in se šele potem, ko pri sebi marsikatero stvar razčistiš, ter si predvsem sama odgovoriš na vprašanja, ki jih postavljaš meni, saj se sama daleč najbolje poznaš, sama pa moram sklepati glede na tvoje vrstnike ali pa ugibati, kar je sila nehvaležno delo.
Predlagam ti, da si vzameš malo časa zase, morda kakšen zvezek, kamor si boš kakšno svojo ugotovitev lahko zapisala ter veliko miru, da boš lahko nekatere stvari temeljito razmislila. Najprej si naredi prioriteto za naslednji npr. dve leti. Kaj je na prvem mestu? Čim bolj uspešno dokončanje šole, morda se ukvarjaš s kakšnim hobijem, ki bi se mu želela še čim več posvetiti, dokler si sama? Ali pa ti je prvenstveno, da dobiš fanta in se ti bo zdelo, da si s tem enakovredna svojim vrstnicam. Praviš, da si želiš že imeti resnega fanta, kar pomeni biti pripravljen tudi na to, da začneš razmišljati o samostojnosti. Koliko si na to pripravljena?
Imeti resnega fanta pomeni, da vajino druženje prerašča hojo v kino in na zabave, kazanje samo najlepšega videza drug drugemu ter pogovarjanja o povsem neosebnih temah. Hoja v dvoje pomeni, da začenjata vajina druženja oblikovati z namenom globljega spoznavanja drug drugega, kazanja svojega resničnega obraza. Zato si že sama prej odgovori na vprašanja: Kdo si? Kako bi se nekemu fantu predstavila? Kako bi opisala svoj značaj? Kako svoje vrednote? Kaj lahko našteješ kot tvoje prednosti, tisto, s čemer se lahko pohvališ in ponosna na sebi, da si taka? Kaj se ti zdijo tvoje pomanjkljivosti? Ali jih nameravaš odpraviti, kako? Kakšnega fanta pravzaprav iščeš? Kakšen naj bo glede na izobrazbo, izgled, prepričanja, vrednote, značaj? Česa pri bodočem partnerju v nobenem primeru ne bi sprejela?
Vidiš, da je v resnici pred teboj še kar dosti dela, da si prideš na jasno glede vseh teh vprašanj. Nič ne izgubljaš, če si jemlješ potreben čas zase in za iskanje pravih odgovorov na ta vprašanja ter malo počakaš z 'letanjem' za fanti. Če namreč za nek odnos nisi dozorel, mora propasti, kar je tudi normalno. V tem času boš zagotovo analizirala tudi svoje pretekle izkušnje s fanti, si napisala, kaj si se v vseh odnosih pozitivnega naučila o sebi, o fantih in kje si delala napake. To ti bo dragoceno spoznanje za uspešen sledeči odnos. Gotovo boš v tem času našla tudi odgovor na vprašanje vzroka tvojega strahu. Sama lahko samo ugibam: te je strah tesnejšega odnosa, večje resnosti, ob srečanjih, odgovornosti, ki jo imaš do fanta s katerim resno hodiš itd. Te je strah, da si sama slaba, grda, se zate fant ne bo odločil, da boš uničila zvezo? Te je strah zavrnitve? Se ti ne zdi, da je bolje za neko zvezo, da propade, če se eden partner ne vidi v odnosu z drugim? Ni bolje prej kot kasneje, ko si na nekoga že čustveno zelo navezan? Tudi sklepam, da nisi prav zelo samozavestno dekle, sicer bi imela o sebi dobro mnenje in bi bilo strahu dosti manj. Torej si vzemi čas in naredi nekaj več za zvišanje svoje samozavesti, saj ti bo to zelo dobra popotnica za katerikoli resen odnos.
Seveda je dosti fantov, ki v tvojih letih razmišljajo samo na flirtanje, preizkušanje in spoznavanja različnih deklet, pa na zgolj preživljanja prostega časa ali celo samo na egoistično zadovoljitev lastnih potreb. Logično, da boš morala med kupom fantom izbirati in preprosto ne odgovarjati tistim, ki tvojim željam ne ustrezajo. Tudi ne vidim nič slabega glede internetnih linij za zmenke, če jih seveda uporabljaš sebi v pomoč. Tudi sama sem si tako našla svojega prvega fanta pri 31. letih (prej ga sploh nisem iskala, ker sem želela najprej dokončati šolanje, se zaposliti, se osamosvojiti, se čim bolje pripraviti na prihod še nekoga, čim bolj še uživati v samoti in šele, ko sem začutila željo po fantu, sem ga začela iskati) našla preko internetna. Seveda, ko sem dala svoj opis, se jih je javilo več kot 100 in potem sem vsem postavila kar nekaj vprašanj: Kako bi se opisali? Po značaju, vrednotah, prepričanjih, svojih dobrih/slabih lastnostih, kakšno izobrazbo imajo, kje so zaposleni, kje živijo, kakšne hobije in prijatelje imajo, kako si predstavljajo/načrtujejo svoje življenje, kaj jim pomeni družina, kakšne poklicne ambicije imajo, kakšno dekle iščejo glede na poglede na življenje, vrednote, prepričanja, odnos do družine itd. S tako resnimi vprašanji sem avtomatično pregnala veliko večino, ki si je želela samo flirt, morda iskala posteljne užitne ali avanturo. Odgovorilo mi jih je približno 10, s katerimi smo se dogovorili, da se srečamo in o teh vprašanjih še bolje pogovorimo in spoznamo. Ob srečanjih sem jih kaj hitro spoznala in tako so odpadli vsi razen enega, s katerim sva se začela pogosteje srečevati, se pogovarjati o takih vprašanjih, resno hoditi, pol leta kasneje sva bila že zaročena, isto jesen pa že poročena in sedaj sva srečna drug z drugim in svojo družino.

Hotela sem ti povedati svojo zgodbo, da vidiš, da je bolje počakati, da si za nek odnos zrel in nanj pripravljen, kot da si nesrečna zaradi neuspešnih zvez. Hotela sem ti pojasniti, da vsi fanti nimajo takih namenov kot ti in da si sama tista, ki moraš znati na primeren način izbrati pravega. In seveda, da so tudi internetne klepetalnice čisto dober način za iskanje fanta, če jih pravilno uporabiš v svojo korist.

Ne, sama ti ne bi potrdila, da pride fant, ko najmanj pričakuješ, ampak pride pravi, ko si nanj tudi pripravljen – zatorej si vzemi potreben čas za ta korak in svojo pripravo.

Upam, da sem ti s tem odgovorila na tvoja vprašanja, sicer se pa še oglasi, Andreja Jereb
Default avatar

Mala princesa

Tudi jaz predlagam internet. Sicer sem vedno imela zveze, vendar sem pri 29-ih po nekajletni zvezi ostala sama. Šla sem na kupido, napisala, da si želim z nekom dopisovati in začelo se je.
Jaz sem dobila prve štiri dni na dan tudi po 20 sporočil.Polovico skenslaš takoj, naslednjo četritno po nekaj mailih in tako naprej.

Tako sem stopila v stik z nekom, se vanj zaljubila, se po štirinajstih mesecih poročila in junija bova zelo srečno poročena že tri leta.

Nikoli ni za obupat. Vendar nasvet nove dejavnosti, novi športi inp. niso nekako pravi. Pri teh letih navkljub vsemu potrebuješ nekoga, da greš z njim ven. Sicer si navkljub vsemu večinoma osamljen. Ali so vsi poparčkani ali pa so to dobri prijatelji.

Vsekakor: pogum in veliko sreče.

LP
Default avatar

mira

Tudi jaz ti predlagam internet. Zakaj? Moja zgodba je precej podobna tvoji,
28-letna pa nobenega fanta..Vrtela sem se v eni in isti družbi..., nisem pa ravno tip za v lokale in tudi koketirati ne znam kaj prida ;), imela sem precej slabo samopodobo itd. Torej prijateljice se me nahecale in sem se prijavila na enega izmed portalov, pa sedaj nimam pojma na katerega, in kar naenkrat se je v mojem življenju začelo dagajati. Začela sem hoditi na kave, spoznavat nove ljudi...res pa je potrebno bit malce previden vendar jaz slabe izkušnje nimam. Dobila kar nekaj novih prijateljev, takšnih res dobrih s katerimi imam stike še sedaj pa je od takrat minilo že kar nekaj let. Svojega partnerja sicer nisem spoznala prek neta ampak v čisto realnem življenju vendar sem takrat dobila tisti občutek "ženskosti", dogajanja okoli mene...res mi je pomagalo.
Vso srečo!
Default avatar

Osamljena29

Masa4,
Jaz pa sploh nobenega ne poznam, ki bi bil v teh letih že od nekdaj samski. Poznam samske, ampak so bili že kdaj v vezi. Sem veliko zunaj v gorah, na kolesu. Pa nič ne pomaga. Dostikrat se celo zgodi, da me izločijo iz družbe, ker pač vabijo le pare (recimo na kako zabavo).

Tokrat anonimna,
Sem že poskusila prek neta: ona-on in Kupido pa še ena druga taka stran in sem bila precej razočarana. Večina jih je avanturistov. Potem pa so še večinoma taki, ki ždijo cele dneve pred računalnikom, televizijo. Meni so pa všeč fantje, ki imajo radi šport pa ne po TV. Večina zmenkov pa je bila bolj žalost. Če pa komu pošljem sliko, kar naenkrat ni več mailov.

Noel79,
Vem, da si imela najboljši namen, ampak tale zgodba je taka kot sem jih že polno slišala, prebrala. Povrh tega pa je tale punca stara komaj 17 let. Če bi bila jaz toliko stara, se še ne bi počutila stare device. Sicer je res, da sem bila pri starosti 17 let ena redkih, ki še niti poljuba ni dobila, ampak OK. Ampak pri skoraj 30ih, je pa to že zelo drugače. Zdaj resno študiram, da je nekaj zelo, zelo narobe z mano.

Ajdicca,
Hvala za link, ampak bom raje počakala, da bo iz plenic. Namreč sploh ni fantov moje starosti. Par let gor ali dol oz. so iz čisto drugega konca Slovenije.

Sicer pa glede interneta, bom zaradi zgornjih postov še poskusila, ampak ne vem kje bi še:
Ona-on je za plačat in tudi ni bilo kaj sadov, kupido.com mi ni všeč, spoznaj.com – tudi bolj v plenicah. Kakšna bolj zanimiva stran? Na sploh bi raje nekaj takega, da ni gor polno avanturistov.
Default avatar

huhiho

osamljena29, te popolnoma razumem. kljub temu pa mislim, da ni s tabo narobe popolnoma nič. iz tvojega pisanja je čutiti razsodnost, samokritičnost, treznost ... Pač nisi (še) našla pravega; nekaterim je celo namenjeno, da ga v kakšnem od življenj ne najdejo ... Mogoče bi ti lahko kaj pomagal gospod Marjan Ogorevc, ki se ukvarja s karmično diagnostiko. Sama nisem (še) bila pri njem, sem pa slišala oz. prebrala veliko pozitivnih izkušenj z njim. Vtipkaj njegovo ime in si kaj preberi ...

Je pa res to, akr pišeš: tudi sama poznam nekaj samskih ljudi, vendar skoraj nobenega takega, ki bi bil samski že celo življenje. V glavnem so bili skoraj vsi v vezah, ki so npr. propadle in so potem ostali samski. Sploh pa pri najinih letih ni veliko takih, nama podobnih. Saj se lahko prepričamo tudi iz postov v tvoji temi, ki jih ni!!! Če je npr. odprta tema v smislu Ali me vara? itd., se ljudje takoj javljajo, tukaj pa sva sami ...
Default avatar

huhiho

Aja, pa še to: zgodba 17-letnice ni ravno primerljiva z najino, kljub temu, da je odgovor tiste gospe zelo dober. Primerjat nekoga, ki je v puberteti z nama, mi je totalno mimo ...