Med.Over.Net

Družinska medicina

MOŽGANSKI TUMOR?!

Default avatar

_Luke_

Lep pozdrav!

Pred dobrim mesecem se mi je zvrtelo, ko sem se zjutraj na hitro pobral iz postelje, to je trajalo nekaj minut, sploh če sem glavo močno obrnil v kako stran.
Čez kaka dva tedna se mi je vrtoglavica spet začela pojavljati, ampak nikoli spontano, vedno ob kakem večjem premiku lege telesa ali glave (ko sem se ulegel npr. ali pa na hitro vstal ali pa glavo nagnil močno v kako stran). Prej sem ob takih slučajih občutil le spremembo pritiska pač.
Sedaj je vrtoglavica še vedno omejena na taiste trenutke kot sem omenil, se mi pa pojavlja še glavobol že kaka dva tedna. Bolečina ni močna (bolj blaga) in ni utripajoča je pa v bistvu kar konstantna (le kak del dneva je ni), omejena je na sprednji del glave (mogoče bolj desni del). Spim v redu in tudi nisem nič bruhal npr. Ravnotežje,oči in sluh mi je testirala zdravnica in je bilo v redu. Če ležem na hrbet ostane bolečina enaka, če pa se obrnem na stran je skoraj ni.
Zanim me ali lahko izključim možganski tumor ker me že res skrbi?

Poudariti moram,da so bili prejšnji in predprejšnji teden izpiti in sem se zgolj učil in sedel, tako da je možno tudi od tega odvisno. Pa še nekaj, modrostni zob je rahlo vnet,a bolečin niti ne čutim, morajo pa mi ga izruvati.
To sta edini dve moji razlagi za ta glavobol.

Najlepša hvala za pojasnila!
luka jereb
Default avatar

Janko Kersnik

Spoštovani!

Opisujete značilne zanke galvobola zaradi vratne hrbtenice. Najbrž imate galvo in vrat večji del časa v prisilnem položaju in je prišlo do draženja živcev in živčnih korenin, kar lahko povzroča stlni galvobol in omenjene vrtoglavice. Premiki vratu, pa to le še dodatno stopnjujejo. Opisane bolečine niso značilne za možganski tumor. Pomagala bi zdravila proti bolečinam in redne vaje za vrat.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik
Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."