Avto.Over.Net

Avtomobilska zavarovanja

Odgovarjajo: strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

Kako lahko prenesem bonus na svojega partnerja? Kaj naj storim v primeru prometne nesreče? Ali se lahko vozim s svojim vozilom, če mi je zavarovanje poteklo? Odgovore na ta in vsa druga vprašanja v zvezi z avtomobilskimi zavarovanji dobite na tem forumu.

strokovnjaki Zavarovalnice Triglav

ZavarovalnicaTriglav

Prenos zavarovanja?

Default avatar

Marko134

Kupil sem rabljen avto. Prodajalec mi je rekel, da lahko obdržim tablice, pa tudi tehnični pregled,Avto je registriran do novembra 2007. Kako pa je z zavarovanjem?A mi je tudi to pustil ali se zavarovanje avtomatsko prekine ob prodaji in mmoram obvezno jaz zavarovati še za teh šest mesecev?Kaj če prodajalec ne bo dvinil preostanek zavarovalne vsote(za teh 6 mesecev) na zavarovalnici?Potem mi ni treba plačati te razlike za zavarovanje?
Default avatar

speedy

Pri prodaji vozila lahko tablice ostanejo na vozilu, enako tudi tehnični pregled in plačana cestna taksa. Potrebno je le skleniti zavarovanje za čas do poteka registracije vozila. Zavrovanje od prejšnega lastnika ne velja, ne glede ali on dobi denar povrnjen ali ne. Vi morate v vsakem primeru plačati zavarovanje, če želite imeti vozilo prepisano nase.

Lep pozdrav
******************
Andreja, zavarovalni zastopnik
051-399-125