Med.Over.Net

Limfom in levkemija

SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L

Default avatar

Kristina Modic

SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L
Povšetova 37, 1000 Ljubljana
[email protected]

Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo predstavlja nove možnosti združevanja in medsebojne pomoči bolnikov z limfomom in levkemijo. Združuje nekdanje in zdajšnje bolnike, tako odrasle kot otroke, njihove svojce, prijatelje, zdravstvene strokovnjake in vse, ki se zavzemajo za najsodobnejše oblike diagnosticiranja in zdravljenja limfomov in levkemij, za celostno oskrbo bolnika, za čim bolj kakovostno življenje z boleznijo in po njej, ter se zavzema za krepitev zdravja in za zdrav način življenja.

Vodilo Združenja je prisluhniti in pomagati novo zbolelim za limfomom in levkemijo, bolnikom, ki so ozdraveli ter njihovim svojcem. Svojo pozornost usmerja tudi na otroke, ki so zboleli za omenjenima vrstama raka.

V Združenju delamo projektno, se povezujemo z drugimi društvi in tako krepimo pogajalsko moč civilne družbe. Podpiramo iniciative naših članov in skupaj z njimi realiziramo vse pobude in ideje, ki sledijo ciljem Združenja L&L. Usmerjeni smo predvsem na bolnike v procesu zdravljenja in vključevanja nazaj v delovno, socialno in izobraževalno okolje.
Prizadevamo si za zgodnje odkrivanje limfomov in levkemij, za najboljšo diagnostično obravnavo in zdravljenje, popolno oskrbo bolnikov z omenjenima boleznima med zdravljenjem in po njem, seznanitev bolnikov z njihovimi pravicami na področju zdravstva in socialnega varstva ter izobraževanja, osveščanje javnosti o pomenu darovanja krvotvornih matičnih celic ter promoviranje zdravega načina življenja. Organiziramo preventivne programe za ohranjanje zdravja ter strokovna predavanja, posvete in delavnice s področja zdravja in zdravega načina življenja.
Več o limfomih, levkemijah in aktivnostih Združenja L&L boste našli na spletnem naslovu www.onkologija.over.net ali na spletnih forumih Limfom inLevkemija http://med.over.net/forum5/list.php?164 in Kako živeti z rakom http://med.over.net/forum5/list.php?26 .

Če vas zanima program združenja, naši cilji, pobude, projekti in menite, da bi se nam želeli pridružiti kot aktivni ali pa le podporni član, se lahko obrnete na nas preko elektronske pošte [email protected].

Z veseljem vam bomo odgovorili!

ZA VAS, ZA NAS, ZA ZDRAVJE, ZA ŽIVLJENJE!

Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L
Default avatar

Slavica

Zdravo Kristina!

A praviš, da bi napisala svojo zgodbo o premagani bolezni. Vem, kako je meni pomagalo, kako sem iskala pozitivne zgodbe, zato se bom tudi sama potrudila in napisala zgodbo, ki mi je spremenila življenje v pozitivnem smislu, bolezen mi je postala zaveznica in me opozorila, da moram nekaj spremeniti. Sem še na dopustu in si bom vzela čas za mojo zgodbo.

Pa lep pozdrav, Slavica Šubernik
Default avatar

Kristina Modic

Prejšnji konec tedna je na 3. kongresu hematologov in transfuziologov Slovenije Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L prejelo priznanje, ki je v priponki tega posta. kliknite spodaj na dokument.

V Združenju L&L smo ponosni na priznanje, ki nam predstavlja veliko motivacijo in hkrati obveznost za naprej, ki pa zagotovo ne bo pretežka.

Ker nas druži pogum, znanje, dobra volja in sočutje, bomo zagotovo tudi v bodoče uspešno zastopali barve bolnikov.
Priponke
Default avatar

Kristina Modic

13. maja 2008 bo skupščina Združenja L&L, na kateri bomo poročali o preteklih in bodočih projektih, akcijah, itd.

Predstavili bomo tudi povzetke s Patient & Family day-a v Firencah, ki je potekal v okviru evropskega hematološkega kongresa EBMT in ki je bil namenjen bolnikom in družinam ter je potekal na temo vseh vrst limfomov in levkemij. Patient and Family day so vodili in moderirali številni evropski strokovnjaki s področja zdravljenja limfomov in levkemij. Zanimivo!!!

Če koga zanima, ki še ni član Združenja L&L, naj po elektronski pošti sporoči svoj naslov in mu bomo poslali vabilo in vsebino našega srečanja.

Skupaj smo močnejši!

Lep pozdrav!