Forum.Over.Net

Starševski čvek

Izgled otroka in standard?

Default avatar

Piškotek***

Pozdravljene


Mena pa nekaj zanima. Samo tako informativno, brez nobene zlobe, namigovanja, potikanja...

Zanima me ali ko vidite res lepo oblečenega, urejenega otroka takoj pomislite, da je njihov ( družinski ) standrad visok?
Ali obleka ( frizura.. ) na vas tako delujejo da takoj to povežete s tam, da imajo v družini pa res veliko denarja in so dobro situirani?
Ali mislite, da je otrok zaradi tega v vrtcu priviligiran s strani tako osebja kot sovrtičkarjev ( pa da vzamemo v obzir še to, da je prijazen in res cart za pogledat ).
Kot privilegij mislim predvsem na pozornost, prijaznost...

Bi res prosila za čimveč mnenj. pa ne gre za mojega otroka le v vednost, bi pa rada res odkrite odgovore.

Hvala in prijazen dan vsem skupaj.
Default avatar

minka.potepinka

Ne, ob pogledu na lepo urejenega otroka ne pomislim na visok družinski standard.

Če je tak otrok priviligiran - nimam pojma.

Tega sicer nisi vprašala, pa vseeno povem: meni so otroci na splošno ljubki in cart. Je pa hecno, kar opažam zadnje čase - dostikrat vidim napol oblečene, skuštrane, neumite in zdaj že tudi bose romske otroke. In so mi bolj prikupni kot kak spoliran, v znamke oblečen in dišeč otrok.
Default avatar

maj..

Če ne poznam družine, ne pomislim na standard, ampak večkrat na to, da veliko dajo na obleke in zunanji izgled in imajo smisel za to, srečno roko pri izbiri kombinacij…. Lahko imajo v dveh družinah enake prihodke pa niso enako drago oblečeni. Eni dajo pač več na kaj drugega (potovanje, izobraževanja…). Lahko so še tako cort, živijo pa v starem dvosobnem stanovanju, ki so ga podedovali… Lahko dobijo cort zadeve podarjene…

Priviligirani pa ti otroci nebi smeli biti, tako kot ne zapostavljeni tisti, ki imajo na sebi rabljena in obrabljena oblačila. Vsaj pri nas ne opazim razlik, čeprav je res, da ni nevem kakšnih nadpovprečno "zrihtanih" otrok.
Default avatar

Piškotek***

maj...

Hvala za tvoj odgovor.Nekako sem želela slišati kaj v tem smislu in mi je tvoj odgovor zelo všeč.

Seveda pa pričakujem še kakšen odgovor. ;))

Lp
Default avatar

Ezica

Nikoli ne pomislim na to. Danes ni treba biti bogat, da svojega otroka lepo oblečeš.
Mislim, da se zaradi izgleda ne dela v vrtcih nobenih razlik. Vsaj v našem vrtcu ne.
Default avatar

barbika

Po mojih izkušnjah, se več vlaga v oblačila otrok kot v lastna. LOL
Default avatar

poxl

Nikoli ob oblačilih otrok ne mislim na standard, opažam pa, da imajo nekatere mamice ful dober smisel in še iz take brezvezne cunjice naredijo super kombinacijo.
Naši otroci nosijo vse - od vrhunskih znamk pa do no name oblačil.

Mislim, da otrok v vrtcu zaradi oblačil nikakor ne bo imel privilegijev, niti mu jih zato nihče ne bo odtegoval. Pri ta malih je res bistvena "vsebina".
Default avatar

Tinoča

Meni ne pride na misel,da bi svojega sina za v vrtec oblačila v kakšna nobel oblačila. Starejši si je napackal nekaj majčk z lepilom, ki ga nisem nikoli več spravila dol, pa kakšni čudni flomastri, ki vztrajajo na majicah še pri drugem otroku... Oblačim ga v cele, oprane in zlikane cunje. Moram pa priznat, da včasih tudi razmišljam zakaj so nekateri tako "polikani". Ali imajo res samo tako lepe obleke, ali je to samo za v vrtec, da pač naredijo vtis.

Oba otroka pa sta tudi med vzgojiteljicami dobro sprejeta, ker sta simpatična, zabavna, vedoželjna in jim pri nagajivosti gledajo čez prste zaradi pozitivnih lastnosti in ne zaradi lepe obleke.


A ni naraven otrok, ki te lepo pogleda, se nasmeje in stisne k tebi bolj srčkan kot npr. punčka podobna princeski iz sanj, ki ima sama s sabo toliko dela, da ji za nasmeh zmanjka časa?


lp
Default avatar

Žogica Nogica

Hja, jaz mislim, da če je otrok lepo oblečen, še zdaleč ne pomeni, da so to neke hude dizajnerske cunje. Kar pejt malo po trgovinah in si oglej kolekcije - cotke so enostavno cort, tudi za normalno ali celo nizko ceno se da kar lepo dobiti. Kako se dobro skombinira? Po mojih izkušnjah, če glih nima nekdo talenta za kombinacije, je dobro kupiti v isti štacuni oblačila kolikor jih pač rabimo, tko je kolekcija nekako enotna in se tudi posamezne dele med sabo dobro kombinira. Oblačila so danes večini cenovno lažje dosegljiva kot nekoč, zato se mi zdi, da imajo tudi otroci večinoma kar nove cotke in ne podedovane že od nekaj bratrancev. :)

Sicer pa ne, otrok ne ocenjujem po oblačilih. Tudi v vrtcu se mi zdi, da se ne gredo teh "skrbi" in ne delajo razlik.

LP
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)
Default avatar

mojčika32

Jaz pa ko vidim, da so otroci oblečeni v znane znamke, se mi zdi prav brez veze. Imam občutek, da taki starši hočejo narediti vtis, da imajo denar in si lahko to privoščijo. Najbolj žalostno se mi zdi, ko starši npr. oblečejo deklico v oblekico in lepe sandalčke, potem pa kričijo za njo, naj se ne useda po tleh, naj ne hodi v peskovnik, naj se ne valja po travi... Meni se to ne zdi v redu.
Default avatar

zalika

Glede kričanje glede zamazanja oblačil se popolnoma strinjam z mojčiko32. Velikokrat sem to tudi doživela.

Meni je pomembno, da se otrok lahko NEOVIRANO giblje in se počuti dobro. Prav nič ne dam na zelo razvpite blagovne znamke.

Imamo pri nas v Sloveniji nekaj zelo kvalitetnih proizvajalcev otroških oblačil.

Me pa po pravici povedano preveč pocukrano oz. modno za vsako ceno prej odbija kot pa privlači. Otrok vendar nosi tisto kar mu starši oblečejo. Pa magari spiderman obleko.
Default avatar

Jaz 1

Živjo,

Jaz našo punco oblačim v tudi znamke. Ampak sem jim v vrtcu prvi dan dala vedeti, da na obleke ni treba paziti, ker je čisto vseeno, ali operem oblačilo, ki mi je všeč ali pa oblačilo, ki mi sploh ni všeč....

Zaenkrat sem z Vanishem še vse dol spravila ( flumastri, borovnice, kuli,.... )

Ker živim na deželi npr. v trgovini ni velike izbire oblačil oz. niso tako lepa niti tako kvalitetna, zato pa draga, kot bi bla znamka. So dražja kot npr. v HM. Če kupujem pri nas niti za kombinirat oblačil ne dobim....

Tako, da moja hči tudi doma nosi oblačila znamk, oblačila, ki ji pristajajo.... Se pa lahko neovirano vozi po toboganu, se vsede v peskovnik.....

V konkretni situaciji bi rekla, da nimamo tako visokega standarda, da bi kupovala nekvalitetna oblačila za višjo ceno od kvalitetnih, pa še kombinirat jih ne moreš.
Default avatar

trpinčena

Ko vidim zelo urejene otroke (pa po možnosti še starše) največkrat pomislim na to, kako so srečni? ker imajo denar ali nekoga, ki ima denar in jih zalaga.? Naj jim bo sreča naklonjena čim dlje časa, le da ravno zaradi tega kdo vsled njih ne trpi.
Default avatar

Žogica Nogica

Kakšen pa je "zelo urejen otrok"? Kje je meja?
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney)
-------------------------------------------------------
Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)
Default avatar

trpinčena

zame je to tisti, kateremu starši nudijo dosti več, kot dejansko potrebuje. (npr. rabi 8 hlač ima jih 18 in to vse priznane znamke)kupijo mu vse kar si zaželijo oni-starši, saj otroci niso pokvarjeni! Kupijo tudi če tega ne potrebuje, le da se njihov standard kaže pred drugimi, zraven pa se po možnosti še delajo "skromne". In z otrokom rastejo želje, večji je, več ima "potreb"...
Default avatar

xerox

Kot učiteljica - pojma nimam, v katere znamke so otroci oblečeni. Ja, če bi prišel v šolo razcapan... bi jasno opazila, to, ali je oblačilo xy znamke ali ne, pa nikoli ne opazim.
Default avatar

ena maricka

Smo bogata družina, imamo vse, okolica ve zato, toda na nas tako sploh ne gledajo, ker vedo, da zaradi tega nismo prevzetni, da smo čisto normalna familija..da namesto denarja raje dajemo povdarek na družino, vrednote, torej na vse tisto, kar v današnjem vsak danu izginja.

Urejeni smo, oblečeni tudi, ker to od nas zahteva bonton, ne, ne nosimo dragih znamk, ker je to živa izguba denarja, sploh za otroke, ki v mesecu dni vse prehitro prerastejo. Oblačimo se v različnih štacunah, pa smo kljub vsemu dobro oblečeni in verjamem, da marsikdo kar misli, kako drage cote imamo na sebi, ker takoj povezujejo vse to z našim standardom...pa ni res. Otroška moda Clark ali po trgovniha Mana-kids je super, tako po ceni in kvaliteti, torej ne rabim hoditi v Benetton...kakor jih večina misli.

Kot sem dejala, raje kot denar in vse to, gledam,d a so moji otroci lepo vzgojeni, pridni, v šoli uspešni in da zaradi tega fascinirajo ljudi okoli sebe in ne zato, ker imamo denar in imamo lahko vse kar si želimo.
Moja otroka imajo radi, urejena sta, čista, pridna, lepo vzgojena in za piko na i še prava cukra, luštna in kako potem takega otroka ne boš imel rad?

če pa napišem še eno resnico...nekaj časa sem učila in priznam, otroci, ki so mi taki, kot sta moja dva, sta mi bila veliko bolj pri srcu, kot tisti, ki so zanemarjeni, umazani, nevzgojeni, ne pridni...

Torej, glej, da bo tvoj otrok kot prvo VZGOJEN, čist in priden in potem bo lahko segel v srce vsakemu, no skoraj vsakemu, saj veš nikoli ne bomo vsem povšeči!

Priznam pa tudi to, bolj si "fleten", lažje ti je;))
Default avatar

zt

nikakor. tudi v vrtcu in sedaj v šoli nimam vtisa da bi to kaj pomenilo, sicer pa osebje v šolah in vrtcih ima vse podatke o starših, tudi kje so zaposleni, tako da obleka ne rabi biti merilo, če že delajo kaj takega.
Default avatar

oblečena

na cunje ne dam nič. na svoje sploh ne, otroške pa se mi do prvih govorilnih ur tudi niso zdele pomembne. na privih govorilnih urah, ko smo starši z opisi svojih otrok skušali dopovedati učiteljici tujega jezika, katero dete pripada kateremu staršu, in sem svoje opisala kot visoko vitko deklico z bujnimi lasmi in brez enega zobka, in so se učiteljici zasvetile oči in je poskočila od veselja in rekla da ve, katera je moja, da je to tista pomečkana in razkuštrana, mi je kapnilo, da obleka naredi človeka in šla v trgovino in ji kupila jesensko-zimsko kolekcijo po zadnji modi. od takrat mi na govorilne ure tujega jezika ni potrebno več hoditi, moje dete pa tudi nobenega cveka ni več kasiralo. ceneje me je prišlo, kot bi me živciranje ob kljubovanju in dokazovanju lastnega prava in ceneje od morebitnih inštrukcijah.
Default avatar

mademoiselle Adele

[quote oblečena]na cunje ne dam nič. na svoje sploh ne, otroške pa se mi do prvih govorilnih ur tudi niso zdele pomembne. na privih govorilnih urah, ko smo starši z opisi svojih otrok skušali dopovedati učiteljici tujega jezika, katero dete pripada kateremu staršu, in sem svoje opisala kot visoko vitko deklico z bujnimi lasmi in brez enega zobka, in so se učiteljici zasvetile oči in je poskočila od veselja in rekla da ve, katera je moja, da je to tista pomečkana in razkuštrana, mi je kapnilo, da obleka naredi človeka in šla v trgovino in ji kupila jesensko-zimsko kolekcijo po zadnji modi. od takrat mi na govorilne ure tujega jezika ni potrebno več hoditi, moje dete pa tudi nobenega cveka ni več kasiralo. ceneje me je prišlo, kot bi me živciranje ob kljubovanju in dokazovanju lastnega prava in ceneje od morebitnih inštrukcijah.[/quote]

Hm, res simpl. Kako to, da se tega še niso domislili tisti, katerih otroci so res slabi v šoli, denar pa tudi ni problem?