Avto.Over.Net

Avtomobilizem

Brez jeklenega konjička smo dandanes praktično bosi. O bencinu, gumah, motorjih ter znamkah. Mali nasveti za več cestnega užitka.

tehnični pregled- zavarovanje (avto)

Default avatar

an33

Pozdravljeni
Najprej opravičilo, ker moje vprašanje, ne sodi ravno pod tale čvek.....no ja, malo pa tudi.
Tu sprašujem, ker je to super čvek in pogosto izvem tu kaj koristnega.

Torej;
Do sedaj sem vedno, ko sem imela za podaljšat zavarovanje za avto, šla na tehnični pregled in potem še stopila v sosednjo pisarno plačat vse skupaj (tehnični, zavarovanje, cestnino).
Letos pa bom zamenjala zavarovalnico. Poklicala agenta, da mi uredi zavarovanje.
Kdaj opravim tehnični pregled? Pred ali po plačilu zavarovanja?
Hvala
Default avatar

ElaS

Ponavadi se najprej naredi tehnični. To lahko narediš do 30 dni pred iztekom. Potem pokliči agenta. zavaruj avto, nato pa moraš na upravno enoto ali na podjetja kjer delajo vse skupaj (avtoline, amzs,...), kjer moraš plačati cestni sklad. Tam ti tudi napišejo spremembe v prometno. (npr: naslednji tehnični pregled,...)

Lp, Ela S
Default avatar

ariadne

če imaš že oboje narejeno, tako tehničnega, kot zavarovanje, lahko podaljšaš registracijo kar prek interneta.

je pa čisto vseeno, kaj narediš prej, ali tehnični pregled ali zavarovanje. jaz naredim ponavadi zavarovanje pred pregledom, ker pride agent na dom, potem pa grem še na tehničnega, pa takoj na registracijo.
ariadne
Default avatar

leprotto

Tako, kot so ti že zgoraj povedali. Jaz vsako leto pokličem agenta, zavarovanje urediva kar doma, nato pa grem na Interservice plačati še cestnino in podljšati prometno. Če imam tehničnega, ga opravim že preden pride agent, nikoli ne veš, če bo tehnični sploh ok, tako da raje naredim to prej.
Default avatar

evil53634

živjo.a lahko pelješ avto na tehničnga,če je od brata?
Default avatar

DRRR

Nemogoče!
¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸
Ne prekidaj ženu dok šuti...
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Default avatar

PetraŠ

Lahko, vsaj pri nas je bila pogosto taka praksa.
Včasih je drug član družine peljal avto na tehnični pregled, včasih je celo kar moj mehanik to opravil zame. Po moje ni nujno, da je lastnik avtomobila prisoten, saj tehnične preglede opravljajo tudi avtohiše, kadar jim avto pripelješ, da ti ga uredijo za tehničnega.

Do sedaj še nismo imeli nobenih težav s tem. Samo registracijo pa mora opraviti lastnik oziroma uradno pooblaščena oseba.