Med.Over.Net

Starševstvo in vzgoja

Kaj jeste za zajtrk?

Default avatar

Nike

Danes zjutraj sem ugotovila, da sploh nimam več idej kaj bi še lahko jedla za zajtrk? Zdi se mi kot, da se mi kar naprej ponavljajo. Večinoma jem: kruh z različnimi sirnimi namazi, corn flakes, muslije v jogurtu in potem se počasi konča. Pijem pa običajno mleko, včasih čaj.

Kaj pa vi? Imate kako novo idejo?
Default avatar

Marina

Ne morem ti dati nove ideje, ker sem zelo starokopitna. Skoraj vsak dan namreč jem za zajtrk isto (kruh, maslo in med), in sicer zato, ker samo po takem zajtrku brez malice, kavic in drugega zdržim do treh ali štirih, ko imamo kosilo.
Default avatar

puncica

Jem, čokolino, gris, polento, mleko pa kruh, cornflakese, jajca na oko, vmešana jajca, hrenovke, mlečni riž, kruh namazan s pašteto, med+maslo, salame+sir, .....
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Nasmej se pred tabo je nov dan
Default avatar

hruska

No, kako si lahko pozabila na jačka, pa hrenovke. Midva z možem si včasih skuhava za kosilo več polente pa jo potem pojeva za zajtrk. Pa kakšen toast, ni treba da je s salamo, lahko je samo s sirom, pa paradižnikom in malo origana...

Pijeva pa včasih kavo, včasih pa skuham tisto belo kavo od babic, projo, ki je meni osebno zelo dobra.

Imam pa res to srečo, da mi ponavadi možek pripravi zajtrk in me tako vsako jutro pocarta...

Dober tek, Hruska.
Default avatar

Mašonka

Jaz pa si med vikendom privoščim še malo tople francoske rogljičke in kavo.
(Kupim zamrznjene, jih dam zvečer na pekač, ki ga zjutraj le vklopim, dokler, da se oblečemo in umijemo ter da skuham kavico pa so že pečeni)
Čez teden pa kakšen kos sadja, trenutno jabolko in nekaj grozdja.
Default avatar

Uki

Jaz sem še bolj "dolgočasna" kot ti: zajtrk menjam na približno mesec, ko se ga naveličam. Menjam pa kruh z/s: sirnim namazom, suho salamo, zelenjavno salamo ter majonezo in par. ketchupom. Pijem vodo, kakao ali pomarančni sok z vodo.
Da bi zjutraj (med tednom malo po 6h) jedla kaj bolj "čvrstega", bi se mi želodec uprl.
Lep pozdrav
Default avatar

danajana

Jaz vsak dan jem rogljiček. To je med tednom ko zajtrkujem ob kavi ko sem že v službi. Doma med vikendom pa jajca, jajca z dodatki ali salame, ali sira, tuno iz konzerve, pašteto, namaze z vsemi mogočimi primesmi, maslo z marmelado ali medom, pa vse vrste salame in sira, tudi hrenovke, pa kakšen "doručak", tudi muslije z jogurtom ali mlekom ali sadjem, ..
Default avatar

Jala

Danes sem pojedla že vse mogoče:
Čokoladni puding z banano (ki sem ga pripravila tudi starejši hčerki za zajtrk), limonado, sport musli, jogurt, dva piškota, 2 koščka čokolade.
Default avatar

Mamika

Boš pa debela:))
Default avatar

TaNiTa

Tudi pri nas je v glavnem klasika. Čez teden, kruh+maslo+marmelada ali med, kruh+nutela, kruh+sirni namazi ali topleni siri, čokolino, piškoti in čaj, seveda pa ne manjka kavica. Za vikend se razvjamo z jajčki, toasti, francoskimi rogljički, palačinkami, makovkami, sirnimi štručkami ali toplimi žemljcami.

Lp,
T.
Default avatar

jesen

jaz sem si pa kupila tiste polnozrnate rezine in jem to z maslom in domačo marmelado, sem imela tudi obdobje kava+rogljiček pa se mi je začelo na bedrih poznati :), jem tudi sport musli (sparov) z medom, jogurtom in sadjem. Tako je trenutno, se pa večkrat naveličam in potem zamenjam.
Default avatar

taja

Jajčka na razne načine, hrenovke, namaz iz tune in topljenega sirčka (samo zmešaš), na popečenem toastu je še boljši,
Default avatar

tašika

Jaz jem vsako jutro rogljiček in spijem šalco zelenega čaja. Kosilo imam doma, do takrat pa obvezno jogurt s Sport muslijem ali koruznimi kosmiči in veliko sadja. Čez vikend podobno kot ti, dodam še čokolino, gris, včasih pa si naribam jabolko in stlačim banano kot za dojenčke.
Default avatar

Zvalca

Hojla!
Kako si pa pripraviš zeleni čaj? Jaz bi ga rada pila, ker je menda zelo zdrav, pa mi je tako zanič.
Čao
Default avatar

milena_generacijo

Jaz si ga osladkam s sladkorjem in prilijem malo, ampak res čisto malo mrzlega mleka.
Default avatar

milena_generacijo

Taja, hvala za idejo s sirčkom.

Jaz si tunino naredim z maslom in s sokom limone.
Default avatar

talpa

Jaz si naredim frape iz navadnega jogurta in sadje, kar imaš od sadja doma, razen pomaranč, pa notri si daš lahko še ovsene kosmiče ali pa kak Leibnitz piškot, njam!!! (najboljši je bananin pa jagodni!)
Default avatar

Srelka

Za zajtrk jem sadje-razen banan in grozdja. Ponavadi kako jabolko, nektarino, breskvo, pomarančo, dve mandarini, hruško... Potem pojem še navadni jogurt s semeni-ponavadi z lanenim semenom. Kak kruh , jajca ipd.jem sam ob sobotah, ker če bi vak dan jedla tak zajtrk, bi me napihnilo, pa tud prebava ne bi delovala. Imela sem obdobje, ko sem vsako jutro pojedla poleg kave polnozrnto štručko, pa sem na hitro v nekaj mesecih pridobila 3kg:-(. Včasih, ko je dan za greh, si privoščim malo čokolešnika-poskušam ne prepogosto. Poleg sadja in jogurta spijem še kavo z mlekom kadar mi prija. Me pa zanima ali se vam ljubi vse te hrenovke in jajčka ipd. pripravljat pred službo(ob kateri in ali ni uri?)in ali niste potem preveč site?
Default avatar

tašika

Tudi meni je zelo zanič, zato ga pa pijem v službi. Lahko kupiš tistega v vrečki ali pa brez. Jaz ga pijem, kot ostale čaje, torej brez mleka s sladkorjem ali medom. Lahko pa kupiš šalco s cedilom, kjer namakaš liste.