Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

potrdilo?!

Default avatar
Midva peljeva našo pikico skupaj z babico na morje. Pikica ostane sama z babico cca 10 dni na morju, potem, pa se pridruživa še midva. Zanima me, kaj mora imeti babica kakšno potrdilo, da je lahko z vnukico na Hrvaškem, ali je potrdilo ptrebno le za prestop meje?

Hvala za odgovore.
Default avatar
Mislim da je potrebno potrdilo le za prestop meje, tudi mi smo to že prakticirali brez potrdila. Peljali smo ga tja in prišli tudi iskat.
Default avatar
Potrdilo je potrebno le za prestp meje. Mi smo ga sicer nabavili za primer, da bi babi morala urgentno prečkat mejo zaradi kakšne bolezni. Pač preventiva. Stane manj kot 200 sit in kakšno minutko čakanja na šalterju. V kolikor pa vi peljete tudi babico z avtom, potem pa ste itak na istem, da ju morate priti iskat.
Default avatar
Če jo bo babica sama peljala čez mejo, se pravi brez staršev, nujno potrebuje potrdilo za prestop meje in osebno izkaznico ali potni list. Oboje dobiš na upravni enoti.

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic