Forum.Over.Net

Starševski čvek

Elton John: Can you feel the love tonight

Default avatar

bugnavilea::krtTo mi sedaj odmeva skozi okno ... ... Že cel dopoldan poslušam Elton John-a. Ne vem ali je kak dan Elton John-a ali kaj na VH1, ki ga predvajajo pod mojim oknom ... ampak ... ... te pesmi me popeljejo nazaj ... ... v daljno leto ... ... 1991 ...

Tisto poletje sem preživljala na vikendu pri noni in nonotu. Bilo je napeto poletje ... čas osamosvojitve naše države ... V kraju kjer sem preživljala počitnice je bila poleg kasarna in vsak dan sem gledala mlade vojake, ki so hodili mimo našega vikenda. Bilo je tudi veliko domačinov, ki jih je moja nona dobro poznala (oziroma bolj njihove starše, stare starše) in ene 5 se jih je vsak dan ustavilo pri nas in jih je nona pogostila z raznimi dobrotami, vinčkom in dala tudi kaj za s sabo. Jaz sem bila kot najstnica zelo sramežljiva in sem se držala bolj v hiši in jih na skrivaj opazovala skozi okno.

Ko sem ga prvič zagledala mi je zaledenela kri v žilah. Izstopal je od vseh ostalih. Bil je bolj tih, ampak ne sramežljiv ... Na obrazu je imel vedno tisti nasmešek, ki je razsvetljeval vse okoli ... in izkazoval vso njegovo dobrodušnost ... Imel je nekoliko daljše črne kodraste lase in prekrasne modre oči ... od celodnevne straže na žgočem soncu je imel lepo čokoladno barvico kože in njegov nasmeh ... oh ... ... ampak ... saj sem ga že omenila.

Jaz sem se ves čas pridno skrivala ... vendar ... nekega dne jih je nona prijazno povabila v hišo. In ne v kuhinjo, da bi malo počvekali, ampak k meni v dnevno sobo, kjer sem na kavču gledala TV. Ko so vstopili sem se hotela kar pogrezniti. Videli smo se sicer že prej, saj mi je tu pa tam nona naročila, da sem jim prinesla kaj ven na mizo ... in vedno me je pozdravil s tistim njegovim ... oh ... nasmeškom. In ravno tako tisto dan ... ... Ostali so se posedli po stolicah ... ... on pa ... ker ni bilo drugega prostega stola ... k meni na kavč ... Ne vem ali se bila v obraz rdeča ali vijola ali .. ne vem ... ... vem samo, da mi je srce bilo 10000000/h in da sem se bala, da ga bo slišal ... Poskušala sem se pa delati kar se da mirno in smo skupaj tam, brez besed, še naprej buljili v TV. :))))))) Parkrat se je obrnil k meni in se mi nasmehnil ... če se prav spomnim sva tudi izmenjala dve ali tri besede ... in tam se je končalo.


Tisto je bil zadnji dan, ko so bili pri nas. Naslednji dan je prišla menjava in prišli so novi vojaki, ki se pa niso več ustavljali tam pri nas. Meni je pa ostala praznina in spomin, ki bo vedno z menoj.
A ja ... zakaj me Elton John spominja na to? Zato ker sem ravno v tistem času poslušala Elton Johna in sem ob njem mislila na mojega črnolasega vojaka z angelskim nasmehom. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))


.....................................................

Lp, Bgv (nč več incognito)

(bugnavilea.mojforum.si)
Default avatar

razocaran::krt

veš men pa takale muzika seže..nekam..upssssssssss
khmm.....upam, da so varuhinje morale na spanju..haha
leta letijo - iščem stevardeso.....