Starševstvo in vzgoja

Odgovarjajo: mag. Nataša Durjava, EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka • prof. Andreja Vukmir, spec. zakonske in družinske terapije • Mirjana Frankovič, transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj

A greste letos vse na morje?

Default avatar

jade

Berem malo tele vaše poste in se veselim z vsako, ki te dni odhaja na dopust. Me pa tako stiska pri srcu. Mi letos ne bomo šli nikamor. Ni denarja. Sama sem ostala brez službe ( iščem intenzivno naprej), mož pa tudi nima tako velike plače, da bi si lahko privoščili dopust. Tako da bosta letos moja otroka prikrajšana za morsko veselje. Pa tako me sprašujeta kdaj in kam bomo šli. Za zjokat mi je.... A je še kakšna mamica tu gor, ki letos ne gre na morje? Kaj boste počeli cele počitnice? Pa še tako bedno vreme je, da res ne veš kam bi se dal. Tako bi šla na morje....
Default avatar

S.

Da te malo potolažim. Ravno včeraj sem peljala hčerko k babi na morje. Voda je svinjsko mrzla, brrrrrrrrrrr sem se komaj spravila enkrat noter :)))))))
Dno je čisto sluzasto in prav nič lepo za pogledat, babi parvi, da je v popoldanskih urah prava svinjarija sluzi... Potem se je pa še ulilo in sem se pospravila domov. Je pa res, da sama nisem ljubiteljica morja.

Hja, kaj delati cele počitnice? Jaz bom z mojo veeeeeliko rolala, tekla zraven, ko se bo vozila s kolesom, šli bova na grad, v Tivoli na igrišče, v živalski vrt, na sprehod ob Ljubljanici, na sladoled, kuhali bova marmelado, pekli peciva, barvali kamenčke, delali herbarij, hodili v gozd, iskali drobne živali, obiskovali tržnico.... Skratka, dela nama ne bo zmanjkalo.

Če imaš pa tako hudo željo oditi na morje, ti pa želim, da se vsaj za kakšen dan odpeljete, pa čeprav samo na enodnevni izlet. Imejte se lepo!!!!!!
Default avatar

barbara*

mi gremo ... kljub velikim kreditom (letos ravno adaptiramo hišo) smo se odločili da en teden dopusta si vseeno zaslužimo ... ponavadi kampiramo po evropi ali pa se potepamo kar tako (ni nujno da ravno morje) ... letos pa ker sem noseča gremo kar v slo (je bila ravno ena cenovno še kar ugodna varjanta v službi ... pa še odplačevanje po obrokih pol leta) ... jaz mislim da malo moraš it da odklopiš možgane :)

če si pa ti brez službe je zadeva seveda drugačna ... nikol ne veš kdaj službo dobiš ... ampak si pa doma :) in imaš tako čas za svoja otroka .. in morje ni vse ... tudi izleti so ful lepi ... mi gremo tud velikrat na izlete po slo ... in to te ful napolni z energijo ... če je problem bencin ... pa se vsedite na kolo ... boš vidla kolk slabo poznaš svoj okoliš :) pa če je kje v bližini kaka reka/jezero ... se lahko malo namočite ... pa na bližnji hrib se lahko odpravite .. pa raziskovat v gozd ... mislim ... jaz sem itak ful polna teh idej .. kaj početi ko si frej :) .. nikoli ne zmanka ... zame morje in plaža ni vse ... tud mi gremo na dopust z namenom malo raziskovat .. in ne toliko .. se kopat in mamakat in to :)

malo vklopi možgančke .. pobrskaj v iskalniku ... smo že velikokrat govorili kam na izlete ... pa se ti sigurno utrne kaka dobra ideja ... samo ne bodite doma in ne se smilit sami sebi ... ker letos nebo morja (še vedno se dol lahko zapeljete za kak dan .. med tednom .. ko ni gužve in se okopate) ... situacija sploh ni brezupna ... v planiranje kam bi šli vključi otroka ... se bosta tako še marsikaj naučila ... pa premislite kaj ju zanima in tja pojdite ... mogoče kak muzej ali kaj podobnega.


uh bi lahko pisala še ene 3 ure :)))
skratka ... ne obupaj ker ni vse samo v morju ... najkvalitetnejši je ČAS ki ga preživiš z otroki ... kje si pa ni tako zelo pomembno :)

B.
Default avatar

**LOLA**

Ojla!

Tudi midva ne greva, ker sva se spravila na renoviranje kopalnice in adaptacije mansarde........... Odkrito rečeno me letos niti ne vleče (je bilo lani preveč :o) ), bova pa pozimi kam odšla........

Upam, da boš kmalu našla službo in si boste lahko drugo leto privoščili dopust kot se šika.......... :))

Saj bo, če ne letos pa naslednje leto. Glavno, da boste skupaj, pa kjerkoli to bo....

LP
Default avatar

Tiffanny

tudi mi bomo doma ostali...:(((
Sama sem brezposelna- "porodniška", tako, da z počitnicami ne bo NIČ! In kot si rekla: še slabo vreme je, mi pa se nimamo kam dati. Na srečo sem iz primorske, tako, da bom lahko vsaj na plažo hodila (morje je ogabno).

Lepo poletje-z počitnicami ali brez:)) Poskušajmo vseeno uživati!
Default avatar

Hop, Cefizelj

:)))

No, pa sva že dve... tudi jaz sem ostala brez službe... in tudi mi ne gremo na morje....

Pa nič ne razlagam otrokom, saj bomo pa toliko več hodili na izlete, pa še mami bodo imeli cele počitnice doma in bomo imeli super žurke :)))))
Default avatar

lumpika

Tudi jaz nimam službe a bomo na morje vseeno šli. Bila sem močno presenečena nad to novico, saj sem bila 100% prepričana, da ga letos ne bom videla.

Ati je rekel da mora svoji l'ubici nujno odpeljati nekam kjer bomo samo mi trije pa čeprav le 17 dni. Ja, ne vem kako ampak našla se je varianta in bomo šli...na Korčulo in sicer konec avgusta.

Vremena menda ne bo ampak izkoristila bova vsako sekundo ki jo bova lahko neprekinjeno sama preživela z najino lumpiko - brez najinih staršev - KOMAJ ČAKAM!!! Pa tudi daleč od njih se bova resnično lahko odločila kako si bova v prihodnosti uredila življenje.
Default avatar

Tanajera

Mi letos tudi ne gremo. Jaz sem zaljubljena v morje in mi je grozno, ker bomo doma. Starejša hčerka gre jutri za en teden v Umag s plesno skupino, tamala pa sprašuje: In jaz? In jaz? Groza. Se bomo poskušali potegnit kakšno nedeljo do obale ali kaj med tednom vzet dopust. Je tukaj katera, ki živi ob morju? Bi mi znala svetovat miren, čist kotiček, kjer bi se lahko malo "potunkali"?
Ostalim pa želim lepe počitnice tudi doma, kjer si lahko naredite "morje" v otroškem bazenčku, potresete školjke okrog, limonada in šumenje morja iz CD-ja. Tako si mi pričaramo morje.
Default avatar

PETRA

Brez panike.Tudi mi letos ne gremo,ker smo razbili avto in ga moramo popravit...Bo pa drugo leto bolje!
Default avatar

RR*

Tudi mi ne gremo in to že drugo leto zapored. Lansko leto se je ravno v začetku julija rodil naš miškolin. Letos pa je bil mož najprej brez službe in se je bal, da bo prej zmanjkalo denarja, preden bo dobil službo. No, sedaj službo ima, vendar še celo leto ne bo mogel na dopust. Pa še preselit se moramo v večje stanovanje, tako da tudi finančna plat ni ravno rožnata. Upanje ostaja za prihodnje leto.

Maja
Default avatar

LIVvy

Sedaj sem se spomnila še na čase, ko sem bila sama otrok in tudi moji starši niso vedno imeli dovolj denarja za počitnice, ampak smo se vedno znašli. Na morje smo šli vsaj za nekaj dni in sicer kampirat.
Jade, kampiranje ni drago - vsaj za kak podaljšan vikend. Seveda če sta otroka dovolj stara in če imate opremo, sicer si jo mogoče lahko sposodite pri prijateljih.
Enodnevni izleti v gore ali pa mogoče do kakšnih toplic so tudi super varianta.
Default avatar

Doroteja

Tanajera

Jaz sem z obale doma. Meni je zelo všeč v Kopru pri bazenu. Tam je zelo lepa plaža, pa še naši otročki se lahko lepo igrajo z mivko ali toboganom itd.

Včeraj smo se sprehajali malo po Izoli in je še kar veliko turistov tako, da tudi vi ne boste odveč. Lahko prideš k meni na kafe he he he.

Lep dan
Doroteja
Dobro se z dobrim vrača:-)))
Default avatar

Jagodaa°

Evo mi tudi ne.
Pa lansko letno tudi ni bilo ne vem kaj.

Danes smo odprli sezono bazenčkanja na vrtu (lansko leto tak čas, je bil že skoraj cel mesec za nami) in to je to.

Si pa jaz želim iti, ampak jeseni! Morda drugo leto, če dobim službo seveda.
Meni osebno se to sploh ne zdi katastrofa.
Default avatar

Asja

Meni se tudi ne zdi katastrofa, če se ne gre na morje. Važno je, da ste skupaj, pa čeprav doma na balkonu, pa noge v lavorju :)))

Mi še ne vemo, če bomo letos šli. Pa ne zaradi financ, ampak ker čakamo kakšen ugoden last minute. Mogoče sploh ne bo morje, saj naju z možem niti ne mami preveč.
Default avatar

Kristi*

Mi bomo najverjetneje šli v začetku avgusta,lani smo šli le za par dni,tako da upam,da bomo letos vsaj 1 teden z našo malo miško! Prejšna leta smo hodili za 14dni-nekako je že šlo. 1x letno si privoščimo morje-nič posebnega,nismo zahtevni!
Sončen pozdrav iz Nove Gorice!
Kristi*
****************************************

Prijatelji ne živijo samo v harmoniji,
kot pravijo nekateri,
temveč v melodiji.

(Henry David Thoreau)
Default avatar

Tanajera

Doroteja, hvala, si me prav razveselila. Zdaj moram samo še dobiti prost dan (ta teden ne) in sonce (pa kaj je s tem poletjem) in NA JURIŠ.
lp
T.

Moderatorji

mag. Nataša Durjava , EAGT geštalt izkustvena psihoterapevtka
durjavaN
prof. Andreja Vukmir , spec. zakonske in družinske terapije
Zavod Pogled
Mirjana Frankovič , transkacijski analitik - psihoterapevtka, doktorandka SFU Dunaj
MirjanaFrankovic