suhe MARELICE-kako?
Včeraj zvečer sem dala namočit suhe marelice z namenom, da bom sinku zjutraj z njimi naredila kašico! Namočene marelice sem še 1x oprala in dala kuhati (cca 15-20min) in nato sem jih zmiksala! Zdelo se mi je, da se čuti koža. Ko sem sinku dala za probati, je kašico “žvečil” in čez 3minute vse skupaj zbruhal:((( V bruhanju se je videla ta kožica od marelic!
Zanima me, kako ve skuhate suhe marelice? Kaj sem naredila narobe, saj je bila ta marelična kaša res nikakva:(?
Kako pa ostalo suho sadje (jabolka, slive,hruške)?
Hvaležna bom za vsak nasvet! lp
Jaz sem jih vedno skuhala v kompotu, nikoli jih pa nisem namakala. Namakala sem edino jabolčne krhlje, da so bili bolj mehki, drugače sem pa marelice, slive, ananas pa še kakšno suho sadje vrgla v vodo, orevrela dobrih 10 min, da se lepo napne, po želji lahko sladkaš in dodaš malo cimeta ter (dobro oprane!!!) limonine lupine. Vodo ponudiš zapit, sadje pa lahko zmiksaš ali samo z vilico pretlačiš med proseno kašo, kosmiče ali pa “kar tako”.
Drugače se je pa tudi naša “zbirćna Metka” hotel zadaviti s kožico od marelic, pa nisem kaj dosti “porajtala” na to. Z naslednjo žlico je dobil jabolko in je bilo vse pozabljeno :)) Bruhal ni pa zaradi tega nikoli.
Ne vem, mogoče je finta v vrsti marelic. Jaz sem kupila nežveplane od Alnature v DM-u, jih namočila čez noč in uporabila tudi tisto vodo, jih skuhala skupaj z rižem ali polento in zmiksala s paličnim in to res na drobno, da se niso kožice vlekele, pa sta naša dva sedemmesečnika pomazala z veseljem.
Lepo nedeljo!