Forum.Over.Net

Življenje, ah to življenje

splav - kako naj bi reveži plačevali ideologijo

Default avatar

lordwales::trv

Delo v Spletu SPLETNE PUBLIKACIJE - Delo.si - Poslovni portal - Borza - Izberi.si - Forum - MM portal - Vikend - Grafičar - Delofax DELO.SI INFORMACIJE - Naročanje - Želim brati na dopustu - Želim začasno prekiniti dostavo - OglaševanjeNaročanje | Oglaševanje | Pišite nam O podjetju Delo d.d.


Zadnja spr.: Sre, 22.11.2006, 12:05nov uporabnik

E-Delo
Slovenija
Svet
Gospodarstvo
Kronika
(Pop)kultura
Šport
Zanimivosti
Priloge
VremeHoroskopKomentarjiArhivE-novice
Svetovalnica
Finančna svetovalnica
Veterinarska svetovalnica
Blog
Premium
Tiskano Delo
Zadnja izdajaIskanjeSobotna prilogaDelo FTNedeloPovezave
GrafičarBorzaIzberi.siForumZaposlitevMM portal
Strategija rodnosti
Kdo bo kril stroške splava?
LDS: Ukrep lahko ogrozi življenje žensk in jih postavlja v neenakopraven položaj
STA/G.P., Čet 16.11.2006, 18:20

Janez Drobnič | foto: Igor Modic/Delo
Tretja interpelacijska tarča opozicije bo Drobnič
Rode, roke proč od človekovih pravic žensk!
Vnovični vatikanski 'ne' (ne)varni spolnosti
Splav le, če je ogroženo materino zdravje
Za istospolne poroke in pravico do splava
Najstnica zanosila s posiljevalcem

Tiskana izdaja Dela:
Zatiranje spolne sle sili ljudi v skrivna pribežališča
Ordinacija ni avtokleparstvo
Skrivno sporočilo v znoju
Polemike o javnem financiranju terapevtskega kloniranja
Težavno odpiranje seksualnim radostim
Neoliberalizem ali socialna država?
Kardinalu Rodetu
Trnova pot iz revnega neapeljskega predmestja med slavne in bogate
Za 12 let pekla prisodili odškodnino
Zlovešča radioaktivna senca je ostala
Kondom je manjše zlo
Proti diskriminaciji deklic
Ne smemo se slepiti, patriarhat je povsod!
Čigav je zarodek?
Zaradi sevanja manj dečkov
Italijani težko izpovedujejo ljubezen
Muslimani jezni zaradi dvoličnosti evropske družbe
Filozofinja sodobnega feminizma
Ljubljana - Na predstavitev strategije za dvig rodnosti, o kateri je v sredo spregovoril minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Drobnič, so se danes odzvali v opozicijskih poslanskih skupinah LDS, SD in SNS. Vse tri so kritične predvsem do predloga, po katerem bi država krila stroške splava le v primeru, če je ta po oceni zdravniške komisije nujen za zdravje nosečnice.

Kot so v izjavi za javnost zapisali v LDS, je Drobnič ob predstavitvi strategije za dvig rodnosti kot eno izmed temeljnih stališč navedel, da je življenje od trenutka spočetja do naravne smrti vrednota. Ob tem je, kot navajajo, izpostavil problem svobodne odločitve do splava, saj naj bi stroške splava država krila samo v primeru, če bi bil ta po oceni zdravniške komisije nujen za zdravje nosečnice, sicer bo poseg samoplačniški.

LDS: Takšno stališče je celo protiustavno

Takšno stališče po mnenju LDS jemlje že pridobljene pravice in je hkrati celo protiustavno. "Zarodek ob spočetju namreč ni pravni subjekt in nosilec pravic, nosečnost in prekinitev nosečnosti pa je tako izključno stvar zasebnosti matere. 55. člen ustave namreč zagotavlja, da ima vsak pravico do svobodnega odločanja o rojstvu svojih otrok in država v to svobodo zaradi uveljavljanja določene prebivalstvene politike ne sme posegati," so še zapisali v poslanski skupini LDS.

Ministrovo rodnostno politiko ocenjujejo za popolnoma nesprejemljivo. Še posebej ob spremembah zakonodaje, ki bistveno (negativno) vplivajo na kakovost življenja družin in otrok. Istočasno, ko želi minister povečati rodnost, se namreč ukinjata stanovanjska olajšava ter olajšava za investicije v opremo pri davku od dohodka pravnih oseb, kar bo posledično podražilo gradnjo stanovanj. Kot nesprejemljiv so Drobničev predlog ocenili tudi v odboru za enake možnosti pri LDS.

Tak ukrep lahko ogrozi življenje žensk in jih postavlja v neenakopraven položaj glede dostopnosti do splava. Odbor ob tem opozarja, da celo ministrstvo v ravnokar objavljeni strategiji ugotavlja, da je število dovoljenih splavov od leta 1982, ko je doseglo najvišjo stopnjo, do leta 2005 ves čas postopoma upadalo. V večini primerov se ženske odločajo za tak drastičen poseg v skrajni stiski, zato lahko omejevanje svoboščine tovrstne stiske le še poveča.

SD: Plačljivost splava povečala tveganje za zdravje in življenje žensk

Za poslansko skupino SD je vprašanje, kako zvišati rodnost v Sloveniji, strokovno, razvojno, zlasti pa politično, zato zahteva resen premislek in poglobljene analize, je v imenu omenjene poslanske skupine zapisala poslanka Majda Potrata.

Tudi v SD poudarjajo, da je povsem nesprejemljivo kakršnokoli zmanjševanje pridobljenih pravic žensk, sploh pa ustavne pravice o svobodnem odločanju o rojstvih otrok. Iz medijev so namreč razbrali, da strategija za dvig rodnosti, ki jo je predstavil Drobnič, predvideva, da bi pristojni organ poostril standarde zdravniške komisije, ki obravnavajo predlagane splave.

Ob ugodnih statističnih podatkih o zmanjšanju števila dovoljenih splavov so v poslanski skupini SD prepričani, da bo plačljivost splava povečala tveganje za zdravje in življenje žensk. Nevarno je, da se bo ob statističnem prikazovanju zmanjševanja legalno opravljenih splavov povečalo število ilegalno opravljenih, opozarjajo. Prepričani so, da sta pomembni predvsem preventiva in izobraževanje, ne pa kakršno koli zmanjševanje pravic žensk. Zato pričakujejo, da bo minister razmislil o svojih predlogih, upošteval njihove pripombe ter besedilo resolucije pred obravnavo v državnem zboru ustrezno spremenil.

SNS: Intence ministra Drobniča so grozljive

Odzvali so se tudi v najmanjši opozicijski poslanski skupini, kjer so v izjavi za javnost zapisali, da je vprašanje splava ena od osrednjih in po oceni SNS tudi najpomembnejših področij, ki ga v okviru strategije za dvig rodnosti odpira minister Drobnič. "Gre za sociološko politično temo, ki v sodobni družbi ne sme imeti mesta v smislu odpiranja polemik abortus da, abortus ne, vsekakor pa osnovna odločitev ne sme temeljiti na političnem prepričanju ministra," so opozorili v SNS.

"Intence ministra Drobniča so grozljive in v določeni meri spominjajo na ukrepe povojne Romunije," menijo v SNS. Kot dodajajo, naj bi država po Drobničevem krila stroške splava le v primerih, ko je ta po mnenju zdravniške komisije nujen za zdravje nosečnice. Strategija pa ne predvideva in ne govori o pravici do brezplačnega splava, če je pri plodu ugotovljena anomalija ali če je ženska posiljena. Poleg tega ukrep omejevanja dostopnosti do splava nedvomno pomeni večje tveganje za zdravje žensk, še opozarjajo v SNS.

Cena za splav je 103.447,12 tolarjev

Zdravstveno zavarovanje krije različne vrste splava. Direktor sektorja za informiranje in odnose z javnostmi Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije Damjan Kos je pojasnil, da je na primer cena za poseg "splav z D&C, aspiracijska abrazija ali histerotomija" 103.447,12 tolarjev. V letu 2005 pa je zavod plačal 7666 takih posegov.

211 komentarjev

Aktualno

Bo strategija za ministra usodna?
Gajšek ne bo prevzel Save
Cerkev Romom ponudila zemljišče v Želimljah
V Libanonu žalujejo za umorjenim ministrom
Slovenca v Avstraliji obtožujejo pedofilije
Za Barcelono prvi finale v Sofiji
Uspešnejši so bili gostitelji
Slovenija

Janša in Rupel danes v Helsinkih
V Ajdovščini največja piramida na svetu?
Cerkev Romom ponudila zemljišče v Želimljah
Evrokalkulatorji v vsak dom
Bo strategija za ministra usodna?
Izbrani simbol ne ustreza zahtevam
Poslanci polemično o javnem naročanju
Drnovšek za varuhinjo predlaga psihiatrinjo
Janša se ni opredelil do Drobničevega dela
Položili temeljni kamen za hotel Palace

Uporabnik:

Geslo:


Nov uporabnik Ste pozabili geslo?
Sodelujejo lahko samo prijavljeni uporabniki spletnega mesta delo.si. Če še niste registriran uporabnik lahko registracijo opravite s klikom na povezavo "Nov uporabnik".

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Dela in Dela.si. Uredništvi se ograjujeta od mnenj v tej rubriki in zanje ne odgovarjata. Bralce pa naprošamo, da niso žaljivi, da ne uporabljajo sovražnega govora in da ne pošiljajo komentarjev z oglaševalsko vsebino.

uporabi_razum da postaneš pizdun - 21.11.2006 ob 17:28:04 -
BLA BLA ka pišeš po šiptarsko
uporabi_razum - 21.11.2006 ob 17:26:09 - uporabi_razum da postaneš pizdun - 21.11.2006 ob 13:44:04 -
bla bla


Ti že veš, kako je z pizdunstvom. "It takes one to know one". O razumevanju in razmišljanju pa očitno še nič ne veš.
uporabi_razum da postaneš pizdun - 21.11.2006 ob 13:44:04 -
bla bla
uporabi_razum - 21.11.2006 ob 13:41:08 - uporabi_razum - 21.11.2006 ob 13:39:35 - Nekateri tukaj še vedno o nekem izvirnem grehu... (aja, in tud kontracepcija kdaj zataji, splavov pa ni tolk velik in se vsako leto zmanjšuje njihovo število)

A ni jasno, za kaj gre? Drobnič je pogledal v statistiko in razloge splava in ugotovil, da jih je veliko iz ekonomskih razlogov oz. da ženske ne vidijo variante vzdrževat tega ali še enega otroka in se v tej stiski odločijo naredit splav, in tako PAMETNO POGRUNTAL v stilu RKC, da torej obstaja način za dvig rojstev, torej kaj pa če čmo nehat financirat splav, potem bomo imeli pa več otrok (IN NE BO SI TREBA BELIT GLAVE Z OSTALIMI REŠITVAMI IN CELO PO STATISTIČNIH PODATKIH BOMO ZMAGALI - KAKŠNI JUNAKI!!!) - sicer bodo bogatejše ušle čez to cedilo, ampak dajmo se kot je pač zadnje čase navada, spravit na tiste, ki so brez denarja - kako se bo preživljalo te otroke in ali bodo zaželjeni in če bodo matere frustrirane, no za to pa bo že Cerkvica na gričku poskrbela, pa za pokoro tud, če se je ne bo poslušalo. Torej po Drobniču, veselo nazaj v srednji vek.
karakala - 17.11.2006 ob 12:58:01 - tango, Francija je rešila ta problem...ampak s sistematičnim pristopom in pa trajalo je slabo desetletje. V Sloveniji živi 70-80% mladih ki so stari med 27-32 let pri starših!!!!! Na to vsi opozarjajo... Kako boš pa imel višjo nataliteto, če vsi živijo pri starših....
blondina - 17.11.2006 ob 12:22:05 - DieUnendlicheGeschichte - lepo od tebe... ampak niso vsi ljudje isti, ne razmišljajo vsi odgovorno, večina jih je navajena samo na ogromno pravic brez dolžnosti še manj odgovornosti... torej, če bodo že uzakonili, da se plača, naj uzakonijo tudi, da plača pol ženska pol moški ;)

ampak vztrajam - to ni način za dvig rodnosti temveč način za zvišanje števila revežev...
bj - 17.11.2006 ob 12:21:12 - Kolikor jaz vem, ja splav za vasko dekle ali žensko zelo zelo tavmatična izkušnja. Verjamem, da dekleta in ženske to ne počnejo zato, da bi jezile Drobniča, ali da bi se naslajale na "umorom". Verjamem da imajo za tak korak prekleto dobre razloge. In na nek način izkažejo celo veliko odgovornost. In zadnje kar si ob takem dogodku zaslužijo, je do stotina preračunana kazen.
DieUnendlicheGeschichte - 17.11.2006 ob 12:21:10 -
jaz bi takim kot je KRETENKO cevi za semena dol zašfajso pol pa naj prcajo kolk hočejo
tango - 17.11.2006 ob 12:20:55 - "ukinili so davčno olajšavo za nakup stanovanja,"...

kaj pa je s tem narobe? Ukinili so namrec vse davcne olajsave (ki so itak znasale samo do 3%) in nekoliko znizali splosno dohodnino, tako da je na koncu isto kot ce bi olajsava ostala.

Sicer pa za nizko nataliteto ni kriva pravica do splava, niti ni kriva ta vlada, niti prejsnja, niti "nizek standard" (Slovenija namrec v svetovnem merilu velja za bogata drzavo) pac pa enostavno sodobna potrosniska druzba, ki posameznika ves cas zastruplja s podobami zivljenja iz reklam (lepi, mladi, bogati, uspesni, ki si lahko privoscijo potovanja, avtomobile, elektronske izdelke, lepe obleke).

Nizka nataliteta ni samo problem Slovenije, pac pa vse zahodne Evrope, zato nikakor ne moremo govoriti, da so problem zivljenjski stroski, delovna zakonodaja, splavi, nizke place itd.
DieUnendlicheGeschichte - 17.11.2006 ob 12:19:39 - in, aljoša, lahko je z polno ritjo srat, pa ne z mojo. Zaslužim toliko, da pridem ravno na nulo konec mes4eca, kar ni opravičilo za neodgovornost.
kretenko - 17.11.2006 ob 12:18:12 - če nekdo ne zasluzi 100 000 potem pa naj ne sexa
sicer pa si je sam kriv, če se ne zna dobro prodati
DieUnendlicheGeschichte - 17.11.2006 ob 12:17:42 - Ja, ne vem, no, če niste pripravljeni prevzet rizika in odgovornosti, pa ne seksat, no... ;))

aljosa - 17.11.2006 ob 12:15:36 - RE: DieUnendlicheGeschichte
Lahko je s polno ritjo srat, marsikdo pa 100.000 niti ne zasluzi mesecno... Aja pa a se tebi recimo se ni zgodilo recimo, da bi kondom pocil? Nobena zascita ni 100%
DieUnendlicheGeschichte - 17.11.2006 ob 12:11:12 - @sloovca: nobenega talarja, niti najmanj. Hočem samo reči, da bi bilo prav, da ljudje prevzamejo odgovornost za svoja dejanja, ne pa "porival bom, saj se itak da nareditsplav.." Saj je milijon načinov, da se izogneš nosečnosti, ni treba bit noben znanstvenik za to.

Kot živo definiram vse, kar je naprej od združitve semenčice in jajčeca, takrat se začne delitev celic in novo življenje.

@blondina: če že pride do zanositve in/ali abortusa, sta za to normalno kriva dva. In povsem normalno mi je, da si odgovornost in stroške razdelita, ali pa vse plača kavalir. Zase osebno vem, da čeprav bi naredil otroka ne enem one-night-standu punci, ki se sploh ne poznava, bi ravno tako prevzel odgovornost.
fsx - 17.11.2006 ob 12:10:24 - banda cerkvena!! to je res plevel, ne da se ga znebit!!!
dajmo bogati cerkvi in zaračunajmo revežem vse dvojno
Desničarski ****** Raus!!!

Pedofili cerkveni vi nam boste sedaj zakone talal
jooooj kaj ste izvolili Slovenci dragi moji!!!!!!

kacin zmagovalec - 17.11.2006 ob 12:10:01 -
no s pa res ******
kretenko - 17.11.2006 ob 12:07:49 -
fašizem je samo ena od demokratičnih oblik kapitalizma....

živel neofašizem
bj - 17.11.2006 ob 12:07:22 - bravo blondie.
Woland - 17.11.2006 ob 12:05:17 - Narod lahko posvoji miljone otrok, ki od lakote umira na cestah in v jarkih po Afriki, Indiji, Pakistanu etc etc etc....evo ti rešitev za demografsko stabilnost, Drobniću!
Z Drobnićevim predlogom jasno ne bo ukinjen abortus, samo dostopen bo bogatunom, torej tud RKC. BANDA FAŠISTIČNA!
aljosa - 17.11.2006 ob 12:04:27 - Mislim, da bi Drobnicu zelo pomagali v svojih prizadevanjih, ce se vrnemo v suzenstvo. Lepo oblastniki locijo moske in zenske, k delu nas spodobujajo z bici, ko pa je potrebno parjenje pa dajo primerna osebka skupaj. Ce nocejta sodelovati pa obstaja tudi prisila ali pa kaksna metoda, ki se uporablja pri zivalih... Tako lahko velikost crede potem zelo lepo nadzorujejo in padce populacije zaradi bolezni in prezgaranosti plansko resijo. Tako se resimo tudi izdatkov za zdravila...
kacin zmagovalec - 17.11.2006 ob 12:04:00 -
sloovca--ti boš nas matematiko učil pezde a sploh veš koliko je 32oo67oooo89-87000000006789666 svetski matematični prduh
sloovca - 17.11.2006 ob 12:03:21 - DieUnendlicheGeschichte kaj točno ti definiraš kot živo

nekako dobivam občutek da te ''talar'' okrog vratu žul
blondina - 17.11.2006 ob 12:03:11 - DieUnendlicheGeschichte - navajaš da je plačilo splava upravičeno, ker je "krivda" dokazana - za nosečnost sta odgovorna dva - nisem pa opazila nikjer da bi se cena gibala cca. 51.723,56 SIT za žensko in 51.723,56 SIT za moškega - al tukaj spet ne velja enakopravnost?
sloovca - 17.11.2006 ob 12:01:11 - Če se že drobnič hoče jit takele oslarije (verjetno njemu ni prehudo dat 100.000 ob tem da domov prinese MIO+) naj bo fer pa reče stroške krijejo sami vsi tisti katerih osebni dohodek je višji od povprečnega osebnega dohodka v sloveniji-naprimer

sicer pa to ni njegova prva briljatna ideja pardon diamantna ker je vse od njega vključno z njim potrebno izdatnega brušenja
kretenko - 17.11.2006 ob 11:59:06 - nakak tak imajo v zda ;) pa še v kakšni drugi utopični demokratično fašistoidni državi
bj - 17.11.2006 ob 11:58:15 - Praviš ti. Večina pa ne.
DieUnendlicheGeschichte - 17.11.2006 ob 11:58:06 -
kretenko--deluješ kot bi po splavu prišel na svet verjetn ga je močno premetavalo je bil cunami?
DieUnendlicheGeschichte - 17.11.2006 ob 11:57:51 - 1. Doplačila veljajo tudi za zdravila za bolezni, za katere nismo sami krivi, da jih dobimo, pri zanositvi so pa znan vsa tveganja in ne bi bilo potrebno bremeniti zdravstvene blagajne še s tem.
Če bi bila prekoračitev dovoljene hitrosti v prometu zastonj, koliko ljudi bi se držalo omejitev? Enako velja za ODGOVORNO spolnost.

2. Če je po zakonu dopustno, še ni rečeno, da je prav. Dopustno je zato, ker je večina tako odločila, kar pa ne spremeni dejstva, da s splavom nekomu vzamemo življenje.

bj - 17.11.2006 ob 11:57:24 - Saj, pravico do zdravljenja bi še imeli. Edino plačati bi bilo treba.

"Ali je s tem pravica do zdravljenja komu kršena?"

Svašta.
sloovca - 17.11.2006 ob 11:56:24 - popravek-kakšna je po tvoje definicija živega?
kretenko - 17.11.2006 ob 11:56:01 -
verjetno bi bilo dobro, da bi se tudi za vse ostale medicinske usluge moralo plačati, razen za poškodbe, ki bi jih nekdo drugi povzročil
pravzaprav je človek sam kiv če zboli.
pa bolniške ukiniti oz takrat bi bil neplačan dopust, vsak pa si naj daje nekaj denarja na strna za take primere
s tem bi tudi odpravili razne čakalne dobe, zvišali produktivnost in zmanjšali oz izničili izgube zdravstvenih zavarovalnic
aljosa - 17.11.2006 ob 11:55:12 - RE: tango
V Sloveniji je ogromno otrok, ki jih tvoji pari lahko posvojijo, smo obstajajo birokratski problemi, ki jim to onemogocajo...
sloovca - 17.11.2006 ob 11:55:05 - Zgodbica kaj misliš kolk ljudi v sloveniji lahko iz žepa potegne 100 jurjev tako mimogrede??

kršena bo pravica tistim ki si tega ne morejo privoščiti verjemi ni jih tako malo

in kot drugo življenje nerojenega otroka?
kakšna pa je po tvoje definicija otroka
a veste da se splav lahko dela z vključno 8 tednom nosečnosti?
blondina - 17.11.2006 ob 11:53:37 - preveč ste se osredotočili na "upravičenost" splava... med 5800 splavi letno jih je verjetno kar nekaj iz zdravstvenih in podobnih razlogov... število splavov z leti upada... trend je čisto logičen...

farsa te zgodbe je v razlagi, da bi s plačilom splava dvignili rodnost - ja, bi - ampak tudi število prejemnikov socialne pomoči, ker si splav ne bo mogel privoščiti samo nižji sloj... vsi ostali, pa bodo še naprej splavili, ker si ne želijo številčnih družin v trenutni družbi... pa kako bi si človek sploh želel ob tej oblasti - ukinili so davčno olajšavo za nakup stanovanja, uvedli pa plačilo splava - res sodoben pristop k zviševanju rodnosti - lahk bi šli še kak korak nazaj...
karakala - 17.11.2006 ob 11:52:35 - tango, sori, sam men se zdi pa da kot da bi se delali norca iz mladih ljudi...

odpravili so davčno olajšavo za nakup prvega stanovanja po drugi strani pa plačljiv splav za večjo nataliteto.. Halo?????:)))
bj - 17.11.2006 ob 11:51:02 - 1. Zakaj bi bilo treba plačati ? Razlog ? Pravi !!!!

2. Če gre za pokončanje človeka (hudo kaznivo dejanje), kako to, da je to dopustno?

Evo ti odgovorov - z vprašanji.
DieUnendlicheGeschichte - 17.11.2006 ob 11:49:07 - Sicer pa še enkrat postavljam vprašanja, na katera (čudno!) ni odgovorov:

1. Ali bo pravica do splava komu kršena? Ali bo pač treba samo plačati zanjo?

2. Ali je 100 jurjev res previsoka cena za pokončanje človeka?

kretenko - 17.11.2006 ob 11:47:19 -
zanimivo.....
no temu se reče uravnoteženi komentarji :)
mogoče je admin uravnotežen ;))


tango - 17.11.2006 ob 11:47:08 - karakala, saj ne zagovarjam prepovedi splava. Vseeno pa se mi zdi skoda teh nerojenih otrok, za katere vem, da bi sicer lahko imeli moznost lepega otrostva, uspesnega zivljenja.

Poznam zgodbo s Causescujem v Romuniji, ko je bil prepovedan splav. Do takratnih mamic to ni bilo fair, vendar vprasaj danes tiste, ki so na racun tega zakona bili rojeni, kaj mislijo o tem. Vecina le-teh je veselih, da je ta zakon bil v veljavi in da so se imeli moznost roditi in ziveti.

In brez tega zakona bi danes lahko nekaj stotisoc Romunov kar izbrisal...

Kar pa se vedno ne pomeni, da sem za prepoved splava, da je jasno.

Splav pomeni priznanje pravic mamic in odrekanje pravic se nerojenim otrokom. Kaj je prav, pa ve vsak zase.
DieUnendlicheGeschichte - 17.11.2006 ob 11:46:48 - @kretenko
ne bom se spuščal na tvoj nivo, nisem ti pa kriv, če ne poznaš biserov svetovne literature, od koder je vzet moj nadimek. Z veseljem bi ti odgovoril na kake argumente takole pa... škoda časa..

bj - 17.11.2006 ob 11:44:54 - Ja, mi pa tega kao ne vemo?
DieUnendlicheGeschichte - 17.11.2006 ob 11:44:25 - Zdaj pa meni nekdo nadimek krade! Sledečega nisem jaz napisal:

DieUnendlicheGeschichte - 17.11.2006 ob 11:39:34 -
kretenko-tvoja kultura je na nivoju tvojga tamalga bolj ga gledaš manjši je prduh
kretenko - 17.11.2006 ob 11:44:11 - Da si pezde, govori že tvoj nadimek DieUnendlicheGeschichte. pravo gvno nemškutarsko
DieUnendlicheGeschichte - 17.11.2006 ob 11:39:34 -
kretenko-tvoja kultura je na nivoju tvojga tamalga bolj ga gledaš manjši je prduh
alkimist - 17.11.2006 ob 11:39:27 - Predlagam, da začnemo z akcijo za uvedbo lunarnega koledarja in začnemo učiti moške, da ne bodo nič izgubili, pač pa ogromno pridobili. Moške je vedno lahko zavesti z trditvijo, da bodo kaj izgubili. Toda ženske vedo, kaj je to, ko zaradi samih neumnosti izgubljajo, očete, može, sinove in otroke in živijo v pomankanju! Moški so pa takoj pripravljeni na napad, ker jih je strah, da bodo nekaj izgubili. To je vsa psihologija moških in zgodovina skozi to: strah moških, s tem se da najbolj manipulirati z njimi. In strah je nekaj, kar najtežje priznajo.
karakala - 17.11.2006 ob 11:38:59 - tango, ti si ironičen.... tko se ne poveča natalitete..... to je počel čaušesku v Romuniji v 60ih prejšnjega stoletja... Tak način so poznali samo totalitarni režimi...
kretenko - 17.11.2006 ob 11:38:40 - marsikaj je škoda, škoda je tudi, da obstajajo tipi ala Drobnič, Bush, Ahmedinedžad ipd izmečki
New Deal - 17.11.2006 ob 11:36:32 -
kdo krade?
kretenko - 17.11.2006 ob 11:35:51 - ne kradi nadimka !!!!
tango - 17.11.2006 ob 11:34:54 - "Abortus mora biti zastonj, samo ko se pride ženska o tem pogovarjat in to opraviti, mora v čakalnici viseti plakat in z zelo velikimi črkami napisano, koliko parov želi posvojiti otroka tudi takoj po rojstvu. In mislim, da je to vse."

Se povsem strinjam z zgornjim mnenjem. Prav tako bi morda bilo dobro, ce zdravnik zensko ki zeli splaviti, izrecno vprasa, ce res ne zeli otroka dati v posvojitev.

Ironicno je, da nataliteta Slovencev pada, da na posvojitev caka cel kup porocenih, dobro situiranih parov, ki bi sirotam lahko nudili zelo lepo otrostvo.

Po drugi strani pa se splavi ocitno kar mnozicno opravljajo...

Skoda teh nerojenih otrok, ki bi sicer lahko imeli moznost lepega otrostva.

kretenko - 17.11.2006 ob 11:32:19 -
pol pa laški fižol nasadit bi vidu kak je ko ti bi v ušeto zrasto pezdec švabski
alkimist - 17.11.2006 ob 11:32:06 - Najboljša rešitev je kot sem rekel lunarni koledar, nekoliko slabša pa napis z številom parov, ki čakajo na posvojitev. Vse si oglej spodaj!
mija - 17.11.2006 ob 11:31:53 - Ali se vam to zdi zelo daleč od izjave tistega nekega muslimanskega nevem kaj,
ki je v Avstraliji izjavil, da posilstva zato, ker so ženske v javnosti, kot meso
na cesti za mačke? Torej, je dovoljeno tudi s silo. O ti beda od naših bogaboječih politikov.
DieUnendlicheGeschichte - 17.11.2006 ob 11:30:49 - Vsem ki tukaj nabijate v tri dni postavljam čisto konkretna vprašanja:

Ali bo pravica do splava komu kršena? Ali bo pač treba samo plačati zanjo? Še zdravila za bolezni, za katere nismo sami krivi je potrebno doplačati...

Ali je 100 jurjev res previsoka kazen za pokončanje človeka?
bj - 17.11.2006 ob 11:30:46 - DieUnendlicheGeschichte, zato ker bi izgubil.

Vrhovno sodišče RS (ki se pred lokalnimi volitvami JAVNO postavi na stran desnih kandidatov) Ruparja oprosti kaznivega dejanja zlorabe položaja (ko je stroške izgubljene zasebne tožbe plačal iz občinskega proračuna) z obrazložitvijo, da ni kriv, ker ni vedel da to ne sme.

Je jasno, da mi ne bi uspelo?
bj - 17.11.2006 ob 11:28:00 - Aja, sem pozabil da to veš.
kretenko - 17.11.2006 ob 11:27:59 -
DieUnendlicheGeschichte : takše kot si ti bi bilo potrebno na kol natakniti
DieUnendlicheGeschichte - 17.11.2006 ob 11:26:56 - bj, ne vem, zakaj ne vložiš kazenske ovadbe, če imaš kaj dokazov proti Drobniču..

Aja, sem pozabil, da samo nabijaš in lapaš, kot zmeraj :))
kretenko - 17.11.2006 ob 11:25:29 -
kako posilstvo neki, prosim vas. nič ne hodite okoli. kak so bejbe izzivalno oblečene.... sam prosijo, da se jih naskoči
predlagam, da bo morala ženska posilstvo dokazati z vsaj 4 polnoletnimi moškimi pričami

alkimist - 17.11.2006 ob 11:24:59 - V volitvah odločajo lepi zobje pa ostale stvari, ki so moški moškim lepi. Ženske poskušajo razumeti, pa ni kaj razumeti, ker kvasijo same neumnosti in se tudi ne da nič pametnega povedati, ker potem to moški večinoma ne razumejo in jim ni všeč, če razumejo. Toda nore niso ženske, moškim tolče sperma v možgane tudi v politiki, ne samo v religiji.
bj - 17.11.2006 ob 11:24:38 - ta človek nima kaj delat na PROSTOSTI ! ta je za v arest !
pl - 17.11.2006 ob 11:23:59 - DROBNIČU:kaj pa tiste ženske, dekleta,ki jih bodo posilili župniki in ostali farji,bodo tud plačale,???-kaj pa nun e ki zanosjo in naskrivaj delajo splave v drugih krajih bodo imela božji blagoslov in zastonj abortus, tud to je načelno vprašanje za tako samovšečnega ministra,ki bo v kratkem predlagal še .DEVIŠKI PAS ZA VSE OD 14.L.NAPREJ!!!!!
Tak človek nima kaj iskat na ministerstvu saj dela proti svobodi mišljenja in ustavi, treba bi ga bilo civilno kazensko ovaditi,ker žali vse žene, matere, neplodne ki se trudijo za otroke,
bj - 17.11.2006 ob 11:23:08 - pa posilstva bodo zbrisali iz kazenskega zakonika ... itak je vedno ženska kriva, kaj pa izziva ... z videzom, z oblačenjem ...
DieUnendlicheGeschichte - 17.11.2006 ob 11:22:43 - Enim pa res ne moreš reči drugega kot IDIOTI. Pravica do splava ne bo nikomur kršena, samo plačati bo treba zanjo.

Sto jurjev se mi sploh ne zdi visoka kazen za pravico do umora.
bj - 17.11.2006 ob 11:22:18 - po moje to drugo ...
mija - 17.11.2006 ob 11:21:40 - bj- pa piše kako bodo to rešili. Jim bodo rahljali obleke ali bo tovrstni stil
povdarjanja oblin in "izzivanja" kar prepovedan.??
alkimist - 17.11.2006 ob 11:20:21 - V vojni so zmeraj žrtve in abortus je vedno posledica vojne med moškim in žensko po krivdi moškega. Vedno zakrivi to moški. Razen če ni ženska zasvojena z abortusi. Zdraviti to je pa tako kot vsako drugo odvisnost. Je jasno!
bj - 17.11.2006 ob 11:19:59 - Pa ženskam se splača odvzeti volilno pravico. Itak jih politika ne zanima. Ne kot volilke ne kot potencialne političarke. In koliko denarja bi s tem prihranili !

In restavrirali tisto lepo klero-fašistično družbo pred letom 41, ko je bilo vse oh in sploh. Vse natrobe je bilo pa potem in sedaj moramo popravljati za nazaj.
kretenko - 17.11.2006 ob 11:17:52 - Jaz tudi menim, da bi bilo dobro, da se starši v naprej pogovorijo in izberejo primerne partnerje za svoje otroke - tako kot v indiji , turčiji , iranu ipd prosvetljenih državah
potem tudi ne bo težav z preozkimi sexi oblačili za dekleta.... bodo lahko v vrečah okoli hodile
sicer pa smo ljudje res barbari, da ženske sploh pustimo okoli hoditi
najbolje bi bilo, da je ženska doma , pazi otroke, pere perilo na rflo v potoku in srbi , da mož sexualno zadovoljen, čist, nahranjen itd - skratka da bo uravnotežen
alkimist - 17.11.2006 ob 11:15:52 - Abortus mora biti zastonj, samo ko se pride ženska o tem pogovarjat in to opraviti, mora v čakalnici viseti plakat in z zelo velikimi črkami napisano, koliko parov želi posvojiti otroka tudi takoj po rojstvu. In mislim, da je to vse.
bj - 17.11.2006 ob 11:13:18 - Ne oprosti jim, bog, nikakor. Točno vedo kaj delajo !
bj - 17.11.2006 ob 11:11:05 - In kaj priporočajo ?

Ohlapne farške kikle do tal. Za punce in fante.
bj - 17.11.2006 ob 11:08:53 - Tole so tile kreteni tudi zapisali :

"Minister Janez Drobnič je včeraj predstavil strategijo za povečanje rodnosti. Snovalci so med drugim zapisali, da je »nevarna dolgotrajna uporaba preozkih oblačil v predelu pasu in bokov tako pri dekletih kot pri fantih«. "

!?!?!?!?!?!?!?! SLOVENIJA ?
kretenko - 17.11.2006 ob 11:05:41 - odličen uravnotežen predlog
če ne znajo sexat naj ne sexajo. naj se zasčitijo. naj uporabijo druge metode - oralni, analni.....način če je že meso slabotno in se ne morejo upreti skušnjavi.
sex je namenjen samo za spočetje otrok
ni suhega treninga.
naj onanirajo - tako kot župniki

Drobnič zna. on je pravi as - uravnotežen ass
pravi ashole
osamosvojitelj - 17.11.2006 ob 11:01:40 - mija, žal člankov, o katerih pišeš in so odsev delovanja vlade, niso brali, ker berejo samo Delo, Demokracijo in MAG ter gledajo TVS. "Uravnotežene in pluralne medije"
mija - 17.11.2006 ob 10:59:13 -
me je mož nažgav ko sm golaž prismodla a vi mislite da Janša ni vedel je drgač se zadnjič neb v Iraku smejal ja tk je to
mija - 17.11.2006 ob 10:54:52 - Pa ja ne mislite, da se je to zgodilo brez Janševe vednosti? Brez njega se ne zgodi nič, Drobnič pa mu koirsti ker za n jega opravlja umazano delo, tako da
se jeza fokusira nanj, skoraj nič pa na njega, iniciatorja vsega.
Poleg tega manipulirajo z mediji tako, da to ni res. V Kuvajtu odprli podjetje,
ki ga ni ?? ste videli ta članek? V Dnevniku v sredo.Poročilo glede Romov,
komisar je povedal tisto kar oni delajo ??? Halo!!
Zato je za pričakovati, da bo glasovalni stroj opavil svoje, jez računam na
gospoda Semoliča in sindikate,in Upam, da niso pozabili Janševe žalitve od lani.
Pričakujem s strani žensk močno angažiranje, predvsem vseh tistih, ki bi jih
plačljivost te storitve najbolj prizadela in tudi vseh tistih, ki ne prenesejo omejevanje pravic in vtikanja v zasebnost vsake posameznice. Komisije, pred
katero boš utemeljeval to dejanje??? Pa kaj tem pride na misel!
kladu - 17.11.2006 ob 10:47:37 - Vsem, ki ste proti smrtni kazni in za splav:

namesto smrtne kazni naj obsojene splavijo po principu: če nekoga ne maramo je bolje, da ga ni.

Hinavci.

aljosa - 17.11.2006 ob 10:30:53 - RE: baldrick
Pozabil si se povedati, da so po tem, ker niso imeli denarja polovico otrok prodali v znanstvene raziskave.

RE: Japi
Bi raje placeval socjalne prispevke zanje, ker to bo naneslo precej vec... A mislis, da otrok v reji ali kaksni sirotisnici nic ne stane? Da ne govorimo o kaksnih stroskih posvojitve in potem mogoce tozbe, ko si starsi opomorejo in hocejo otroka nazaj. Pa to je samo ta pogled, obstajajo pa se mnogi drugi. Recimo skoda, ki bi jo naredili "crni" splavi in bi jo zdravli v bolnicah in podobno...
MalMim - 17.11.2006 ob 10:26:35 - Pa še ena na splošno :
Za nas ženske je tako najboljš, da ostanemo doma za štedilnikom, bomo dvignile kvaliteto prehranjevanja, moški kova Drobnič in kompanija pa naj še naprej razpravljajo o tem, kaj je ženskam s stališča proračuna dovoljeno in kaj ne.
Če hočeš bit frajer in da pustiš kakšne konkretne sledi v svetu, kjer živiš, je zlo fajn, če misliš globalno in deluješ lokalno, predvsem za take, ki zasedajo visoke javne položaje in predstavljajo našo ljubo domovino v svetu.
MalMim - 17.11.2006 ob 10:24:06 -
Ne vem zakaj bi plačeval splav ker se ne vozim z njim pa še slabo mi je bruham sem enkrat šoferja gasilskega avtomobila pobruhal meter me je 50 gasilcev padilo taj sm bil še mlad
I.S - 17.11.2006 ob 10:22:49 - Ministra Drobničs bi morsli zaradi tega predloga odstaviti takoj in za deset let pozabiti nanj.Večjega b...a pa reds ni med politiki.Tisti ,ki pa ga je postavil za ministra naj pa resno premisli o svojih sposobnostih za vladanje v tem stoletju.
karakala - 17.11.2006 ob 10:20:28 - beden je že namen ukrepa, zvišanje rodnosti.... kr neki..... najbolš da ga kr prepove, tko k Caucescu v Romuniji..... Ko banana republika smo...
MalMim - 17.11.2006 ob 10:17:43 - Japi : Za splav kot davkoplačevalec prispevaš precej manj, kot pa prispevaš za ostale socialne pomoči - npr. socialno ogroženim družinam, nezaposlenim, narkomanom ...... pa še drugim, ki ne morejo sami preživet.
In če boš glede na Drobničeve predloge prispeval v prihodnosti še malo manj, boš na drugi strani za ostale zdravstvene storitve samo iz tega naslova prispeval precej več.
Tista o posvojitvah je pa bedna - če toliko parov čaka na otroke, zakaj jih je pa še vedno toliko v rejniških družinah ? - a tisti niso dobri za te pare, ki čakajo ?

bj - 17.11.2006 ob 10:14:23 - Japi,

Ne vem zakaj bi JAZ kot ateist in davkoplačevalec moral plačevati penzijo farjem, ki nočejo otrok ? Pa druge silijo v to ! Pa neverjetno veliko imajo za povedati o tem, kako se otroke vzgaja ?!?!?! Od kje vedo ? Iz farških bukev ?

Ring a bell ?
tri - 17.11.2006 ob 10:11:03 - pa to je največja neumnost. kdor ima denar lahko ubija, kdor ga nima pa ne more. predsednik vlade naj ministra drobniča takoj odstavi,ker s takimi predlogi razburja slovensko javnost in smeši vlado doma in v svetu.
Japi - 17.11.2006 ob 10:09:28 - Ne vem zakaj bi jaz kot davkoplačevalec moral plačevati splav za nekoga, ki noče otroka. In potem moram še vzdrževati otroke, ki bodo plačevali za penzijo za take ljudi! Sem zaradi tega ******?
Glede posvojevanja pa verjemite, da je ogromno parov, ki čakajo na otroka.
moxie - 17.11.2006 ob 10:03:25 - O ženskem telesu ima izključno pravico odločati ženska in rodijo naj se samo zaželeni otroci!
Ampak tega drobnič pa podobni uladni 'strokovnjaki' ne morejo razumeti. Ni tako logično kot brezmadežno spočetje, a ne.
Fuj nazadnjaki!!!!!!!!!!!!!!!!
bj - 17.11.2006 ob 09:55:16 - Ta pravi material za polnenje cerkva ...
baldrick - 17.11.2006 ob 09:54:15 - every sperm is sacred, every sperm is great, if the sperm gets wasted, Drobnić gets quite irrate.....

so prepevali Monty Python v meaning of life, siromašno delavsko naselje in po deset otrok na družino, brez denarja, revščina....
Woland - 17.11.2006 ob 09:44:40 - Drobnič je P S I H O P A T, ni za drugam kot DIREKT v zaprt oddelek Polja, pa še tam je škoda dnarja za njega.
Japi - ti si pa totalen ******, predvidevam, da si v zadnjem času preživel nekaj lobotomij sicer druge razlage ta take kretenizme ne vidim.
karakala - 17.11.2006 ob 09:39:12 - dvig rodnosti:) Zanimivo, plačljiv splav naj bi jo povečal...istočasno so pa ukinili davčno olajšavo pri nakupu prvega stanovanja.... Bravo, klap, klap... to je pa res politika, ki gre na roko mladim družinam..
bj - 17.11.2006 ob 09:36:49 - Zadnja novica :

Kot protiutež plačljivemu splavu, bodo izbrani strokovnjaki vladajoče koalicije opravljali pregled mednožja BREZPLAČNO.
bj - 17.11.2006 ob 09:35:29 - Iz zaupnih krogov blizu vlade smo izvedeli še za nadaljne ukrepe pri povečevanju rodnosti, ki jih je uuuuuuu-lada sprejela na dopisni seji.

1. Seznami grešnic, ki bodo opravile splav, bodo objavljeni na vratih lokalne farške cerkve od ene do druge polne lune. Za pokoro se bo grešnica dogovorila z lokalnim župnikom.

2. S 1.1.2007 bo na teritoriju Slovenije dovoljena prodaja samo preluknjanih kondomov.

3. S 1.1.2007 bo na teritoriju Slovenije dovoljena prodaja kontracepcijskih tablet brez aktivnih substanc.

Pod točko razno je vlada sklenila, da glede na enormne napore pri demontaži slovenske družbe in jebanju državljank in državljanov RS, vsi glavni akterji zaslužijo na stroške proračuna neomejen dostop do VIAGRE LIGHT. (za nepoučene, te tablete so za pod-jebavanje).

(povečali bomo rodnost, pa če zraven vsi pocrkamo, press)
baldrick - 17.11.2006 ob 09:31:31 - sploh pa, kje je bil tale minister za delo, družino in socijalne zadeve do sedaj, ko se je urejala romska problematika? a ni to predvsem njegovo področje?
baldrick - 17.11.2006 ob 09:29:40 - MalMIm - popolnoma enake misli o tem kretenskem predlogu. zasluži si vse tiste besede, ki jih nikoli ne uporabljam in se mi sicer zdijo tako žaljive - ampak tole je navaden :

hinavski zaplankanoklerikalni (nima nič s cerkvijo) demagoški neizobraženi fašistični nesposobni galaktični tepec. če bi mu rekel ******, bi s tem kretene žalil.
MalMim - 17.11.2006 ob 09:12:38 - Malo ekonomije - na eni strani bo dobil nekaj malega nazaj v proračun, na drugi strani pa bo zdravstvo dodatno obremenjeno za zdravljenje in bolniške izostanke na ČRNO delanih splavov. Saj zgodovine ne moreš obrniti nazaj, vse take stvari so bile že videne in tudi pribeležene, posledice so pa tudi znane.
In bomo imeli še več otrok v socialno ogroženih družinah, pa tistih danih v rejo, ki se bodo celo življenje pobirali, pa nikoli pobrali, pa čedalje več narokomanov, pa še tistih drugih, ki bodo potrebovali socialne pomoči in bo državo velikodušno dajala in si s tem oprala vest.
Ukinitev enega kao privilegija bo privedla do povečanja stroškov na drugih ravneh. Fantje v šolo in dobro preštudirajte, kaj je varčevanje in kje se špara na stroških - vsekakor ne na marginalnih zadevah.
A ni škoda dnarja za take neumnosti. Pa saj ne morete dat vse stvari v predalčke in jih potem odpirat in seštevat in odštevat.
Pri takih predlogih zmeraj pomislim na tisto, da se za javnost špara na sekret papirju, da se istočasno meče denar z lopato čez okno.

kokodak12 - 17.11.2006 ob 08:38:32 - Japi:Oddati otroka v rejo ni tako enostavno,kot ti misliš.Okoli tega te prosim,da vprašaš katero od mater,ki so to morale storiti zaradi socialne stiske ali drugih vzrokov.Če imaš družino,boš mogoče razumel,če je nimaš,potem tega ne razumeš in ne moreš razumeti.
cooler - 17.11.2006 ob 08:34:44 - Japi govoriš neumnosti.
Diletant - 17.11.2006 ob 08:26:51 - Drobniča v umobolnico, in Slovenijo z zakonodajo vred uredit, da bo prijaznejša do svojih državljanov. Službe, plače, vrtci pa še marsikaj. S čim pa spodbujajo rodnost, če dopuščajo, da morajo mlade žene ob sprejetju v službo podpisat da ne bojo rojevale.
PA OBVEZNO CERKVI DAVKE POBRAT IN NAJ SI SAMI PRISPEVKE PLAČAJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eskim - 17.11.2006 ob 08:23:50 - a na takšen način se povečuje rodnost? Da tistemu, ki se je malo zaštrikal čimbolj otežiš življenje. Čestitam, nova vlada. Še malo, pa bomo uvedli še inkvizicijska sodišča.Japi - 17.11.2006 ob 08:23:11 - Se strinjam z Drobničem. Dejstvo je, da splav opravljajo predvsem premožni. Revnim ni problem sprejeti še enega otroka več. Zakaj pa ne bi taki, ki nočejo otroka obdržati dali otroka v rejo? Veliko je parov, ki si želijio posvojiti takega otroka.
sydney - 17.11.2006 ob 08:03:57 - Sploh nimam besed! ta clovek ( ce ga sploh lahko tako imenujem)je prfukjen!
ne, sploh nimam besed!!!!
vse vas poj.... - 17.11.2006 ob 07:52:55 - vprašanje za drobniča: kdo financira splav v primeru, ko je spočet s strani predstavnika cerkve?
hallo - 17.11.2006 ob 07:46:15 - Lepo, imeli smo sistem zdravstva, ki so nam ga zavidali najbolj razviti. Pravzaprav smo imeli marsikaj. Tudi vlado, ki mogoce ni naredila prav dosti, a si imel obcutek, da ji je mar za clovek. In danes? Danes imamo vlado, ki je sama sebi namen, vlado, ki ji ni mar in morajo ljudje jemati pravico v svoje roke, ministra za socialo, ki se zelo trudi, kako potepetati se tako majhno in neznatno pomoc cloveku, ministra, ki nas bo popeljal v cas inkvizicije...Ali razmislja o odstopu samo zato, ker ljudstvu ni vsec? Lepo vas prosim, ja kaj pa je to? Menim pa, da bi njegove besede, da s tem, ko bi se splav placeval ( 103.000 sit ) povecala rodnost, morale zapisati v zgodovino, ker, ce pravilno razumem je vse, kar potrebujes za otroka enkratni znesek v visini 100.000 sit, ja potem pa le naprej v razmnozevanje. Zalostno, nazadnjasko...in pri nas naj bi bila cerkev locena od drzave.
delavec - 17.11.2006 ob 07:27:37 - -miha- PREJSNJA vlada je kupila avion. Ta tudi udari kako neumnost, se vedno pa je veliko boljsa od vseh prejsnjih vlad, ker kot kaze bo trenutna vlada potrebovala vsaj dva mandata preden ji bo uspelo pocistit ves drek, ki ga je prejsnja nasrala in zamesala!!!
miha - 17.11.2006 ob 06:57:52 - P.S. Sramota za nakup avionov je denar,za Ortodonte za otroke in splave nezaželjenih otrok,pa ne.
Ta vlada je sramota za slovenski narod.
miha - 17.11.2006 ob 06:51:59 - Mislim,da je v potreben referendum,ker se krši ustava.
Georgij Remya - 17.11.2006 ob 02:24:23 - Le koliko jih se ima za bregom?
krneki - 17.11.2006 ob 00:47:30 - Imam močan občutek, da bo JJ tegale Drobniča zelo kmalu moral abortirati z mesta ministra.

Sedaj ga pa že malo preveč serje. Naslednji umotvor bo, da bo uvedena trošarina na kondome in da bodo kontracepcijske tablete na samoplačniški listi.

Kot tretji korak pa bo z zakonom uvedena Sveta invizicija, ki bo dohtarje, ki bodo delali splave zažigala na grmadi sredi Ribnice.

Naj začne šparati pri sebi. zakaj vlada kupuje 2x dražji papir v tujini, če je tako načelna in nima denarja? Ali zato, ker Radeče vodi "rdeči" Tevž?


ŽENSKA - 17.11.2006 ob 00:02:03 -

PA TA DROBNIČ JE PRFUKNJEN - DO ZDAJ SEM IMELA 6 SPLAVOV IN TO JE 600 JURJEV! NAJ DELAM SAMO ŠE ZA SPLAVE? MIRENA KOŠTA 30 000, PILUL NE PRENESEM, S KONDOMOM MI NI KUL...KAJ MI SPLOH ŠE OSTANE? 100 ČUKOV, STE NORI????!!!!!
kokodak12 - 16.11.2006 ob 23:43:05 - Ko se enkrat dvignejo ženske proti Drobniču,gredo njegova jajca s pimpekom vred na smeti.Če še to ne bo pomagalo,ga bodo linčale.Kaj si ta smodlak dovoli,da upravlja s telesi žensk.Koliko jih bo katera rodila je čisto njena stvar oz.zakoncev,ne pa Drobničeva.Zakonci in izven zakonski pari bodo imeli toliko otrok,kolikor jih bodo lahko preživeli.Če Drobnič misli,da bodo otroci sužnji v službi bogatašev,se krepko moti.Drobnič naj pogleda na koledar in dobro pogleda letnico,katera številka je napisana (če zna brat).Če se je 100 let prepozno rodil mu ne morem kaj pomagat,pomaga pa si lahko sam in čimprej odstopi s tega položaja,bo najmanj narejene škode.Potem pa takoj na zdravljenje na zaprti oddelek.
al-Saud - 16.11.2006 ob 23:36:02 - ko že toliko pridiga o fleksibilnosti. predlagam drobniĆ, da bi ti s svojim denarje kril vse splave v sloveniji. nazadnjak.
Robert - 16.11.2006 ob 23:35:58 - Svobode ti ne vzame nihče.... zgolj denar ... in ko plačaš prvi implantat zob ca 1500EUR , potem se pogosteje spomniš na ščetkanje in skrb za zobe... če ti mostičke plačuje država pa se ve... na koncu te čaka proteza...
Vsaka svoboda ima svojo ceno, od posameznika je torej odvisno kako svobodno bo živel oz. koliko je ZANJ vredna svoboda. In ko svobodi določiš ceno potem dobi šele pravo vrednost!
mija - 16.11.2006 ob 23:27:57 - Ja tako bo-- vračilo uslug cerkvi. Ta enostavno ne prenese svobode odločanje, sploh ne s strani žensk. Z mojim telesom pa ne bo razpolagal
noben far, niti ginekolog niti nerojen skupek celic, razen če jaz tako hočem.
In to, ta jasnost v odločitvah, to gre na živce cerkvi, ta hoče ponižne in mož iin boga boječa bitja, ne pa bojevnice, s katerimi se morata spopadati vsak dan eden in drugih, vsak na svojem področju seveda. Moderna ženska se za prvega niti njegovo cerkev ne zmeni, drugega pa uporabi po potrebi. Pa imam
zelo dobro mnenje o mojih moških, o medležih alla Drobnič pa raje ne. Kaj
sfantazira ta brain veličina, potem ko je navdanjen od svojega predsednika vlade, ne o tem pa raje ne bi....v bistvu imate pred seboj, plan za dvig rodnosti..50 tisoč delovnih mest .... ukinjene vse delavske pravice, ki so v bistvu povečanje pravic, samo mi to drugače gledamo kot on...

Robert - 16.11.2006 ob 23:09:35 - Po mojem je to prej kot cerkveno maslo zgolj kapitalistična poteza. Ljudje ne znamo trezno razmišljat, dokler nas ne udari po žepu.
Primer:
Pri nas kadilci kadijo in se vsakemu zdi samoumevno, da se bo v primeru raka na pljučih, žrelu ipd. zastonj zdravil. S tem istočasno dobiva potuho, da s takim nezdravim načinom življenja nadaljuje, saj ga nihče in nič ne prisili k spremembi, ki bi bila zanj zdravstveno sprejemljivejša.
Zakaj bi skrbel, da si dovolj razgiban, ko pa država plača umetne kolke, operacije srca in ožilja, menja ledvice, jetra ipd...

In ravno tako je pri splavih in še kaj bi se našlo.
Cena kondomov še nikoli ni bila nižja, tabletke se dobi zastonj na recept potem pa se najde 7000 žensk in posledično enako število moških, ki še nikoli niso slišale-i za kontracepcijo. Da ne govorim, da se zgodi, da so določene ženske na ginekologiji prav redne stranke.

Mislim, da je predlog pravzaprav zelo "liberalen" iz katerega se lahko marsikaj naučimo, med drugim: če si lahko privoščiš "nevaren" poceni seks potem pričakuj njegove drage posledice...

Na zdravnikih in psihologih pa je, da ocenijo ali bi nosečnost povzročila fizične ali psihične zdravstvene težave.
teichenne - 16.11.2006 ob 22:56:17 - jao če pa to naredijo bo šla pa številka slovencev v Sloveniji -1 dol...ker se jst takoj odselim v neko drugo državo in zamenjam državljanstvo, zato da se bom vsaj počutila kot svobodna ženska z vsemi svojimi pravicami, vključno s to do splava!
pa čist nič ne bom pogrešala klerofašistične, opusdejevske tiranije s strani parih kretenov k ne znajo razmišlat s svojo glavo!
delavec - 16.11.2006 ob 22:47:15 - pustimo zdravnikom naj oni presodijo upravičenost do povračila stroškov..

ZA VSE OSTALE.....ko se začenete dol dajat kondom al pa tabletko, pa ne bo teh problemov...al pa pol plačej, če že ne morš posledične odgovornosti nase prevzeti
Mavrito Gazarini - 16.11.2006 ob 22:33:26 - ajd tkole vsaka, ki zanosi z menoj ji plačam splav na dunavu z trubači in vsem možnim protokolom.ok?
akira - 16.11.2006 ob 22:24:20 - Ja, ta drobnič je moral res imeti težko otroštvo. Farji so pa tudi naredili svoje, to se vidi.
Mavrito Gazarini - 16.11.2006 ob 22:20:09 - več sexa več sexa
purple_haze - 16.11.2006 ob 22:06:04 - Bravo alkimist! :-)))

Bepo - 16.11.2006 ob 22:01:37 - Moram priznati, da sem zelo presenecen nad totalnim kretenizmom te vlade, kajti s taksnim predlogom lahko minister pride le ob predhodnem posvetovanju z predsednikom vlade. Nikakor se ne morem otresti obcutka, da je to napisano nekje v globohih in temacnih kotih cerkvenih kletnih prostorov kjer se se cuti zatolhla prisotnost inkvizicije.

Gospod minister bi bil zelo dober vatikanski sluzabnik in sicer na njegov inteligencni kvocijent bi ga verjetno zaposlili kot pometaca stopnisc pred baziliko Sv. Petra.

Resevanje oz povecevanje natalitete slovencev je mozna samo ce se bodo mladi za to odlocali na podlagi okoliscin. Na prvem mestu bi bilo potrebno zagotoviti izredno ugodne in glede na stevilo otrok subvencionirane nakupe stanovanj ali stanovanjske gradnje.

Mlade mamice bi morale imeti vsaj eno leto 100% placane porodniske za prvega otroka in za vsakega nadaljnjega se podaljsa se za pol leta tako da bi za tretjega ze imela dve leti porodniske oz skupno za vse tri otroke kar 4,5 let. Poleg tega pa bi se jim moralo zmanjsati delavno dobo v enakem razmerju kot je porodniski dopust.

Za druzine z vec otroki bi moralo biti marsikaj subvencionirano in tu ne mislim na Bobi slane palcke ampak na oblacila, solske potrebscine itd. Skratka druzina bi morala imeti davcne olajsave vse dokler otroci ne postanejo polnoletni.

V zivljenju je vedno veljalo da je potrebno veliko dati da se malo dobi nazaj in to je tudi tu primer. Ce drzava ne bo dala tudi ne bo nic dobila. Klerikalne poteze tu ne bodo storile nikomur nic dobrega.
čedo - 16.11.2006 ob 21:49:31 - skeleđijo,skeleđijo prevezi me preko...gdo bo plaču splav?ja tist k ga bo preveč potunku
Hišnca - 16.11.2006 ob 21:43:55 - KLEROFAŠIT drobnič
manipuliran - 16.11.2006 ob 21:39:58 - veš kaj ti DrobniTič, pusti ti nas v 21 stoletju in pejd ti v p...o m.terno, nazaj v 20 stoletje!! Ma to je pa preveč!!!!
alkimist - 16.11.2006 ob 21:35:00 - Pozdravljen, shalom žlahtni bratranci in sestrične
alkimist - 16.11.2006 ob 21:33:51 - Mislim, da je malo bratrancev na spletu. Problem je, da se v Sonce ne da gledat. Poskusite to razumet. Če si bratranec boš takoj kapiral, če pa gledaš v Sonce si pa zmeden! Jast mam dost za nocoj in pa Sopnca nasploh.
Iztok - 16.11.2006 ob 21:30:05 - Predlog ministra je korak nazaj in zame osebno nesprejemljiv.Kaj pa ta naša država naredi,da bi se število opravljenih splavov zmanjšalo na minimum?Da imamo v letu 2005 7666 splavov je prava sramota.Na področju preventive bi rabili novo politiko,ne pa take ministrove predloge,ki nas vračajo v čase,ko so si splav lahko privoščile samo premožnejše ženske.Bosta LDS in SD pripravili nov program ali bosta v nedogled zagovarjali sedanje stanje,ki se jima očitno zdi idealno.
alkimist - 16.11.2006 ob 21:28:56 - V Sonce se ne da gledat! dost mam tega. Potem je pa človek čisto zaslepljen in ne ve kaj misli in dela in piše in govori. Dost mam.
alkimist - 16.11.2006 ob 21:22:04 - Priredimo protest proti sončevem koledarju. Zahtevajmo lunarni koledar. Zapustimo to krvavo zgodovino! Zahtevajmo to najprej po kompjuterjih. Ko se bomo osvestili pa v demonstracije!
aljosa - 16.11.2006 ob 21:14:20 - murcy, sej vem, da nisi tako mislil, po predlogu, da se dovoli posilstvo za zvisanje rodnosti sem hotel se bolj v ekstrem, ker morda pa bi v 1000 poizkusih ena 10 letnica zanosila in povecala rodnost. Vse kar je treba je da drzava to dovoli in naslo se bo par psihicev in minister, ki bi to predlagal ob zaradi prepovedi splava povisal rodnost.

Tako kot bo s tem sedaj Drobnic, z stvarjo, ki se morda celo komu slisi pametna(upam, da je takih malo) in zato nadaljujem v to smer. Prisilmo zensko, da ima otroka, prisilimo otroka, da ima otroka...
b - 16.11.2006 ob 21:12:14 - Inštitut za varovanje zdravja:

http://www.ivz.si/javne_datoteke/datot
eke/1049-Splavi.doc

Vse je dosegljivo. Samo malo se je treba pomujati.
čedo - 16.11.2006 ob 21:12:14 - JA TIST K JE PORIVU,MAR NE
mismas - 16.11.2006 ob 21:02:32 - Od tele klerofašistične Janševe vlade kaj drugega tudi ni za pričakovati.

Eno samo nazadnjaštvo na vseh področjih. Gre za načrtno uničevanje tako šolstva kot zdravstva, ter buldožersko uničevanje socialne države.

Edini, ki so deležni denarja in privilegijev so bogati posamezniki in lena in debela cerkvena gosposka.

Ko bodo naslednje volitve pa le dobro premislite katerih politikov se ne splača voliti več.

Tale desničar Drobnič in njegova domobranska stranka si očitno ne zaslužita več mesta v parlamentu, saj delata v škodo Slovencev - prevsem žensk.alkimist - 16.11.2006 ob 21:00:43 - Sonce mi kaže samo dan in letni časin kakšno hrano naj uživam, sedaj, ko je celo leto vse na razpolago. In to je vse, kar tukaj rabim. Ker sem penzionist počivam, ko to rabim, rabim pa vsak sedmi dan, da delam nekaj prav posebnega, kar ne delam vsak dan ali kaj ne delam, kar delam vsak dan, zato, da se ne zaciklam. Če sem daleč od doma zvečer preden ležem pogledam Luno in se spomnim žene. V jasnih nočeh in če je poln mesec te ta pogled rukne ravno tako kot pogled v oči moje žene. In ne pozabite Luna je zelo hitra in smo pri kompjuterjih in me kar rukne za kompjuter in napišem en lep messagge.
alkimist - 16.11.2006 ob 20:51:35 - In sploh, kdo rabi koledar, saj imam oči moje žene. Na telefonu imam pa vse koledarje pa še kakšnega si lahko izmislim.
murcy - 16.11.2006 ob 20:40:15 - aljoša
pedofilstvo je do 14 leta, do 16 leta pa si lahko obsojen zaradi mladoletnice, v kolikor te starši tožijo, čeprav hči trdi, da je prostovoljno pristala v sex.....nihče s tem ni mislil ubogih dojenčkov in otročičkov!!!!
alkimist - 16.11.2006 ob 20:36:14 - Nazaj lunarni koledar in Božji zakoni pa bo mir in tudi splavov mislim da ne bo.Samo moški bomo izgubili premoč.
božje novice - 16.11.2006 ob 20:35:12 - 2/2

6. če slovensci ne bomo delali več otrok, pa lahko en kup župnikov malce reorientiramo na starejše subjekte, vključimo lahko še populacijo nun

7. Vsako leto za božič bi g. Drobnič lahko podaril mladim družinam kake uvožene subjekte iz Rusije

8. Ljudje pozabite na klinike, ki bojo poceni izvajale splave, v ameriki ne vem če obstaja še samo ena, cerkev je sestavila posebne skupine, ki so dobesedno uničevale take klinike, zakaj se to ne bi moglo zgoditi pri nas?

9. zmanjkuje mi mesta za komentarje

Sebe obravnavam kot človeka z dostojanstvom in mislim, da če bo s takimi političnimi prijemi pri nas doma šlo naprej, bom pa pač premislil okoli kake selitve v kako drugo EU deželo, kjer so pogoji starševstva bolj prijazni (mil izraz)... Visoko šolane ljudi pa res lahko povsod z veseljem porabijo...
božje novice - 16.11.2006 ob 20:34:57 - 1/2

HEJ cerkveni lakaj od DROBNIČA!

mam enih par boljših predlogov za tvojo butico:

1. glede na vaše raziskave, da je najsiromašnejša populacija, najbolj na udaru s splavi, jim dajte na razpolago tudi cenejši postopek sterilnosti, tako bo igra postala fer v obe smeri, pa še potencialno zmanjšate splave

2. "endrug" govori o nepokritih delih tels, Drobnič kaj bo? a si prebral da lahko to potencialno škodi zdravju

3. švedski znanstveniki na področju genetike, so v začetku 90 let dokazali vzročno povezavo z dednim spominom teles in okolico, kar pomeni, da če v državi rojeva froce slabo izobražen in manj inteligenten folk, boš v državi moral dati več denarja za šole in izobraževanje. Sicer pa trenutni oblasti ustreza tak recept, bolj ko so ljudje bebavi, lažje jih okoli vrtiš

4. pripravite posebne zadrževalne kampuse za nezaželjene subjekte

5. a bo k temu ediktu o splavu sledil še kak o kazenski odgovornosti žensk, ki bodo splavile na nelegalen način?

purple_haze - 16.11.2006 ob 20:33:52 - alkimist - Kaj je alkimist, a si popil malo živega srebra, da takšne kvasiš? :-)
Drobnič, tebe pa je treba čim prej zamenjat. Ti nisi za to stoletje.
alkimist - 16.11.2006 ob 20:33:07 - In še nekaj je bilo: svetišča.
a - 16.11.2006 ob 20:32:47 - Mislim, da je čisto prav, če bi se dovolil en splav v življenju zastonj, za naslednjega pa bi se plačalo denimo 20 000, pa še na tečaj o uporabi kontracepcije bi poslali tako žensko. , Na vsakega naslednjega pa še dodatnih 20 000. Na voljo je vsamogoča kontracepcija in da je ne uporabljaš je čista neodgovornost, oziroma lenoba.
Tudi pogosti splav pušča posledice. Za prvič lahko rečemo, se zgodi, za naslednjič je pa čas, da te pamet sreča. Podobno je pri zaletavanju z avtom. Enkrat se ti je zgodilo, če se ti pa tri leta zapored, se moraš pa zamisliti, kaj je narobe s tabo, pa tudi pri zavarovanju se ti to krepko pozna.
aljosa - 16.11.2006 ob 20:30:29 - Odgovor je bil murcyu
aljosa - 16.11.2006 ob 20:27:24 - Samo pred 12 letom bi bilo to v veliki vecini jalovo pocetje:)

Matr sedaj pa se jaz spuscam bolne.
Monk - 16.11.2006 ob 20:27:00 - Se morda pojavlja novi tip inkvizicije, kateri poveljuje Drobnič??? Če hočete dvigniti rodnost srednjemu sloju (ne revežem), morate dati: zastonj vrtce, šolo in 100% povečati premijo za zdravstveno zavarovanje ter posledično vsem omogočiti celotno zdravstveno oskrbo z najdražjimi zdravili (biološkimi) in ortopedskimi pripomočki (ortodont). Nazadnje kapitalistične tajkune spravite na vajeti, da bo delavec z veseeljem opravljal svoje delo in bo cenjen!! Če tega ne bo, si pišite svoj tehnološki razvoj nekam. Za obleke in hrano se bo že našlo. Potem bomo imeli otroke.
alkimist - 16.11.2006 ob 20:23:18 - S tem, ko so si izmislili boga so zmešali lunarni koledar, ki je pisan ženski na kožo in ker je ženska zelo realistična(misli realistično) jo je bog vsaj zmedel, ker ni našla nič oprijemljivega in to je to, držati s svojim bogom ženske v šahu in se z možmi našega boga zoperstavljati možem vašega boga. Prej so bile piramide od boga naprej pa same vojne in napredek samo z vojsko in kar je služilo vojski in od boga zmedene ženske in to v vseh religijah. Deset Božjih zapovedi da, toda samo zapovedi.
murcy - 16.11.2006 ob 20:16:38 - aljoša morda imaš prav, kaj bo naslednji korak...spomnimo se, da je pedofilstvo v Sloveniji sramotno malo kaznovano...zakaj ne bi začele že mlade!!!!
aljosa - 16.11.2006 ob 20:05:28 - Hm a bo naslednji korak Dorobnica za zvisanje rodnosti to, da bo dovolil posilstva in prepovedal kontracepcijo?
dobronameren - 16.11.2006 ob 20:03:28 - Predlogi tega Drobniča so samo del strategije onega Bručana.
To da nebeden od njiju nima prav nobenega pojma o zdravstvu in socijalnem sistemu v državi nima veze.
Pomembno je da so ukrepi v dobro zdravstveno-zavrovalniško-farmacevtskog lobija.
Glede stroškov splava. Dvomim da bo vlada regulirala cene in vsak drugi ponedeljek v dnevniku objavila nove cene katere začnejo veljati ob polnoči.
Ko bo Bručan poskrbel za sprivatizirano zdravstvo, bo konkurenca in boste lahko izbirali med kliničnim centrom in ordinacijo v Spodnjem tiču.
murcy - 16.11.2006 ob 20:03:19 - Vse je mogoče boy, pa vendar je oče našel tudi toliko časa, da je naredil pametnega sina, ne pa slugo sistema - a ne boy
TinaPPP - 16.11.2006 ob 19:55:05 - jaki in podobni....tako mislečim bi jaz vaše orodje- junaka odsekala!!!!!!
max - 16.11.2006 ob 19:53:58 - Tako bedasto rešitev za dvig rodnosti si lahko zmisli samo naši vrli politiki. Naj dvignejo plače,znižajo cene nepremičnin in zrihtajo več delovnih mest komi potem bojo dvignili rodnost. Vsak bi mel 5 otrok sm treba jih je izdrževati za to ap rabiš dobro plačo pa stanovanje tud ne moreš živet v podnajemniški garsonjeri.
boy - 16.11.2006 ob 19:52:23 - Murcy, če bi tvoj oče vsak dan zvesto natepaval Desanko šakič, bi tvoja nebulozna pojava za vedno ostala v anonimi!
murcy - 16.11.2006 ob 19:51:10 - Vprašaj Drobniča, če sam ne veš!!!
jaki - 16.11.2006 ob 19:49:14 - Iona moj manjši jaki prav gotovo trpi telesno blagostanje.
Saj to je problem murcy, drugje je morala iskati zadoščenje. Kako se pa jaz ob tem počutim?
murcy - 16.11.2006 ob 19:45:01 - jaki
tvoja žena je že poskrbela zase
Iona - 16.11.2006 ob 19:43:58 - Drobnič, sramota na desni, vrečedržec pri slavnem referendumu o zapiranju trgovin, očitno ve kot politik več o zdravju kot vsi zdravniki skupaj.
Naj ponovim "sveti citat" WHO:
Zdravje NI le odsotnost bolezni ali poškodb, je stanje popolnega telesnega, duševnega in socialnega blagostanja.
Niso iz kakšnih patetičnih političnih razlogov v tej definiciji vsi trije vidiki zdravja - poleg telesnega tudi duševni in socialni, ampak so razlogi za to medicinsko utemeljeni.

Manj premožnim ženskam otežiti, revnim (mlajšim?) pa celo onemogočiti, da bi same poskrbele za svoje zdravje, je podlo dejanje možakarja, ki se prav dobro zaveda, da je vsaka odločitev za splav težka, ne glede na to, kako neželjena je nosečnost. In ker to ve, ve tudi, da če vse skupaj še malo oteži, bo s tem avtomatično splavov manj.

Eno je poslušati načelna cerkvena stališča o idealih na temo življenja.
Nekaj drugega je videti politika, ki to zavestno zlorabi za denarce.
kranjskijanez - 16.11.2006 ob 19:37:59 - Tale fotografija je še kar čudna. Imam občutek, kot da bi na drobniča gledali iz ....
jaki - 16.11.2006 ob 19:34:07 - Če je 6.000 splavov na leto po 100.000 to pomeni 600 milijonov! V 10 letih se nabere zna pol pediatrične klinike. Ne vem zakaj bi moral vsi plačevat splave. Mislim da bi ženske imele lahko pravico do brezplačnega splava samo v primeru posilstva ali ogrožanja zdravja. Če naj dajo pa še plastične operacije v zdravstveno zavarovanje, jaz bi tud mel rad dalšga pa mi ta država tega ne privošči. To je povsem neustavno saj zmanjšuje mojo celovitost (da ne govorimo o prikrajšanem užitku moje žene).
ronija - 16.11.2006 ob 19:29:31 - Zdaj pa še samo davek na sex.
Se vidi,da imamo preveč moških v vladi,ena pametna ženska tega ne bi izjavila.
Lahko je splav plačljiv,samo ga naj plačajo moški.
murcy - 16.11.2006 ob 19:25:11 - Dr. Kumrovec
primitivno, sploh veš, kako izgleda zarodek v 8. tednu?????

Pa zapomni si, nihče od nas ni zagovornik splava!
Dr. Kumrovec - 16.11.2006 ob 19:21:17 -
splav je d best. Klešče not - KRAK! - počena lobanjica nebitja, nato pa SVUUUŠŠŠŠ, mleto meso poskrat iz pizde...

.. higienično, napredno...
murcy - 16.11.2006 ob 19:16:24 - boy
ti kar lepo uporabljaj pešičko Ančko, pa ti bodo trpela samo ušesa - zaščita pa garantirana!!!!
kranjskijanez - 16.11.2006 ob 19:09:35 - Torej, figure veneris odpadejo do nadaljnega. sedaj velja samo še cekvena ordunga brez zaščite in splavov (kako gre to skupaj ne vem). Edina kontacepcija bo, da bodo ženske spodile moške dol (če jim bo drobnič dal to pravico?!). Otroke bo živela država, ker bodo itak njena last in last cerkve (drobnič si namreč želi sužnjelastniške ureditve pri delavcih), ta glavni se bodo vozili pa s falconi v nebesa.

Ostane mi samo še, da se preselim v Skandinavijo...

Za bogato slovensko cerkev in njene podrepnike je še kako potrebna šiba božja...
KARDINAL - 16.11.2006 ob 19:03:31 - III.

Opažam, kako slabe prevajalce imamo. Gledam filme,...pa danes umre vsaka žival,...umre krava, podgana, levinja,...človek pa pogine.

Narobe svet.
Problematika splava je tukaj: povedati, da je človek človek od spojitve dveh spolnih celic,...in menda bomo povedali,...da je odgovorno uporabiti človeško znanje,...da se ne zmanjšuje človeškega dostojanstva.
Ker - opravljati splav - oprostite,...to je zmanjševanje človeškega dostojanstva.
Razen seveda,...ko gre za medicinsko indiciran vzrok.

Torej - nositi breme odgovornosti tudi v spolnosti, je znamenje zrelega človeka.
In pravilno je, da ima človek toliko otrok, kolikor jih času in razmeram primerno lahko preživi.
KARDINAL - 16.11.2006 ob 19:02:35 - II.

Dramatika splava je tukaj nekaj tako psihološko strašnega za žensko, ki ima živo vest,...da denar tukaj sploh ni pomemben.
Zavedati se je treba, da je treba privzgojiti mlademu človeku, tako fantu kot dekletu, da je življenje vrednota, napišem: božji dar,...zastonjski dar.
Zastonj smo ga prejeli in zastonj ga dajemo naprej.
Zatorej mešati tukaj denar in plačilo splava hkrati z odločanjem o novem življenju je politikanstvo.
Napišem: privzgojiti mlademu človeku, da je življenje sveto.
Premalo časa je tukaj, da bi opisal strašne tragedije, ki jo doživlja marsikatera ženska,...po splavu.
"Mož mirno spi. Moji trije otroci tudi. Jaz pa ne spim nobene noči. Vse moje misli so pri četrtem, splavljenem otroku. Prisilil me je mož, tudi otroci so govorili - dovolj nas je. Ne spim,..." tako je poveala mlada mati.
"Spominjam se ga vsako minuto,...danes bi bil toliko star,...". Seveda se tako spominja le človek, ki ima živo vest.


kranjskijanez - 16.11.2006 ob 19:02:13 - Tale drobnič je kristusov vojak... A bo splave treba plačati cerkvi kot odpustke... Še en madat te (take ) vlade in bomo v - kameni dobi. No, ja, vsaj cerkve takra še ni bilo...
(zanalašč sem pisal z malimi začetnicami, ker si velikih ne zaslužijo!)
boy - 16.11.2006 ob 19:00:19 - Dragi zagovorniki splava: Mislite pri ljubljenju z obema glavama, pa ne bo nepotrebnih ubijanj! -- 100% preizkušena praksa!
Tina - 16.11.2006 ob 18:56:12 - In to vseh pripomočkov, tudi kondomov.
Tina - 16.11.2006 ob 18:55:14 - Med ukrepe za povečanje rodnosti bi moral g. Drobnič zapisati še občutno podražitev kontracepcijskih pripomočkov oz. njihovo izdajo na recept :)
KARDINAL - 16.11.2006 ob 18:51:47 - I.
Že pred časom sem tukaj napisal, da je minister Drobnič - v vsakem posameznem dejanju in v vsoti vseh dejanj - nesposoben.
Žal.

Predlog, ki ga sedaj daje, je daleč od tega, da bi dvignil rodnost.
Ker - rodnost, pa moram napisati, zakaj uporabljati tako tehničen pojem?
Napisati je treba takole: za otroka in otroke se ljudje odločajo - napišem: iz različnih vzrokov.
Upam, da je ljubezen med dvema,...še vedno prevladujoča.

Torej za otroka se odloči par,...ko ima vsaj približno zagotovljeno osnovno življenjsko oskrbo,...ker danes je že osnovno življenje zelo drago: elektrika, voda, kanalščina, snaga, osnovna hrana in pijača, osnovna oblačila,...žal, je treba napisati za povprečno delavsko plačo so to že veliki strošlo.
Potem pa udarne cene v vrtcih in spet moram napisati: BREZPLAČNI otroški vrtci so prvi pogoj za še enega in tudi naslednjega otroka,...ker napisal sem pred časom: DENARJA JE DOVOLJ,...samo troši se neumno in skrajno negospodarno,...v kar se lahko prepričamo vsak dan.
Potem dobra štipendijska politika in šolska politika,...zaščita matere in otroka,...ne pa DA MORA MLADA ŽENSKA podpisovati bianco papirje, da ne bo imela otrok,...
Torej - urejena stanovanjska politika, ugodni krediti za mlade družine,...pa ne neka MILOŠČINA,...ki jo ponuja Stanovanjski sklad,...
Minister Drobnič - niste sposobni, pojma nimate, odstopite in dajte prostor sposobnemu človeku.
alkimist - 16.11.2006 ob 18:43:15 - In še nekaj, niti enega primera ne poznam, da bi bila za splav kriva ženska in mislim, da ga tudi ni.
firduzi - 16.11.2006 ob 18:38:57 - Drobnič, zaradi takšnih kot si ti, se tvoj idol Jezus Kristus, zaradi katerega greš vsako nedeljo k maši, obrača v grobu!!!!!!!! Cerkev ti zažge možgane!!!!!!!!!

anca - 16.11.2006 ob 18:33:59 - No, ta je ena boljših ministra Drobniča. Torej ženska/par, ki si ne more privoščiti splava, pa bo otroka lahko vzdrževala!?
Saj ne rečem, da država ne pomaga, ampak bi minister dal narediti raziskavo, koliko stane en otrok mlado družino (da o stanovanju, ki jih še ni dovolj, ne govorimo) in koliko zanj prispeva država. Potem naj pa še enkrat premisli.
Ženska sem in gospodu ministru povem, da bi, če bi se tako odločila odločila, naredila splav. Preveč se cenim, da bi šla k mazaču, bi pa vzela kredit za to! Nameravam imeti toliko otrok, kot si jih lahko privoščim. Glede zadnjega pa lahko kaj ukrene. Pa glede kvalitete življenja mlade družine tudi!
Minister je zadnjič razlagal, da bo dovoljen delovni čas 65 ur na teden, če se ne motim. Koliko časa bo ob takem delavniku mati lahko preživela z majhnim otrokom? da ne govorimo o službah z deljenim delavnikom, kjer si zdoma praktično ves dan. A je to eden od ukrepov za večjo rodnost?

TinaPPP - 16.11.2006 ob 18:33:31 - tiča odrezat zakaj bi ženske trpele sam zato da se majo moški fajn jaz itak že dolgo ne čutim nič
alkimist - 16.11.2006 ob 18:30:36 - Pa saj vsi vidimo, bolj ko je nekdo reven več otrok ima. Pa naj kdo reče, da to nii res. Človeku vtepajo vse mogoče v glavo, šola, kariera, sex,in vsakemu je jasno, ko so otroci so oni glavni in ne ti itd. Če pa začneš tam pri osemnajstih (govorim za moške pa tako prosto po prešernu pa jih človeku kar uspe naklofati, bolj ko je neodgovoren večkrat je brez zaščite in ker je vse skupaj številčno pač marsikje prevzame mamica odgovornost in to je to. Če si odgovoren in samo misliš, kaj ti to lahko vzame(otrok) in se lotiš pozno je največ tri komade in to je ogromno, za žensko je pa vse skupaj še teže in če je pretežko, je to edina rešitev. Kljub vsej preventivi žensko večkrat iznenadi in preseneti, kakšen zelo lep ali spreten lover. IN to je to.
peterdv - 16.11.2006 ob 18:26:54 - Super!!! Bogatašice naj imajo splave, revne pa naj rojevajo! Sicer, obstaja ena družina, ki bi lahko bila učni primer v tej strategiji za dvig rodnosti. Imenuje se Strojan. Nisem slišal, da bi Drobnič karkoli naredil, da zaščiti to družino.
murcy - 16.11.2006 ob 18:26:14 - Jaz pa se sprašujem, do kdaj bomo še dopuščali takšne svinjarije in kdaj bo preostanek državljanov spregledal, da nas ta vlada počasi ubija!!!!


Mopo - 16.11.2006 ob 18:22:38 -
Drobnic ti si bolan! Res, umsko prizadet!

blondina - 16.11.2006 ob 18:22:30 - Tina ne razburjaj se... to je od nekdaj bila taktika vsake oblasti... ljudem je treba dati koruzo, da bi lahko druge "neumnosti" šle mirno mimo odziva javnosti... če danes ne bi imeli Romov, Drobnič ne bi mogel predlagati in posledično sprejeti teh neumnosti...
TinaPPP - 16.11.2006 ob 18:20:04 - Kje ste pametnjakoviči , zakaj ste tiho.Vas res zanimajo samo cigani in Hotiza.???

Povejte kaj si mislite vi!!!!
blondina - 16.11.2006 ob 18:18:32 -
Iz današnjega Dnevnika:

"...je ta številka do lani padla na dobrih 5800..."

in iz Dela:

"V letu 2005 pa je zavod plačal 7666 takih posegov."

kaj mislite kdo naklada?
pa še pod vprašanje zakaj Delo vse novice objavlja z 8 urnim zamikom?
TinaPPP - 16.11.2006 ob 18:17:21 - KATASTROFA....
Poden od podna.Ti predlogi so podobni zakonom, ki so na kitajskem omejevali rodnost z prisiljeno sterilizacijo.

Najprej je potrebno za otroke pripraviti tako drzavo, v kateri bodo imeli perspektivo, kjer bodo urejena varstva, igrišča, sole, kjer bodo starsi imeli čas in moznosti se ukvarjat z otroci in seveda dovolj sredstev, da jih preživijo.Le taki pogoji bodo naredili otroke srečne in s tem srecne in ponosne starse.

Ta katoliška drhal, pa se tkole razkazuje in predlaga ponizujoče zakone...Sramota...

endrug - 16.11.2006 ob 18:14:13 - Tip je usekan. Politika se ne ukvarja s tem. Iz gradiva:

4.4.1 Pripravljanje preventivnih programov za otroke in mladostnike

... Zdravju škodljivo je tudi nepremišljeno in včasih nezdravo sledenje modnim smernicam. Narava mode je minljivost in hitra menjava trendov, zato se le-ta ne ozira daleč v prihodnost in ne tehta posledic, ki jih povzročajo trendi. Pri tem je potrebno omeniti zlasti pretirano uporabo umetnih materialov, predvsem kar zadeva intimni del garderobe. Prav tako nevarno je dolgotrajna uporaba preozkih oblačil v predelu pasu in bokov, tako pri dekletih, kot pri fantih. Nevarna je tudi pretirano izpostavljanje nepokritih delov okoli pasu, predvsem pri dekletih, saj le-to lahko povzroči huda vnetna obolenja rodil in posledično neplodnost. V tem kontekstu ne smemo zanemariti niti tako moderne, pa vendar tako nevarne porjavelosti.murcy - 16.11.2006 ob 18:08:29 - bbs
nisi razumel!!!!!

Ko sem napisal skočil sem mislil dobesedno skočil, ne pa sex!!!!

Prevedi si: prvo pogoji za preživetje otrok in njihovo spodobno otroštvo in nato življenje, potem pa se lahko začne tvoj skok!!!!

Tudi sam imam dva sina - ni pa fer, da nekoga imenuješ strahopetec glede tega!!!
Ljudjer so zelo dobro situirani, pa se ne odločijo niti za enega otroka! Zakaj????
Njihov odgovor je, da ne vedo kaj se bo še zgodilo in ......poznam par takšnih!
blondina - 16.11.2006 ob 18:06:24 - kakšna logika povečanja rodnosti - po tem predlogu bi reveži bili tisti, ki bi dvignili rodnost, saj je cena splava enaka povprečni delavski plači... bogatune itak ne zanima družina ampak tržno gospodarstvo, le-ti so si že zdavnaj plačali podvezice, da se jim slučajno ne zgodi, da bi jih ponesrečen otrok oviral v uspešni karieri...

ampak tovrstna rodnost bi potem rasno in klasno čisto Slovenijo naredila "umazano"... mogoče bodo v prihodnjih dneh še sprejeli odlok, katera ženska je sploh genetsko primerna za mater slovenskega otroka... najbolje bi bilo če bi revežem kar odstranili rodila, na ta način bi se izognili logičnemu povečanju socialnih problemov in prejemnikov pomoči...
bbs - 16.11.2006 ob 18:05:09 - kako do večje rodnosti ?

enostavno

otroke bo ptreba plačati

npr.

vsak otrok dobiš neobdavčeno 250-400 eur

denar se vzame javnemu sektorju tako da jim zamrznemo plače !!!!
qweas - 16.11.2006 ob 18:03:48 - murcy, 201- gre preprosto za to, da ce zacnes ljudi zmerjeti z naciji, kapoti ne vem cem se, preprosto zbudis odpor. in ti recimo jaz zacnem nasprotovati, ceprav se v bistvu strinjam s tabo. slabo za debato. in povsem nepotrebno.
sibam, ajd
bbs - 16.11.2006 ob 18:03:30 - hej Murcy, imam 2 otroka

sem najprej skočil !

in mi ni žal !!!!!!

nisem takšen strahopetec pred življenjem kot nekateri na tem forumu !!!!!
firduzi - 16.11.2006 ob 18:03:04 - Možakar je mal nor. Na takšen način je dolga leta spodbujal rodnost romunski diktator Nicolaea Ceauşescu. Zgodba je dobila epilog, ko so otroci, ki jih je on na silo spravil na svet, izvedli državni udar, ga po hitrem postopku obsodili na smrt in na koncu tudi likvidirali. Bravo Drobnič, pojdi k psihiatru!!!!!!!!!!1

murcy - 16.11.2006 ob 18:03:03 - bbs
kaj pa tvoj predlog????
Sem ti napisal, kdaj bi lahko bila večja rodnost, seveda ni nujno.....z plačilom splava, to sigurno ne bo!!!!
Maya - 16.11.2006 ob 18:02:03 - qweas - 16.11.2006 ob 17:55:35 - splav mora biti zastonj. zakaj? ker so vanj -dostikrat prisiljeni najmanj zasciteni sloji prebivalstva.
________________
Hvala, za pet minut si me prehitel, ker sem hotela isto napisati.
Tale zadnja Drobničeva domislica spada med butaste predloge, brez vsakega dvoma...
murcy - 16.11.2006 ob 17:59:50 - qweas
pa ravno sem ti mislil čestitat za napisano!!!
201 - 16.11.2006 ob 17:59:29 - Fuhrer Drobnič! Če želi država povečati rodnost, naj sprejme drugačna, bolj etična načela. Ne pa, da bodo nezaželeni novorojenčki končali v smeteh, gozdovih ali kje, kjer si normalni ljudje ne moremo niti misliti. Drobniču pa svetujem, da si da svojo debilno bučo pregledati pri psihiatru.
bbs - 16.11.2006 ob 17:59:28 - samo kritiziranje spodaj, nobenih predlogov, fej komentatorji !!!!!!
murcy - 16.11.2006 ob 17:59:06 - bbs

prvo pogoji za preživetje otrok, potem se lahko govori o rodnosti!!!!

Ti bi prvo skočil, potem pa rekel hop!


Gricka - 16.11.2006 ob 17:58:47 - qweas točka zate :)
qweas - 16.11.2006 ob 17:58:21 - murcy- s tabo na forumu debata vedno postane podjebavanje - ves to?
murcy - 16.11.2006 ob 17:57:14 - Pravijo, videz ne vara.....daj mu oficirsko šapko gor in na koga te spominja.....gotovo bi v koncentracijskem taborišču prosperiral!!!

Upam, da bo prevladal zdrav razum!
Gricka - 16.11.2006 ob 17:57:06 - ..Drobniča bi bilo potrebno čimprej odstaviti...kakšno egoistično razmišljanje
qweas - 16.11.2006 ob 17:56:21 - rodnost se lahko spodbuja na druge nacine. s pozitivno zakonodajo.
bbs - 16.11.2006 ob 17:55:56 - hej Monk, KOsi in Murcy, ne samo govorit, kje so vaši predlogi ???? za zvišanje rodnosti namreč ????
qweas - 16.11.2006 ob 17:55:35 - splav mora biti zastonj. zakaj? ker so vanj dostikrat prisiljeni najmanj zasciteni sloji prebivalstva.
osamosvojitelj - 16.11.2006 ob 17:55:29 - država naj že končno obdavči premoženje in dohodke cerkve ter preneha plačevati prispevke za duhovnike, pa ne bo nobenih problemov s proračunom več.
murcy - 16.11.2006 ob 17:54:53 - kako lahko nekdo razmišlja v tej smeri...pa saj nismo v srednjem veku....je kdo pomislil, da se bodo zopet razpasli ilegalni splavi....bodo cenejši, pa tudi za zdravje žensk nevarnejši!!!


Kosi - 16.11.2006 ob 17:54:19 - ČE BI ME KDAJ PRIJELO,DA JIH VOLIM, ME PROSIM ZVEŽITE IN ZAPRITE,NEKAM OD KODER NE BOM NAŠEL NAZAJ!!!!
Monk - 16.11.2006 ob 17:52:31 - Vlada se dela norca iz žensk! Zakaj jim direktno ne prepove sexa? Sicer pa, če je problem v rodnosti, kakšna tiranija čaka te naše otroke, če že sedaj vsak dan več plačujemo, kar je bilo brezplačno!! Nima smisla še nerojene otroke vreči v to kapitalistično morje.
blondina - 16.11.2006 ob 17:46:18 - blagor nam, cel svet gre naprej (še cerkev), mi pa vsak dan naredimo en korak nazaj...
bbs - 16.11.2006 ob 17:44:07 - ne vem sicer

so ukrepi za povečanje rodnosti

LDS itak ni naredila nič

naj poskusi sedanja vlada

počakajmo na rezultate


Naročanje | Oglaševanje | O podjetju | Kolofon
Default avatar

bojanv::trv

Lord, dokler se ukvarjaš z aforizmi in so ti knjižničarke samo za štemplanje izkaznice, se ne sekiraj okrog rodnosti.

Bo treba še kaj naredit...

lp

bv
Default avatar

lordwales::trv

Izkaznic se ne štemplja več , z knjižničarkami ni težav , edina težava je mraz ki prihaja !
Default avatar

castro::trv

Prosim, to bi že lahko vedel, če se že GREŠ nekega aforista.... ti pa še dost manjka.
Default avatar

castro::trv

Pa kdo ti to bere? ustanovi si svoj HP pa tam klobasaj bedarije.... za kozlat.