Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Sejšeli

Default avatar

lunaa::trv

Pozdravljeni po dolgem času.Rabila bi vašo pomič in sicer vsi tisti, ki ste bili na sejšelih kako je kaj tam? Sama grem na otoček Mahe in Praslin povejte mi čimveč kar je dobro vedeti in si ogledati?

Lp
Default avatar

mimi::trv

Lunaa, si ze nazaj iz Sejselov? Tudi mene zanima ta destinacija, samo ti ni nihce odgovoril, zato sprasujem tebe, ce si mogoce ze nazaj?
Default avatar

lunaa::trv

Sploh še nisem šla, ko bom pa nazaj pa vsekakor sporočim kako je bilo. To bo pa šele v Novembru, do takrat pa lep pozdravček.
Default avatar

mimi::trv

Jest grem pa drugi teden in ti bom potem lahko kaj vec povedala.
Default avatar

klara4

Jaz sem bila .. uf zdaj bo 10 let tega nazaj na Sejšelih.. na obeh otokih, kamor greš ti in še na La Digue, ki ga tudi definitivno priporočam.

Mahe je največji in glavni otok in tudi ta ni tako velik, da se ne bi dalo vsega videti. Praslin ima - vsaj do nedavnega je veljalo najlepšo plažo na svetu!

Meni so otoki ostali v zelo lepem spominu, definitvno jih obiščem kmalu spet :) Vse je še lepše kot na slikah - raj na zemlji v pravem pomenu besede.

je pa najbolj idealno it v času, ko je tudi pri nas poletje, saj je klima takrat za nas najbolj idealna- temp okol 28C, nič dežja..

lp
Default avatar

m+m

Midva sva bila na Sejselih pred slabim letom-v aprilu. Moje mnenje;ker sva sla le za 7 dni, je najbolje iti na Praslin, ker lahko delas izlete okoli otoka(na manjse otoke;otok ptic, otok zelev in otok, kjer se potaplas) in seveda obvezno obisces otok La Digue, ki je znan po najlepsi plazi na svetu. Zakaj najlepsi? Mogoce zato, ker te prevzame kombinacija crnih skal, belega peska in turkiznega morja. Na La Diegu jest ne bi bila, ker je premajhen otok, ga obdelas v enem dnevu, ce pa hoces na izlete na druge otoke, te prevec stane. Prav tako ne bi bila na Mahu, ker je spet prevec oddaljen od Praslina in La Diga in ce zelis na dnevni izlet, moras z letalom, ki je pa drago. Ce se prav spominjam, bi naju prisel dnevni izlet iz Praslina na Mahe okrog 220€, torej bi bilo pomoje obratno podobna cena. Na Praslinu si je fajn ogledati Vale de Mai-to je sprehod po gozdu kokosovih palm-Coco de mer, ki rastejo le na Sejselih in so plodovi podobni zenski riti.Lepa je tudi zlata plaza in se ena plaza cisto na koncu otoka. Na La Diegu pa znana plaza D'Argens ali kako se ze rece, skratka pod imenom-najlepsa plaza na svetu, na drugi strani otoka pa, kjer ni koralnega grebena, pridejo veliki valovi cisto do obale-to je pa tudi zelo lepo. Na otoku ni avtomobilov, vozis se s kolesi ali pesacis.
Tistim pa, ki bi sli na Sejsele recimo za 10 dni, pa svetujem(kot sem tudi najinim prijateljem in so nama bili hvalezni), da ste teden dni na Praslinu in na koncu se par dni na Maheju.
Se en nasvet:hotel si izberite na zahodni strani otoka, kjer so fantasticni soncni zahodi, na vzhodni plazi ste za to prikrajsani. Midva sva bila v Indian Ocean lodgu na Praslinu in bilo je zelo uredu.