Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Črna Gora - potovanje z avtomobilom

Default avatar

zelda::trv

Pozdravljeni!

Odpravljam se na počitnice v Črno Goro z avtomobilom. Zanima me, če moram na poti do tja in tam kaj posebnega paziti, biti pozorna ... da se mi kaj nepredvidenega ne zgodi ...

Hvala za vse nasvete

zelda
Default avatar

811::trv

bil lani pozimi in jeseni. nič posebnega le za zeleno karto so me vprašali na meji in ker jo nisem imel sem jo moral narediti tam sicer me nebi spustili čez. zato je bolje če jo imaš s sabo je bolj enostavno in ceneje.
pa srečno
Default avatar

zelda::trv

Hvala za odgovor :) Kaj pa glede kraje avtomobilov. Je res tako hudo, kot pravijo nekateri? Malo me skrbi ali se bom tudi domov pripeljala s svojim avtočkom ...
lp
Default avatar

mama2x::trv

Midva sva bila leta 2000, ko je bilo malo bolj napeto kot danes. Sva isto vprašala znanca, ki je iz Budve, in se nama je smejal: "Kaj bodo z vajinim Cliotom, ko pa imajo same audije in mercedese!"

Tam sva res videla, da je bojazen o kraji avta v Črni gori ena velika fama. Ukradejo ti ga lahko z natanko isto verjetnostjo kot pri nas.

Lepo se imejte!
Default avatar

zelda::trv

Hvala tudi vam, mama2x. Upam, da bo vse ok. Ampak: ali je vaš prijatelj mislil - zato, ker poberejo samo audije in mercedese? To je sicer hec ampak zdej me je pa še bolj strah (grem z audijem). Je mogoče potrebno kakšno posebno zavarovanje za ČG?

lp
Default avatar

tinamilic::trv

Za vsak slučaj pokliči svojo zavarovalnico in se pozanimaj, kako je z zavarovanjem v ČG.
Jaz tja odpotujem v četrtek in sem imela podobne pomisleke. Poklicala sem na zavarovalnico (Generali) in so mi povedali, da moram imeti s sabo zeleno karto in da zavarovanje velja popolnoma enako kot pri nas.
Lep dopust, Tina
Default avatar

tina::trv

Ojla,

tudi jaz putujem z avtom, pa nekako me ni strah kraje...kot je rekla mamax2, tudi v slo ti ga ravno tako lahko ukradejo. me pa zanima, kakšni so kaj domačini, kako kaj kontaktirajo. lani sem bila v srbiji in imam ful dobre izkušnje, me zanima, če je tui dol tako. pa hrana kakšna je kaj po gostilnah in cene. hvala..
Default avatar

kmija::trv

Pravkar sva se z možem vrnila s potovanja po Črni gori.Potovanje je bilo zelo zanimivo,brez vseh problemov (pa imava mercedeza-Vito), ljudje so zelo prijazni, odprti,živi se lahko zelo poceni, če se ne giblješ ravno na najbolj turističnih punktih(Budva, Sv. Štefan, Kotor-stara mestna jedra, ki pa imajo dušo in so lepša kot Dubrovnik).Edina slabost na poti je bila pomankanje dobrih kampov oz. dobrih sploh ni.Kampi, ki jih priporočajo celo v turističnih informacijah, so pod vsakim nivojem, sicer pa so tudi cene temu primerne(od 6-10 eu/kombi, 2 os, el.) Skratka, Črna gora je vredna ogleda, če te pa še kaj zanima pa vprašaj. Lep pozdrav, Mija
Default avatar

tinamilic::trv

Kaj natančno misliš s tem, da so kempi pof nivojem?
Upam, da to ne pomeni, da ni niti osnovnih sanitarnih pogojev (tuš, WC,...).

Mogoče kakšen namig glede izbire kempa oz. še bolje, ali sta bila v katerem, ki ga odsvetuješ.
Hvala in LP, Tina
Default avatar

kmija::trv

No, to pa spet ne!Vsi imajo WC (čučevce), tudi tuš, ne povsod s toplo vodo. Vendar, če si navajen kampov, kot so pri nas, ali mogoče na Hrvaškem, potem to ni to! Na obali so nekateri na živem soncu, tuši brez kakšnih zaves ali vrat. Midva sva naredila tudi 20 km gor in dol, da sva se poiskala in izbrala spodobnega!Poleg tega,če vidiš ob cesti tablo za kamp, še ni rečeno, da kamp tam tudi je.
Ne morem ti zdaj svetovati kampov, odvisno kje boš potovala. Jaz sem potovala vse od Sarajeva, Durmitorje, dolina Tare, Morače,Skadersko jezero, Ulcinj, Budva, Nac.park Lovčen,Kotorski zaliv.L.p.
Default avatar

tina::trv

Kmija, hvala za informacije. Ali bi lahko priporočila kako poceni bivališče, kjer si bila, da je preizkušeno ok. Tudi midva bova šla dol čez Sarajevo, pa pol ob ČG obali do albanske meje. Zanima me tudi, če se da najti ob obali tudi kake manj obiskane prostore, z manj turisti,...
Kakšne so pa kaj ceste?
LP in hvala Tina
Default avatar

kmija::trv

Midva samo kampirava, ker potujeva s kombijem, v katerem tudi spiva, zato na potovanjih skušava najti kamp, ki ima nekje blizu trgovino, pa da mesto oz. razne znamenitosti, ki si jih hočeva pogledati niso predaleč.Vse to namreč opraviva s kolesi, ki jih imava vedno s seboj.
Kar se tiče privatnih namestitev, se nisem nič zanimala in ne vem, kje bi bilo dobro oz. poceni.
Sicer pa: V Sarajevu sva bila v kampu Oaza na Iliđi-O.K. (ni težko najti,zadosti usmerjevalnih tabel).Do Baščaršije lahko greš s kolesom, taksijem ali tramvajem.
Na Žabljaku (Durmitor) v kampu Mlinski potok ob Črnem jezeru-O.K.(imajo tudi sobe,kako izgledajo pa nisem šla pogledat)),za dobrodošlico rakija in kavica.Prijazna gospodarja.
V dolini Morače 500 m naprej od Manastira Morača kamp Svetigora Morača (hišice za 2 os.)
V Podgorici ni kaj videti, je pa lepo na Skadarkem jezeru.Vožnja po jezeru se splača,vendar moraš malo cenkati,5eu za dve uri s kopanjem, do 10 eu če te peljejo še na plažo z neko retavracijo in to za dlje časa.
Budvanska riviera - kamp Avala Bečiči (tako, tako),lepo pa se mi je zdelo v Budvi na Slovenski plaži, zraven je tudi t. im. Slovensko naselje, ki je bilo videti veliko lepše kot v Bečičih(tu je res prevelika gužva pa še eno samo gradbišče).
Uljcin oz. proti Adi Bojani kamp TOMI(še kar o.k.,)ta je najbližje Ulcinju, zraven je kamp Neptun(bolj v razsulu), na Adi Bojani (13 km naprej) pa je FKK kamp in pa tudi počitniško naselje.Turistično naselje in kamp je tudi v Valdanosu(no,ja?!)
Kotorski zaliv-Donji Stoliv-Kamp Jadran (mir, prijazna gospodarja,zraven morja),zraven še eden z restavracijo(Jadran in ta so v žlahti),tu sem se zadržala najdlje.Odlično izhodišče za kolesarjenje po Kotorskem zalivu, obisk Tivata, Zaliva Trašte.V Pržnu se najde samotne plaže, če se ti da malo pešačiti.Še en kar o.k. kamp sem videla v Donji Morinu(do morja čez cesto) ampak je zraven stoječa voda, zna biti veliko komarjev zvečer.Pa tudi morje je v tem predelu zelo mrzlo zaradi sladkovodnega pritoka.
Pa še v Cetinje je treba obvezno, pa na Lovčen in v Njegoše.Tam sva pa kar divje kampirala.Sva sicer vprašala, če je kje kak kamp,pa so rekli, da sva lahko kjer hočeva.Našla sva si odličen kotiček.
Sicer pa v času od 25.6-9.7 ni bilo še nobene pretirane gužve razen v Bečičih, prostor v kampu ni bil problem, ne vem pa, kako je to avgusta.Oni pravijo,da sezona traja od 15.7. pa do 15.8..
Ceste pospešeno popravljajo(no ja, EU jih),s projektom "neka bude čisto", so uspeli tudi precej počisti ČG.Iz Sarajeva greš do Foče,od tod na Ščepan Polje(mejni prehod).Iz Foč pa do meje je cesta katastrofa a jo popravljajo.Če greš takoj na Durmitor, greš čes Trso(od tu je 17 km še kar dobrega makadama do Žabljaka.Če ne greš, čeprav ti bo žal, greš pa za Nikšič.
Raftanje na Tari pa stane za 3 ure cca.50-60eu/os, za cel dan pa 110/os.
No, zdaj pa sem napisala že skoraj potopis.Lep pozdrav, srečno pot in brez skrbi, vredno in varno je iti v Črno goro, ker je lepo in za nas še poceni(za zdaj).
L.P.Mija
Default avatar

tina::trv

hvala za ful izčrpne informacije. ne dvomim, da se bova imela suuuupeeer....
Default avatar

Sinička

Mene pa zanima naslednje, v ČG potujem z avtomobilom, skozi BiH in me zanima ali v kateri od teh držav potrebujem potni list ali zadostuje le osebna izkaznica? hvala za odg. :)
Default avatar

slk

Dovolj je osebna (bil prejšnji mesec), za Bosno je obvezna zelena karta, za ČG ne.
Default avatar

solinarka

V Budvi je v samem centru mesta (ne v zidinah) kamp, kjer lahko zelo poceni najameš prikolico. Dve leti nazaj je bila smešna cena. Odlično izhodišče za ogled znamenitosti Budve, Kotorja, Cetinja in Lovčena, potem greš pa naprej.


Autokamp Budva
Velji Vinograd
85310 Budva, Črna gora

še link, ki ti lahko kaj pomaga.

http://www.avtokampi.si/novica.asp?drza ... tej-drzavi

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net