Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Razprave o popotniških destinacijah, mnenja glede izbora lokacij za počitnice in ideje za popolni dopust.

Potovanja.Over.Net

Potovanja.Over.Net

EVROPA PARK

Default avatar

sasa::trv

ZDRAVO!
KAKRŠNE KOLI INF. BI NAM PRIŠLE PRAV...
SMO MLADA DRUŽINICA,KI SMO SE ODLOČILI,DA BI TA NEMŠKI DISNEY LAND OBISKALI,PA BI RADI IZ PRVE ROKE MACE IZVEDELI,ČE JE VREDNO OGLEDA???
LP
Default avatar

sasa::trv

NE,NE ....MALCE SEM PO SVOJE NAPISALA,EVROPA PARK JE PRAVI IME IN LEŽI V NEMČIJI NATANČNEJE MESTECE RUSTH,NE DALEČ STRAN JE MEJA S FRANCIJO IN ŠVICO...JE PA TAKO VELIK IN RAZNOLIK KAKOR DISNY LAND V FRANCIJI...
LP
Default avatar

matijav::trv

Tule je en opis potovanja tja.


Pa še uradna stran:

Po mojem je zabave še pa še za staro in mlado.
Default avatar

aussie::trv

Midva sva bila tam 9 let nazaj, tako da se bolj "švoh" spomnim. Je pa vredno ogleda! Baje je to največji zabaviščni park v Evropi. Nad park se dvigneš s posebnim dvigalom, ki je ves v steklu. Na vrhu se ustavi in se začne počasi obračati, da si lahko v miru pogledaš, kam se boš najprej "zapodil"... Spomnim se "tematskih vasi": recimo Norveška - tam si imel vasico z značilno norveško arhitekturo, spominki,...potem pa vse v tem stilu - ogromna vikinška ladja, ki se je začela guncati sem in tja, dokler ni bila pod pravim kotom (in seveda mi na njej!!!). Adijo pamet (ne bi rekla, da je to priporočljivo za otroke). V tem sklopu so bile še umetne brzice, po katerih si se peljal na ogromni gumi, ki jo je premetavalo sem in tja... Vmes so te slikali in na koncu (če si seveda hotel) si sliko (s prestrašenimi facami) tudi kupil.
Spomnim se še velike srebrne kupole, pred katero je stal vesoljec. V to kupolo si se povzpel s posebnim vlakcem. Peljali smo se po temi, mimo nas so švigale zvezde in ko je vlakec pripeljal do vrha, je z vso hitostjo zdrvel v globino, vse se je treslo in majalo...
Potem so bili nekje tudi dinozavri - vsedel si se na veliko školjko (ki je bila v bistvu sedež za 2), ki te je popeljala v "svet dinozavrov"... Lepo za videt!
Spomnim se tudi nekih gusarjev v votlini, skozi katero smo pluli s čolni, pa gledališke predstave za otroke, pa kapelice, kjer si se lahko poročil,...
Ta park nonstop dograjujejo in širijo. In ni šans, da ga lahko v enem dnevu "predelaš"!!! Zato je bolje, da si vzameš 2 dni časa. Takrat je za vse tiste z avtodomi, ki so kupili karto za 2 dni veljalo, da imajo brezplačno parkiranje. Kako je zdaj, nimam pojma.
Vsekakor pa priporočam obisk tega zabaviščnega parka!
Default avatar

isabella::trv

Sliši se super, me je kar zamikalo, da bi se odpravili tja...
Pa še nekaj me zanima ali je tam mogoče videti tudi Miki miško?

Lp
Default avatar

aussie::trv

Ne spomnim se, da bi takrat bila (niti drugih Disneyjevih junakov), mogoče so zdaj kaj na novo zgradili!? Sem si pa obljubila, da moram ta park še 1x videti.
Default avatar

sasa::trv

HVALA ZA TAKO IZČRPEN OPIS,MISLIM DA BOMO MI TO LETOS SIGURNO VIDELI.NAMEN IMAMO ITI TAM OKROG 10.JULIJA IN KO SE VRNEMO NAPIŠEM KAKO JE BILO.ŠE ENKRAT HVALA,LEP POZDRAVČEK....:-))))
Default avatar

nine::trv

naši sosedje so bili lani, vendar je to za večje otroke (če pogledaš na njihovi spletni strani vidiš seznam in razpredelnico po starosti in višini, na katere atrakcije lahko otroci sploh grejo). Njihov manjši 5 letni sin ni smel nikamor na nobeno železnico in niti na ladjo in je bila kar kriza, ker je ta večji lahko šel z očetom, on pa je z mamo samo gledal.... tako da malo poglejte glede na to, koliko so veliki vaši otroci...

drugače pa uživajte, lp
Default avatar

tinca::trv

Za čisto tamale otroke je v poletnih dneh po moje prav dobro poskrbljeno - odprt je Nivea morski svet, pa vikinška vas z ogromno igrali. Potem je še ena zaprta hiša z igrali, bazenom iz žogic.... Res pa je da na najbolj adrenalinske stvari - na raznorazne vlakce smrti in vodne zadeve res ne smejo pod 1 meter oz. ponekod celo 1,2 m višine. SE pa tudi za otroke veliko najde.

V Evropa parku smo bili za prvi maj in nam je bilo zeloooo všeč. Malce si oglejte zgoraj pripeto spletno stran, žal je bilo takrat malce premraz za spanje v Tipi vasi, tako da smo nočili v Etap hotelu v krasnem mestecu Colmar na francoski strani.
Po moje mora biti poleti zverinska gužva za vikende, med tednom pa je tudi dobro pogledati, kdaj imajo bavarci počitnice. Zagotovo vredno ogleda in ne, Miki miške nismo srečali. Park je sestavljen iz tematskih vasi po posameznih državah, pred kratkim se je tam predstavila tudi Slovenija.
Z avtom je do tja cca dobrih 8 ur po avtocestah.

p.s. vasi se reče Rust

lp tinca
Default avatar

petra::trv

Tudi mi smo bili lani za prvega maja in je definitivno vredno ogleda. Je pa en dan premalo za ogled vsega. Moraš iti za vikend. Lahko tudi s kamperjem. Je pa vse tako kot so ti že opisali zgoraj. Nepozabno.
Default avatar

maltečna::trv

Bili v Evropa Parku pred 4 leti v sklopu poletnega potepanja pa Franciji, ko smo obiskali tudi Disneyland in Asterix Park (oboje v bližini Pariza).
Takrat smo pri neki družini v Rustu preko interneta najeli privat sobo (se je izkazala kar za cel apartma - prostoren, tiptop čist in urejen, prijazni lastniki), bilo je celo zelo poceni in res odlično.
Do parka je bilo 5 min. peš, vstopnice smo šli kupit že popoldan en dan prej. Zjutraj, ko se park odpre, je pred okenci lahko velika gužva. Če prej kupiš karte pa imaš priliko takoj na začetku pogledat najbolj divje stvari, ker je kasneje zanje dolga vrsta.
Če ste andrenalinsko zahtevni (in vas ni strah višine) priporočam vožnjo z Appollom -res hudo.
Z obiskom tukaj smo bili zadovoljni, vse po nemško tik tak funkcionira.
Disney-likov pa ni, so pa v Disneylandu. Ta je tako od Evropa Parka kot tudi Asterix Parka najbolj pocukran, seveda čisto ameriški, še najbolj primeren za otroke do cc.7 leta.
Nam je bil najbolj od teh treh obiskanih parkov všeč Asterix Park. Ta je res posrečen in poln galskega šarma. Bi ga z veseljem šla kdaj obiskat!
Skratka pot pod noge, veselici naproti!
Default avatar

sasa::trv

TOLIKO LUŠTOV STE NAREDILI,DA DEFINITIVNO GREMO.SAMO VPRAŠANJE ŠE GLEDE PRIVAT SOB V OKOLICI PARKA,JIH JE TEŽKO DOBITI,JIH JE VELIKO IN ČE JE PONUDBA PESTRA IN UGODNA???LAHKO ŠE KAKŠNO INF.O ASTERIX PARKU...KJE,KAKO,....????
HVALA
Default avatar

maltečna::trv

V mestecu Rust se precej ljudi ukvarja z oddajanjem sob. Sam kraj je zelo majhen in ljubek, sama sem kar po netu posrfala in našla vse -mislim, da je bil seznam ponudnikov sob na strani turističnega društva Rust. Malo znanja nemščine pri tem pomaga.
Tudi v Franciji smo v glavnem spali po privatnih sobah in je bilo čisto fajn, včasih pa tudi v manjših hotelih. Rezervacije sem delala precej zgodaj - že nekje februarja, ker je bilo potovanje dolgo 16 dni! Mi je vzelo precej časa, sem pa vse zrihatala preko interneta in ni bilo nobenih zapletov.
Linkov na žalost nimam več, ker smo bili tam pred 5 leti. Sicer je bil bolj poudarek na ogledu gradov ob Loari in samega Pariza, zabaviščne parke smo navrgli za dobro vago, da otrok (10 let takrat) ni postal prehitro naveličan vsega. Smo kombinirali npr. 2 dni "resnih" zadev, nato 1 dan v kakšnem od parkov, nato spet 2 dni za odrasle. Spali pa smo cca. 3 x na istem mestu, si pogledali znamenitosti v okolici, nato pa smo se prestavili za kakšnih 350 km naprej in tam ponovili vajo. Iskanja namestitve sem se lotila z zemljevidom v eni in miško v drugi roki. Če so bile znamenitosti do 50 km oddaljene od namestitve in je bila cena primerna, soba pa prosta, sem jo takoj pograbila.
Asterix Park je 40 km pred Parizom, če greste z nemške strani. Premore sicer svoje hotele, ki pa so, tako kot tisti v Disneylandu, nenormalno dragi. In smo se jim raje izognili, prihranjeni denar pa raje pogonili za več zabave. Tudi Asterix park ima svojo internetno stran, sigurno se jo da lahko najti. Tega se od vseh še najbolj splača videt, mogoče celo vzeti dvodnevno karto. Ker je zabaven, poln humorja, akcije, hudih vlakcev za ate itd...Nad Disneylandom sem bila kar razočarana, še tamali ni preveč dobro sedel.
In za te 16 dnevne počitnice smo z vsem skupaj (prevoz, spanje, vstopnine, hrana) za 3 osebe spiskali 500.000 sit. Se mi niti ni zdelo prehudo. Z vsako agencijo bi videli pol manj in veliko več plačali.
lp

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net