Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Rim z avtodomom

Default avatar
Za novemberske počitnice se opravljamo v Rim z avtodomom. Ali ima kdo kakšne izkušnje, kje parkirati, je kakšno varovano parkirišče v središču, kjer je možno 24 urno parkiranje? Ali priporočate camp, kateri? Na kaj moramo biti posebej pozorni, oz.česa ne smemo spregledati,
za vse koristne informacije se že vnaprej zahvaljujem,
Maj
Default avatar
Ravno včeraj sem v knjižnici zasledila vodnik z avtodomom po Rimu in Italiji,če te zanima.
Default avatar
Bil sem z AD v Rimu in naredil napako. Sicer nič hujšega, a vendar. Parkiral sem čisto blizu Koloseja, brez problemov, skoz dol parkingi in prodajalec fast fooda. Toda, ko smo se ponoči vrnili z ogledov, je bilo vlomljeno, (nismo bili edini) nihče nič videl niti slišal. Pokradli so nekaj tehničnih malenkosti. Slab občutek.
Zatorej vam predlagam naslednje(po priporočilih Monaca): garažna hiša Vila la Borghese, v centru, povezana s podzemno železnico, izhod za pešce tik zraven španskih stopnic. Sliši se odlično, preverite in si označite lokacijo.
Default avatar
Mi smo bili v Rimu do sedaj 3x, 2x so nas pokradli... Pravilo, ki se ga držimo: nikoli več v mesto z avtom. Na avtocestnem obroču je kamp Roma (Via Aurelia 831). Ob vhodu v kamp je postajališče avtobusa mestnega prometa, tako da ti ni treba z avtodomo v mesto.
Default avatar
oj.
mi smo bli v rimu letos maja v kampu Flaminio Village (Via Flaminia Nuova 821... gres po AC 1, izhod Roma Nord, nato izhod 6 proti Flaminio/Roma centro.... kamp bo na desni strani). na osebo je cca 9 eurov, kamper pa cca 10 eurov na dan. kamp je obgrajen, zavarovan z kamerami in varnostniki, tako da ni panike. poleg tega me je presenetla cistoca, se posebno wc-ja. avtobusna postaja je pred kampom, zraven mas se zeleznisko postajo (niti 10 min in si ze v centru rima). dobre povezave, avtobus vozi tudi ponoci. takrat sem vidla da obstaja tudi en zavarovan parkirni v rimu namenjen parkiranju kampa sam se tocno ne spomnim ulice in imena...pozanimaj se)
ce rabis kaki zemljevid ti ga dajo na recepciji, zemljevid metroja dobis tudi na turisticnih info zraven Angelskega gradu.
a ja bodi se posebno pozoren na zeparje na metrojih, posebno na tiste ki vstopijo zadnji...
z kampom pa raje ne v mesto, itak je prepovedano parkiranje kampa v centru mesta.
lp

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net