Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

mallorca

Default avatar

tinaa::trv

hay
zanima me če kdo ze potoval v mallorco preko guleta. kakšne ima izkušnje in ali je bil vodič slovensko govoreči.
hvala
Default avatar

astek::trv

Od Guleta te pricakajo na letaliscu in te peljejo do hotela,baje,da je bila vodicka slovakinja in je razumela slovensko,pac zeco podobna jezika.Bi pa moral vec brata vprasat je bil lani dol.Jast sem bil pred dvema letoma z alitalia v lastni reziji v Arenalu,zanimivo.

ziv
Default avatar

brainstorm::trv

"Astek" a se lahk mal razpišeš ka vse si si ogledal na Mallorci ker jst tut mislim mal naokol it ne kr v El Arenalu ždet.
A se da mogoč celotedensko bus karto kupit, pa na katere plaže se kaj splača it da niso preveč industrijske, kaj pa glede neke ozkotirne železnice na severu otoka je zakaj...

Thanks!
Default avatar

astek::trv

Zivijo.Zeleznica je in to na zahodu,povezuje Palmo in Soller,ki je cudovito naravno pristanisce-se splaca-vlak je oskotirni na elektriko in je nekje z zacetka prejsnega stoletja(okrog1910).Jast sem rental avto za en teden(350eur-vem drago!).Za pogledat Formentor,to je rt na S Malorke-DIVJE! V Alcudii je zanimivo obzidje(kot za koga)Nekaj kilometrov proti V(cirka10),ce zavijes v notranjost je zanimiva pokrajina z mlini na veter-pravi-.Ce pa gres naprej ob obali proti V pa imajo prastara bivalisca ljudstva ki je izumrlo(kamnita) ime sem pozabil,je pa zraven Arta.V blizini je tudi jama,ki pa je nisem videl,vendar pravijo,da je najlepsa od treh ki so na otoku.Ogledal sem si dve:Hams in Drac,sta majhni ampak simpaticni,imas tudi kao koncert na jezercu-smesno ampak tudi prisrcno.JA ce bos rental in bos sel vSoller pejdi naprej proti S,cesta vodi po gorovju Serra de Tramuntana-pokrajina poezija-,kjer je najvisja gora nekaj nad1400 Puig Major(pozimi ga dostikrat zasnezi).V Palmi imajo gotsko katedralo,dva gradova,pa parki... .Diskotek pa barou ko dreka-pac masovni turizem.Ti predlagam,da kupis zemljevid Malorke(eurotur)je dejansko vse oznaceno,za zabavo pa nic bat.Aja plaze,jast sem bil vsega4x na plazi je pousot guzva,pa jih tudi nisem iskal,vendar ce gres iz Arenala kam proti V bi lahko dobil kak koticek,ki je malo bolj umirjen(stran od hotelou!!!),pa tudi od Sollera proti J ob obali.Uglavnem za videt je dosti vendar vzemi v zakup gneco-pa saj gres uzivat,vzemi si cas:)!Upam da ti bo kaj pomagalo.
uzivaj astek
Default avatar

lordwales::trv

zakaj z agencijo več plačate kaj pa za to dobite

če ne greste na glavne otoke , je en otok kjer je zelo malo turistov / nudistične plaže , lokalni captain ki računa zmerno sobe , vas pelje z barko ali pokaže filme z morsko tematiko /

reportaža je bila objavljena , ne vem, pa kje in kdo !

če greste v lastni režiji , privatna soba ne bo več kot 300 evrov za en teden / poceni letalski prevoz ali ladja /

agencije računajo od 500 evrov dalje. tudi v primeru da dobite last minute ponudbo manj kot 300 evrov vam bodo zaračunali najmanj 15 evrov za prijavo v času ko presedite na agenciji / minimalno pol ure / ste že na letališču

Zadnja sprememba (26-06-05 13:32)
Default avatar

astek::trv

Naj potuje kot mu pase!Vazno da UZIVA!!!
l.p.astek
Default avatar

lordwales::trv

ne morem se strinjati z izjavo : naj potuje kot mu paše ?
če ne bi bilo potovanj treba plačat: potem bi mi bilo vseeno!
jaz si lahko privoščim potovanja najmanj 5 na leto , ker imam avtorske honorarje , pa vedno grem na najcenejšemislim da je vsak normalen državljan ponosen na to da ima čimveč na trr , ne pa čimmanj. sedaj ko sem nazaj iz dolenjskih toplic , imam na trr še vedno več kot pol plače

Zadnja sprememba (26-06-05 13:47)
Default avatar

lordwales::trv

maloca je največji otok kanarskih otokov. ni treba biti posebno intelegenten, da se ugotovi da so kanarski otoki masovni turizem. države španija, grčija in turčija štejejo turiste v milijonih, slovenija v 100000 ! v tem je razlika, razlika je tudi med agencijskimi gosti in popotniki. medtem ko agencijski gostje se potrudijo do prve plaže se popotniki do najbolj skritih kotičkov!

težko pa je biti popotnik, če se moraš prebijati med trumami turistov, kar ni najhujše - najhujši je nočni life. diskoteke pa popotnike ne zanimajo.

kakšen mir je v dolenjskih toplicah , kjer se ob 10 zvečer zaprejo vse gostilne, reatavracije in bifeji. ob 10 zvečer se nočni life v španiji sploh še ne začne.

omenil sem otok kjer ni masovnega turizma. so turisti ki raziskujejo otok in počivajo. ne da se mi preverjat na internetu a odkrili ga boste na vsakem zemljevidu kanarskih otokov

Zadnja sprememba (26-06-05 16:22)
Default avatar

astek::trv

Pojma nimam!To je ze novo poglavje v geografiji,saj razumes Amerika,Avstralija,...
Bo ze drzalo.

l.p.astek
Default avatar

Mati::trv

Lord očitno se spoznaš samo na Dolenjske toplice, ker očitno ne veš kam spada Mallorca.
Default avatar

lordwales::trv

kamor ne grem , se ne trudim preverjati. a veste da sem se na dolensjke toplice začel pripravljati en mesec in pol pred odhodom. !
Default avatar

ondre::trv

lordwales napisal:

> kamor ne grem , se ne trudim preverjati. a veste da sem se na
> dolensjke toplice začel pripravljati en mesec in pol pred
> odhodom. !

če si pa vse sam organiziraš pa ni čudno da ko greš na Mallorco pristaneš na Kanarskih otokih.
Razlika je 3 ure vožnje z avionom
Mimogrede: Mallorca je Balearsko otočje
Default avatar

lordwales::trv

hvala za pojasnilo - mi je prišparalo kar enkaj časa ! Hvala ! če bi šel tja bi vse preveril !
Default avatar

brainstorm::trv

Pravkar prispel z Mallorke.

Uglavnem otok je čudovit če rentaš auto in ga prevoziš po dolgem in po črez, oziroma če greš žurat, če pa se greš samo sončit in kopat v ElArenal ali katero drugo turistično džunglo je pa škoda denarja, ker plaže so pač industrijske ala Rimini in gneča v nedogled.
Rental auto fiat panda za 2 dni cena 40€ + bencin plačaš sam kolikor ga pokuriš.
Veliko pivo stane od 3-3.5€, litersko v Megaparku in ostalih nemških greznicah pa 8.1€, prav tako liter sangrie, za primerjavo v trgovini stane pivo 0.9€
Vstopnina v club Pacha kjer vrtijo odlično house musko varira od 12-15€ odvisno od dneva, vendar si moraš zrihtat flyer na ulici potem dobiš še 2 pijače gratis, smešno poceni v primerjavi z Ibizo kjer pride vstopnina za Pacho in druge clube od 40-50€ brez konzumacije.
Vstopnina za Tito's club največji na Mallorci je enaka kot v Pachi, vendar da tu štancajo 100 na uro, malo pivo v clubih stane 6€
V ElArenalu kupiš vstopnico za 20€ in ti velja za 3 clube v katerih je vsa pijača zastonj.
Drugač se pa ElArenal nekje po 1 uri zjutraj spremeni v najhujšo štalo na otoku polno pijanih in pokozlanih švabov, nigerskih prijateljic noči ki za 5€ naredijo vse itd.. bodite pozorni tudi koliko vam kelner vrne ker si ponavadi kar sami vzamejo trinkel potem pa hočejo da jim ga še ti daš, včasih pa je cena pijače tudi odvisna od kelnerja.
Ena vožnja z lokalnim autobusom stane 1,1€

Uglavnem če niste pristaš nemških šlagerjev in oktoberfesta nikakor ne hodite v ElArenal, raje pejte v Magaluf ali Santa Ponco kjer je dost bolj kulturen folk, ali pa v zelo lepo urejeno glavno mesto Palma, za žur je pa itak 100X bolj primerno it na Ibizo, vendar da tam denar dosti hitreje kopni.

P.S.

Hvala "Astek" za nasvete par postov prej!

Zadnja sprememba (09-07-05 22:40)
Default avatar

astek::trv

Ce sem kako pomagal sem res zadovoljen in res upam da si uzival:)))!!!!

pa imej se, astek