Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Indonezija ali Melezija?

Default avatar
Julija imam rezervirano karto za Singapur (1 mesec). Kaj mi priporočate - Indonezijo (in ce je tako, kaj je tisto, kar si MORAM ogledati) ali Malezijo? Nekateri Malezijo zelo hvalijo, drugim pa se ne zdi prevec zanimiva, ker je baje zelo razvita. Kaksen nasvet bi mi prisel prav...
Default avatar
Meni je bila Malezija krasna. Predvsem pa so me očarali ljudje. Je pa res, da je že kar nekaj let (enih 9), odkar sem se potepala po teh krajih. Kaj je treba videti? Khota Bharu - super večerna tržnica, kjer se lahko naješ najbolj eksotičnih jedi. Perhentian island - to je bil takrat res raj na Zemlji, dostopen samo s čolni, brez elektrike, brez cest in neskončna bela plaža, v morju pa pisane ribice, ogromne želve in celo kašen nenevaren morski pes. Taman Negara - krasen pragozd v vsej svoji lepoti, ravno tako dostopen samo s čolni. Lepa je še Melacca. Če imeš dovolj časa, bi na tvojem mestu šla še na Borneo. Po moje zna biti fantastičen.

Sem se pa ravno vrnila s Singapura. Mogoče rabiš kakšen nasvet?

LP

Lea
Default avatar
Nazaj isto letis iz Singapurja al kako??

Kaj pa če bi naredila kaksen krog, iz Singapurja v Indonezijo, pol pa na Sumatro in nazaj v Malezijo???

Sam v Maleziji nisem bil, ko sem bil pa v Indoneziji je bilo pa splošno mnenje med popotniki tako: Malezija, fino, prijazen folk, urejeno, ampak neki manjka.. Indonezija - super.
Default avatar
Jaz sem bil najprej v Indoneziji in nato še nekaj let kasneje v Maleziji in se mi je Malezija zdela blazno dolgočasna - preveč urejena, premalo divja...To je najbrž posledica napačnega zaporedja potovanj po obeh državah. Pravzaprav bi rekel, da je Malezija ena urejena in razvitejša Indonezija...ampak okusi so različni.
Default avatar
Ja, letim v Singapur in tudi nazaj od tam, verjetno bo nujno se kaksno letalo vmes... Res bi lahko sla in v Malezijo in na Sumatro, ne bi pa rada samo hitela sem in tja, tako da rabim en realen nasvet, kako dalec se mi splaca za en mesec. Zelo me pa zanima tropski pragozd, zivali, rastline... Ce ima kdo kaksen predlog, kje se tega da najvec videt, bi bila zelo vesela!
Default avatar
Seveda si bom ogledala tudi Singapur - koliko casa bi mi priporocala in kaj je treba videt? Ne bi se pa zadrzala predolgo, saj ves - toliko kot je na tistem koncu sveta za videt...
Default avatar
Sicer je meni osebno boljša Indonezija ampak glede na to, da imaš let tja in nazaj v Singapur bo po moje najboljš da si ogledaš samo Malezijo, ker en mesec je zelo malo časa in na koncu boš ugotovila, da si se samo prekladalaz avtobusa na avion in obratno. Mi smo bli dva meseca po Indoneziji in Maleziji - smo navajeni zelo hitro potovat in se ne kej predolgo zadrževat na enem mestu, pa smo veliko stvari izpustil. Moj nasvet je, da si kvalitetno ogledaš Malezijo in Indonezijo prišparaš za drugič, sej ti nikamor ne bo ušla. Če pa si lahko še spremeniš karto, da bi domov letela iz Kuala Lumpurja, bi blo pa sploh super.
Default avatar
Boš imela šotor? V Singapuru se da zastonj kampirati v tamkajšnjih parkih.

Drugače pa tam mirno lahko preživiš par dni. Kaj je treba videti? Sentoso z akvarijem, čeprav jo ravno sedaj kar precej prenavljajo, živalski vrt, nočni safari, park s ptiči, nam pa je bila zelo všeč še kitajska in indijska četrt. Ne računaj na kakšne strašne nakupe. Mi nismo kupili ničesar, je pa res, da so razprodaje v juliju.

Zanimivo, kar ne morem verjeti, da bi se v zadnjih letih toliko spremenilo in bi postala Malezija tako nezanimiva. Je pa res, da je to že takrat veljalo za njen zahodni del. Jaz sem obdelala le vzhodnega in notranjost. Eni prijatelji so bili še kasneje na malezijskem Borneu in so bili zelo navdušeni. 1 mesec je za celinsko Malezijo vsekakor preveč, tako da razmisli, kje boš preživela drug del poti.

LP

Lea
Default avatar
Živjo, sama imam na začetku avgusta plačano letalsko za Kuala Lumpur, od tam naprej po Maleziji en mesec. Taman Negara, Kota Bahru, en izmed otočkov, in po obali nazaj do KL, od tam pa še naprej na Borneo- Kuching, park Mulu, Kota Kinabalu, Sandakan in nazaj v KL. (po Borneu mislim da bosta potrebna vsaj 2 notranja leta, da zadevo mal pospešim). Če mi zdaj junija znese opravit vse obveznosti na faksu imam rezervirano letalsko naprej iz KL v Denpasar, če ne jo bom odpovedala, v Indoneziji bi potem ostala še cel september. Kokr sm računala se mi vse časovno nekako izide, da vidim in doživim to kar hočem. Kdaj pa odpotuješ?
Default avatar
Tudi pri meni je vse odvisno od faksa - ce diplomiram do konca junija, grem 4.7. in pridem nazaj 8.8. Glede na to, da sem karto rezervirala šele prejšnji teden, si nisem mogla kaj preveč zmišljevat datumov in letališč, tako da je to najboljše, kar sem našla...

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net