Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

potovanje z vlakom po Evropi

Default avatar

Elica::trv

Ojla!

Zanima me, če je kdo že potaval (sem prepričana) z vlakom po Evropi. Namreč z možem sva si zaželela iti poleti z vlakom po država Evrope, in sicer čez Avstrijo, Švico, Francijo do Španije oz. Portugalske. Ali mi lahko kdo pove oz. svetuje, kako se tega lotiti, ali obstaja kakšna agencija, ki to organizira ali moraš to izvesti v lastni režiji, koliko znašajo cene vozovnic za vlake, kje je najbolj prenočevati ...
Hvala že vnaprej za odgovore,

lep dan, Elica
Default avatar

Oja::trv

Najboljša je lastna režija - greš, kamor hočeš in kadar hočeš, in če ti nekje ni všeč, skočiš na naslednji vlak. Po mojem bo najbolje, da vzameta interrail (obstajata kategoriji pod in nad 26 let, slednji je nekoliko dražji, a se do Portugalske gotovo povrne). Poglej na stran slovenskih železnic, tam je gotovo kaj podatkov o ceni.

Sama sem šla na solo varianto pred leti - in povem ti, da takšnega poletja nisem doživela ne prej ne pozneje!
Default avatar

Elica::trv

Oja, a mi laho kaj več poveš o tvojem potovanju z vlakom, kje si spala, čez katere države si potovala, kaj si je dobro ogledati v posameznih državah ...
Hvala in lep pozdrav,

Elica
Default avatar

Oja::trv

Moja pot je bila priblizno taksna: Munchen - Berlin - Krakov - Amsterdam - Antwerpen (pravzaprav zelo kratek seznam glede na vse, kar sem dozivela! :)). Med nastetimi mi je bil najbolj vsec Antwerpen, v katerega sem se naravnost zaljubila in tam ostala kar 14 dni (do poteka interrailke). Znamenitosti mi niso pomenile veliko, gledala sem predvsem na obcutek v nekem mestu - ce sem se pocutila domace, sem ostala, ce ne, sem sla naprej. Spala sem v hostlih, kampih in kaksno noc tudi na vlaku.

V nastetih drzavah je vrednih ogleda na stotine stvari - nastevam kraje, ki sem jih videla ali bi jih zelela videti tudi sama: Pariz, Avignon in nasploh Provansa, Barcelona, Granada, Sevilla, Valencia, Cadiz, Lizbona, Coimbra, Porto... Pojdi na www.lonelyplanet.com, klikni 'destinations' in izberi drzavo, pa bos nasla njene najvecje znamenitosti, vkljucno z bolj prezrtimi (off the beaten path). Srecno!
Default avatar

Mojster::trv

Če le imata možnost, se potovanja lotita z lastnim avtom, in ne z vlakom.
Default avatar

Oja::trv

Mojster, zakaj mislis, da je avto boljsi? Lahko ti ga ukradejo, lahko se pokvari, v mestih so vedno tezave s parkiranjem, in na toliksno razdaljo prinasa tudi vec stroskov. Jaz bi vsekakor izbrala vlak.
Default avatar

Mojster::trv

Z avtom je vsekakor udobneje, saj se zapelješ natančno tja, kamor hočeš priti, in se ni potrebno ubadati s kombiniranjem takšnih ali drugačnih oblik prevoza. Poleg tega lahko vzameš s sabo dodatno hrano, oblačila,...., po potrebi lahko v avtu tudi prespiš, če ti ne uspe najti prenočišča.

Glede kraje: saj ti ga lahko ukradejo tudi v Ljubljani, a ne? Pač skleneš ustrezno zavarovanje, malo popaziš, kaj več pa ne moreš narediti.

No, z vlakom resda pridobiš nekaj časa za počitek, ampak glede na moje izkušnje je avto vsekakor boljša izbira. Mogoče tudi zato, ker potujemo z otroki, in si ne predstavljam, kako bi vso tisto opravo prenašal na hrbtu.

lp
Default avatar

Matej123

Živjo

Vprašal bi, kako je najceneje priti z vlakom do Londona ali Pariza.

Hvala Vam za vnaprejšnje odgovore.

Matej
Default avatar

[b][i][u][u][u][u][u][u][u][u][u][u][u][u][u][u][u][u][u][u][u][

[u][u][u][u][u][u][u][u][u][left][center][right]DSS[/right][/center][/left][/u][/u][/u][/u][/u][/u][/u][/u][/u]
Default avatar

Žanislav

Že od nekdaj sem si želel potovati po Evropi / svetu, vendar moja razgledanost na potovanja mi ni zaupljiva. Zelo rad bi šel kdaj s kom na potovanje... Za odgovor mi pišite na [email protected], saj verjetno na ta forum ne bom več prišel. :)

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net