Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Amsterdam

Default avatar
Je tu morda kdo, ki naslednji teden leti (z Adrio) v Amsterdam?
Pa tisti, ki ste tam že bili - je letališče Schiphol ful veliko...? Ne vem zakaj skoz razmišljam. da bom kar kje zalutala... :(

Odpotujem pa 15. februarja, sama, pa še letela bom prvič. Me je kar malo strah, čeprav je let kratek. Grem pa za dlje časa. Zaenkrat sem sicer še o.k., me je pa strah, da me bo zadnji dan panika zgrabila...tudi zato, ker bom prvič dlje časa od doma...

Kakšni nasveti, vzpodbude...?
Default avatar
Upam, da ti bo kdo dal koristne informacije. Tudi mene zanima kako je v Amsterdamu. S fantom planirava, da bi se odpravila tja okrog prvomajskih praznikov (v lastni režiji), zato bi bila vsakega nasveta zelo vesela.
Koliko stane letalska karta do Amsterdama? Midva sva najprej mislila potovati z avtom, da bi se na poti ustavila še v Nemčiji... Ker tudi sama še nisem nikoli letela, razumem tvoj strah. Vendar verjamem, da ni tako strašno, kot si predstavljamo, dokler ne izkusimo na lastni koži.

Pa lepo potovanje ti želim,
Teja
Default avatar
A res nihče ne gre v Amsterdam :((

Teja, letalska karta je bila okrog 40.000 sit, povratna- velja pa en teden. Upam sicer, da je ne bom izkoristila še za nazaj ;)
Je ravno neka akcija pri Adrii- karte za večja evropska mesta so po 99 Eurov plus taksa.

Pa lepo se imej v Amsterdamu, ko se boš odpravila tja!
Default avatar
Jaz sicer ne grem v Amsterdam, sem že bla tam, pa mislim, da se nimaš česa bat. Folk je skuliran, če te bo pa karkoli preveč zvil, pa zavi v coffeeshop :)
Verjamem,da se boš mela ful fajn, želim ti srečno pot!
Anka
Default avatar
Schiphol je kar veliko letalisce, ampak, obstajajo vecja; tako da brez strahu na pot. Zgubila se ne bos, ker so urejeni koridorji z full oznakami kam in kako,, sicer je pa vedno kdo v blizini, ki te lahko usmeri, ampak, mislim da to ne bo potrebno in bos nasla pot do glavne avle :))
tako, da strah pred letom in paniko, kar pusti doma :)
veliko uzitkov po amsterdamskih ulicah, pa priporocam ti, da se prepozno zvecer sama ne sprehajas naokoli..

lp
Default avatar
Zdaj se tudi sama odpravljam v Amsterdam, pa me zanima kakšne so kaj cene tam, kaj je priporočljivo pogledati, kupiti, kam na kavo in podobno. Če ima kdo izkušnje, se naj prosim oglasi.

Hvala.
Default avatar
Cene: kar visoke, do dvakratne vrednosti nasih (drugje po NL je sicer ceneje), zlasti za pivo, kavice in podobne 'stranske potrebe'. :)

Ogledi: Rijksmuseum (Rembrandt, Vermeer ipd.) in Van Gogh Museum, zlasti pa ulice in njihov utrip.

Kava: na prvi soncni terasi ob kanalu. Super obcutek!

Kupovanje: lahko kaksne spominke, pa tudi diamante, ce imas denar. Amsterdam ima gotovo kako uradno stran, kjer je vse to nasteto.

UZIVAJ!

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net