moja bovec fobija se je z potresom še povečala, seveda ste vabljeni vsi , še zlasti bolčani in bolčanke da se mi oglasite na privalni e - mail ki je
WWW.LORDWALES.COM
ne vem kaj bi rekel , na dan potresa sem bil v trstu in mi je bilo ravno.zaradi tega izleta , kjer sem kupil tudi cd rw ddv bo treba vzeti nekaj malega bančnega kredita / če mi ga bodo dali / ali pa koristiti limit , ker pa zelo nerad grem čez 50 % bom poskušal z kreditom.ko smo že pri kreditih :
za 50 jurjev hočejo potrdilo o službi, kot da ne bi zadoščalo 5 letno redno nakazovanje plače banki.kredit je akciski in obresi so manjše kot 3 jurje ! ostalih stroškov ni ker je akcija , obrestna mera : 8,5 % kar je niže od vseh potresnih skoraj zastonj kreditov.tako so zastonj da so bolčane spravili na beraško palico!
vendar DO NADALNEGA ME BOVEC NE VIDI , NITI HRVAŠKA , ITALIJA NI PROBLEM , AVSTRIJA ČE BOM IMEL DOBER DAN BOM ŠEL DO BELJAŠKIH TERM IN ISTI DAN NAZAJ , KER RES NE MISLIM PLAČEVATITI 20 evrov inn več če imamo družinsko stanovanje v kranjski gori.
živim pa na krasu , kjer delam v turizmu.
IN DRAGI BOLČANI , JAMRANJE IN BEGUŠ NE BOSTA POMAGALA , ZATO PLUNITE V ROKE IN SAMI SANIRAJTE ŠKODO.KDOR IMA MOŽNOST SLUŽBE DRUGJE NAJ O TEM RAZMISLI.MLADE DRUŽINE PA NAJ SI USVARIJO VSAJ ZA NEKAJ LET DOM DRUGJE.
zakaj jemati kredite dražje od standardnih " nobenih vprašanj " bank nima smisla.obrestna mera bo še padala, zato velja če niste pri denarju počakati z obnovo in živeti v objektih zraven hiše , hkrati pa obstoječo hišo rabiti čez dan če ni preveč poškodovana.
v bovcu bo še treslo in če imate dovolj obljub ni druge kot pomagati si sam / montažna gradnja / ali pa adijo bovec !
pa ne pozabite na stroške kreditov , za en dimnik ga res nima smisla jemati.pa tudi razpoke na ne nosilnih stenah manjše od centimetra se da rešiti z malcem in cementom.predvsem pa brez državne tehnične pisarne !
šele povedava z nevejskim sedlom in znanje vsaj treh jezikov / italijanščina , angleščina , nemščina / in odločitev za turizem je lahko vaša prihodnost v bolcu.sve ostalo z izjemo državnih služb je vegetiranje !
jaz sem bom odločil za bovec šele takrat ko ne bo več očitkov bivaš v italiji , izlete pa delaš na bolškem ! zakaj bi bival v predragih bolških hotelih , če za isti denar lahko v italiji dobim več !
10 jurjev za polšpenzion je malce prehuda ! / alp ali kanin /
privatne sobe niso pomojem okusu , bolj kot rafting me veselijo belopeška jezera , kanalska dolina in karnija.
se pravi ni problem bovca samo poters, ampak v dolino zaprta turistična ponudba.
kot računalničar iz nove gorice / betega / ki pravi da prinešenih kosov ne bo sestavljal.se pravi da bom v big bangu kupil računalnik z matično ploščo , vse ostalo pa sestavil sam.
tudi v moji turistični vasi živimo od turistov ki letujejo v italiji ali na hrvaškem in pridejo k nam na eno kavo !
5 - 10 jurjev za 2 ali 3 ure rafta ?
cene dragi bolčani so previsoke , zato slovenci odhajajo drugam , še najmanj zaradi potresa !