Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Razprave o popotniških destinacijah, mnenja glede izbora lokacij za počitnice in ideje za popolni dopust.

Potovanja.Over.Net

Potovanja.Over.Net

vlak Ljubljana-Palermo

Default avatar

sonja::trv

z mozem greva za prvomajske z vlakom iz LJ do sicilije , 14 dni.

kasen tajming postankov nama priporocate za oglede posameznih mest, zaustavljala bi se tudi v notranjosti Italije.
Italijo se nisva nikoli obiskala.
hvala
Default avatar

luka::trv

Bologna....Firenze...Rim...Napoli...so nekako mesta kjer se iz železniške postaje da iti kam ....le za napoli bi si mogla vzeti renta car. Če bi se pa še kaj več ustavljala ti pa napišem kaj več.
Jaz bi te pa vprašal koliko te pride vlak iz Ljubljane do Sicilije?
Default avatar

Torny::trv

Men se zdi boljša in cenejša vrjanta z letalom do Rima (ryanair iz Celovca prbližno 5000sit v eno smer) ali z volareweb (Italjanski Ryanair) iz Venezie direkt do Palerma za podobno ceno in potem na izi z vlakom nazaj pa še časovno ti ostane več krajev za ogledat.

LP
Default avatar

sonja::trv

luka: vlak je 40.000 SIT povratna za enega.
mogoce bi res lahko sla le nazaj z letalom do benetk (trenutno je na Volareweb ca 100EUR za dva)
Default avatar

luka::trv

Ne bi rada koga zavedla ma kolikor vem se ti bolj splača na vlak v Trstu. In če imaš malo sreče boš dobila tudi karte po izredno nizkih cenah. Oz. se da pozanimati v Portorožu kako je s kartami s katerimi znotraj države potuješ ne da bi kaj doplačal. Če sem prav razumela je cena 40.000 sit če greš direktno...v kolikor pa se ustavljaš po mestih pa še dražja.


http://www.trenitalia.com/home/it/index.html oz. angleško
http://www.trenitalia.com/home/it/index.html
Default avatar

Vito::trv

Cena železniške vozovnice se z vmesnim ustavljanjem prav nič ne spremeni. Povratna karta velja en mesec od dneva nakupa. Je pa res, da bi utegnila biti iz Trsta cenejša, ker jo iz Ljubljane plačaš po višji mednarodni tarifi za celo relacijo.
Tistim poceni letalskim poletom prištej še strošek prihoda na letališče, z letališča in letališke takse pa se bo izkazalo, da razlika v ceni ni več tako zelo velika.
Pa še osnovno vprašanje ni bilo, kako najceneje priti v Palermo, ampak "kasen tajming postankov nama priporocate". In direkten letalski polet ne omogoča vmesnih postankov v mestih.

Torej Sonja, glede na omejen čas 14 dni vama priporočam nočni vlak do Rima (iz LJ ob 16h-17h, prestop v Trstu ali Benetkah). Celodneven sprehod po Rimu je ravno primeren za površen vtis o mestu (za natančnejši ogled bi tako rabila cel dopust). Nadaljujeta lahko spet z nočnim vlakom, ki pride zgodaj zjutraj v Messino.
Kako si bosta razporedila lokalno križarjenje po sami Siciliji, se bosta odločala sproti, vsekakor pa vama zelo priporočam skok na Eolske otoke (vsaj Vulcano in Stromboli, pa tudi Lipari in Salina, če bosta imela čas). Otoki vama bodo vzeli od 3 do 5 dni. Izhodišče zanje je Milazzo, pol ure vožnje iz Messine proti Palermu.
Tudi pri povratku priporočam nočni vlak iz Palerma (ob 7h ali 8h zvečer), ki gre skozi Messino ob polnoči in zjutraj pripelje v Neapelj. Možnost skoka na Capri, ali ogleda Pompejev ali samega Neaplja. Pazita, ker so Pompeji (in večina drugih italijanskih muzejev) 1. maja ZAPRTI. Iz Neaplja pa spet z nočnim vlakom do Benetk, kjer prestopita proti Sloveniji.
Vsak nočni vlak vama prihrani en dan potovanja za oglede namesto za vožnjo. V Rimu in Neaplju se lahko odločita tudi za dodaten dan, seveda na račun časa odmerjenega Siciliji. Na vsak način vama priporočan da zaradi omejenega časa dajta večji poudarek Siciliji in zato raje izpustita severno italijanska mesta, čeprav so vsa vredna ogleda. Ta so nam bližje in zato lažje dostopna ob kakšni drugi priložnosti.
Default avatar

Torny::trv

Nočne vožnje z vlakom so čist nesmiselne če si imaš namen kaj ogledat,saj ne bosta tranzitna potnika,kaj pa imaš potem od ogleda Italije,Italija je mnogo več kot pa Rim,Neaplej,Palermo,.....v eno smer z vlakom se da videt več kot dovolj Italije z vsemi svojimi čari tako da je povratna vožnja z vlakom izguba dragocenega časa in denarja ki se ga da porabit kako drugače,in Vito v ceni letalske vozovnice so všete taxe in ensomeren let Venzia-Palermo stane točno 44.57€, kolega je šel na tako varianto ogleda Italije (tje vlak-nazaj letalo) in je več kot zadovoljen...
Default avatar

luka::trv

vito jaz samo omenila da so tudi karte kjer pot ni samo trst palermo...ampak si po malem ogledaš celo italijo...lahko prestopiš na vlak ki si ga zaželiš. Kar pri normalni karti ni res...se moraš držati točno poti...in pravega vlaka.Cena iz Trsta je tudi precej nižja zato sem to omenila(od 77 do 115€)
Se pa opravičujem če sem povedala karkoli ne da bi bila vprašana :-(
Default avatar

sonja::trv

Luka, kje se da doboto v Portorozu kakse info?
Default avatar

luka::trv

Spodnji naslov je naveden na njihovi spletni strani kjer so tudi opisane vse možnosti.
http://www.trenitalia.com/home/it/index.html
Slovenia

Agency:Mediteran International
Address:Kosovelovo, 2
Area Code:6320 City:Portoroz
Telephone:00386 56710760
Fax:00386 56710762
Commercial E-mail:[email protected]

Sicer ne vem od kod pišeš,ampak največ informacij boš dobila v Trstu na železniški. Le tam zveš tudi za vse popuste ki jih imajo. Npr. v mesecu marcu lahko kupiš vse karte po 25€ samo pohiteti je treba. In baje bodo raznorazne ugodnosti vse do oktobra.
Spodaj ti napišem moj mail...in če želiš ti skočim jaz po kakšno informacijo...živim namreč v Trstu.
[email protected]
Default avatar

zvlakompočitnice

Tudi jaz razmišljam, da bi šla z družino med prvomajskimi z vlakom iz Slovenije do Rima ...

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net