Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Poroka v tujini

Default avatar

Mariborčanka::trv

Zivijo!

Opažam, da ste na forumu prisotni veliki poznavalci tujih dežel in krajev. S partnerjem bi se rada poročila nekje v tujini, vendar ne v Las Vegasu. Če mi lahko kdo svetuje kakšen lep kraj bi vam bila zelo hvaležna.

Lep pozdrav!
Mariborčanka
Default avatar

ninaP::trv

Znanka se je poročila na Šri Lanki.
Videla sem samo slike - bilo je noro.
Jahala sta slone, poroka je bila na nekem griču, ob sončnem zahodu.
Pravita, da je bilo nepozabno.
Prav dosti več pa ne vem.
Pobrskaj malo po netu - vem, da je ona vse tam poiskala. Linkov pa žal nimam.
Default avatar

LAURA::trv

Pozdravljena!
S partnerjem se nameravava porociti v Avstraliji. Odpotujeva 24.feb., civilno poroko pa bova imela kar na maticnem uradu v Brisbaneu 27.feb.
Trenutno ti ne morem nic kaj vec povedat, kako se bo celotna situacija odvijala in kako bova vse skupaj 'prezivela'. Lahko ti samo omenim, da sva se odlocila predvsem za daljse backpackersko potovanje po Avstraliji in sekundarno zdruzila se idejo o poroki, tako spotoma. Namrec oba nisva pristasa zakompliciranih, velikih in dragih porok. Namen, porociti se, sva seveda imela ze prej, vendar sva si rekla, zakaj se ne bi malo drugace.
Ko se cez en mesec vrneva pa ti lahko napisem kaj vec, ce te zanima.
Dobrodosla pa si z vprasanji..
Lp, Laura
Default avatar

Mariborčanka::trv

Zdravo!

Hvala za informacije. Ampak povej mi nekaj, kako pa bosta uredila za priče? Tudi midva bi šla nekam bolj daleč, vendar v tem primeru bi šla sama. Saj veš, da težko najdeš nekoga, ki ti bo šel za pričo, pa še letalsko za Avstralijo si naj kupi in še nekaj dni hotela. Midva pa jim tudi ne moreva tega častiti. Zato me res zanima, kako sta vidva uredila to zadevo.

Hvala za odgovor in se priporočam se za več informacij, ko se vrneta. Lep pozdrav!

Mariborčanka
Default avatar

bojanv::trv

Znanci so se poročili na Mauriciusu. Kolikor vem, ni bilo problemov. Občutek sem imel, kot da je šlo v stilu Vegasa.

lp

bv
Default avatar

franc::trv

kolega se je porocil na Sri Lanki.

S slovenko seveda.
Default avatar

LAURA::trv

Pozdravljena!
Ja, glede prič pa je malo bolj komplicirano..verjetno je možno organizirat priče preko njihovega matičnega urada. V najinem primeru imava to srečo, da imam jaz tam sorodnike, tako da bosta priči kar stric in njegova žena.
Prejšnjič sem ravno zato napisala, da ti ne morem točno povedati, kako bo vse potekalo, ker se mi zdijo Avstralci precej 'neresni' kar se tiče informacij, pošiljanj emailov...
Namreč sprva sva mislila zadevo zares opraviti tako spotoma; prideva tja, greva na matičen urad in se v enem dnevu poročiva..sva mislila, da je verjetno možno opraviti zadevo kot v Las Vegasu..
Potem sem jaz našla njihovo spletno stran, za področje Queensland, za Brisbane (ker imam tam 2 sorodnika) in jim pisala email, na matični urad..vendar mi niso odgovorili..sele preko sorodnikov je bil potrjen datum in sama poroka.
Obstaja pa še druga varianta; lahko pišeš na naslov kakšne matičarke/matičarja (naslovi in imena se najdejo tudi na internetu) in ti potem ona/on uredi celotno ceremonijo, ki pa je občutno dražja kot na matičnem uradu (za primer: v Brisbaneu je celotna poroka na mat.uradu 127$ AUD (18415 sit za oba),vključno z njihovim matičarjem in vse skupaj naj bi trajalo cca 15 min, privatni matičarji (eni sem pisala in mi je zelo prijazno odgovorila), pa računajo za celotno ceremonijo cca 450$ AUD (toliko je zahtevala omenjena matičarka, možno pa je, da je ta cena precej različna, odvisno od privat matičarja in same poročne) ceremonije (64250 sit za oba). Sicer ti uredi vse papirje in izbere prostor, kjer si pač želita (travnik, plaža, kakšna vaška kapelica ipd.) in je verjetno celotna zadeva veliko bolj romantična. To pa je zopet okus in želja vsakega posameznika. Vendar, če sta že sama tam, brez sorodnikov, za katere naj bi cel šov in ceremonija sploh bila, pa se meni osebno zdi, da to ni toliko pomembno ali se poročiš na mat.uradu ali pa na nekem travniku..Ampak, to je samo moje mnenje..kakor komu paše in si želi..
Če vaju zanima tudi dežela Avstralija kot taka je njihov dober iskalnik: WWW.WEBWOMBAT.COM.AU
-za izbiro matičarja si poglej: www.celebrantsonline.com.au
-za izbiro matičnega urada pa: www.memorialsint.com.au/links.htm
-matični urad v Brisbaneu oz.za področje Queenslanda: www.justice.qld.gov.au/bdm/marriages.htm

p.s. Ko bom pa tam dol, v Australiji, pa lahko vprašam, kako se lahko poročiš, v primeru, če nimaš prič ali sorodnikov..(mogoče lahko tam dvema uradnikoma plačaš za tistih 15 minut).

Lp, Laura

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net