Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

indija

Default avatar

Martina::trv

Zdravo!
Rada bi kakšen predlog, kam iti v Indijo za 1 mesec oz kateri del indije je bil za tebe najbolj privlačen in zanimiv!
Hvala, LP
Default avatar

Vito::trv

Indija je tako velika, da imaš en mesec v kateremkoli delu kaj za početi.
Odvisno je le, kdaj potuješ. Večji del Indije južno od Himalaje je bolje obiskati v suhi dobi (pozimi), Himalajo in severno od nje pa poleti.

Če že hočeš naj točko Indije, je to brez dvoma Varanasi.
Default avatar

damjanc::trv

rajastan je ok to je kao prava indija. Odvisno kdaj gres kajti takrat, ko je nasa zima zna bit oz. je kr mrzlo visje od bombaja nad delhijem p sploh in tudi sneg. čez dan je kr topo ampak pono pa mrz..
puskar pri ajmer-ju se splača vidt (turisticno romarsko mestece, prijazno turistu)... varanasi z gangesom je itaq ok.. od tam naprej se gre ponavadi v Puri ki je se en o mestece kot puskar le da je to ob morju.., agra z taj mahalom, kaj se.... marsikej od kkšnih nacionalnih prarkov naprej.

odvisn kam gres na jugu pa so drzave kerala, goa. tamil nadu , ki tudi imajo veliko parkov morja in podobnih znamenitosti..

lp

damjanc

nalazi pa je da imas vodica in se sproti odločas
Default avatar

elle::trv

ojla.

js ti priporocan celoten Rajasthan, seveda še morda kak skok v puscavo(ki je zamoje pjme malo skomercializirana),pa Pushkar je cudovit...pa Agra,to verjetno pač moraš videti, kr je nekakšen simbol, potem pa Varanasi(sveto mesto ob Gangesu), pa Bodhgaya(budistično mesto)...Kalkuta obvezno....pa men osebno je bila Goa zelo vsec....ampak ce imaš samo mesec casa se raje osredotoci al sam na sever alsam na jug al pa na Rajasthan....ker en mesec je za indijo (celo)definitivno premalo.....
Srečno.
Default avatar

nomad::trv

Popolnoma se strinjam s predpisočimi. Indija je velika in en mesec je premalo! Če nimaš nikogar, ki ti bo na hitro približal način življenja povezanega s kastnim sistemom, boš rabila 1 mes. samo za aklimatizacijo! Če boš letela do Delhija, ti v zimskih mesecih priporočam Radjastan: Agra, Jajpur, Ajmer-Pushkar. Bikener, Jajsalmer, Udajpur, Jodpur, Mt. Abu...
Če boš letela na Mumbai pa si oglej zah. obalo z Gojo pa tja dol do Kerale in nazaj.
Če rabiš še kaj, samo vprašaj!
Igor
Default avatar

kris::trv

moja indija je južna indija, zato ti predlagam seveda južni del...

južna indija je kao prava indija, ker ni blo veliko muslimanskega vpliva...

Tamil Nadu - templji (Mahabalipuram, Kanchipuram, Trichy, Madurai)
Karnataka - Mysore, Sravana Belagola, Hampi
Kerala - plaže
Goa - plaže

vse skupaj ravno prav za en mesec...
Default avatar

Samos::trv

Tudi jaz sem bil v Indiji dva in pol meseca.

Trdim enako kot kris: Prava Indija je južna Indija.

Velika večina pa trdi, da je to severna Indija.

Pojdi, poglej in poročaj kdo ima prav.


LP!

Samo
Default avatar

martina::trv

Zanima me še, kako varna je Indija, ali lahko sama punca potuje po deželi? Pa kakšne so kaj cene, koliko vzeti sabo za en mesec, cca. me zanima, predvsem za hrano, prenočišče in vlake?
Hvala vsem za informacije!
Lp,
Tina
Default avatar

Vito::trv

Po mojih izkušnjah je Indija ena od varnejših držav za popotnike. Tudi popotnic, ki so potovale same sem tam kar nekaj srečal, prav v teh dneh pa se od tam vrača znanka, ki je tudi sama potovala. Vsaj po njenih mailih sodim, da ni imela nobenih težav.

O cenah naj pa pove kdo, ki ima novejše podatke, moji so že nekaj let stari. Vsekakor hrana, prenočišča in prevozi niso dragi.
Default avatar

elle::trv

ojla.

Ja, Indija je dokaj varna država, tk da glede tega ni panike. Mogoč sam na vlaku pazi, da ti kir kaj ne izmakne, ker ko sm jaz potovala je bil en tak primer na vlaku. Pred mesecem in pol sem se vrnila iz Indije potovala sem bolj budget zato ti lahko povem najnizje cene: npr. soba v kalkuti se da dobiti za 100Rupij - to je dvoposteljna soba, seveda je cisto preprosta, nobenga luksuza, pac navadna soba....drugače pa se da sobe še zniževat....jaz sem bila še v času monsuma tam in takrat je to idealno. drugače pa so sobe velik dražje v Bombayu - popolnoma navadna soba, dvoposteljna, je stala 350 Rupij,ker se mi je sprva zdela predraga,sem z ruksakom eno uro okoli capljala po Colabi pa nikjer nič ceneje, pa tut Delhi je kr drag, sicer pa je to odvisno od tebe in tega kako se ti znajdeš. Hrana je zelo poceni, od coca-cole 5 RS, pa en povprečen zajtrk (porridge) je okol 20Rs, kosilo če ga ješ v kakšni restavraciji je okol 40 ali veš Rupij. Čaj je na ulici 3 Rs. Sicer pa je vsa hrana na ulici veliko cenejša, sam od tebe je odvisno kako si upaš jest. Aja pa če boš mela možnost jej v tistih gostilnah, kjer boš videla da jedo tudi Indijci, tam je veliko ceneje in tudi bolj pristno indijsko je.Izogibaj pa se praznih gostiln.

V glavnem kolikor boš barantala tolikor boš dobila:)

Pa lepo se imej.

Elle
Default avatar

emilija::trv

Zivjo!

Zanima me kaksno je vreme avgusta ce bi se odpravila na sejšele.In ce je mozno dobiti poceni prenočišča . Hvala za informacije.

LEP POZDRAV
Default avatar

Aleš::trv

To s poceni prenočiščih na Sejšelih se verjetno hecaš....

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net