Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

vlak kolo

Default avatar
Mogoče kdo ve na katere vlake (vozni red) v smeri Zidani Most - LJ ter LJ - Jesenice lahko dam kolo? Zanimajo me predvsem jutranje ure. NA železniško sem poslala že tri maile, ampak se jim ne da odgovoriti. Če pošljem vprašanje na mednarodni promet dobim odgovor takoj. Če pa sprašujem za notranji promet pa sploh ni odgovora. Mogoče moram 10x poslati.
Default avatar
Po moje je najbolje poklicati na postajo. Mislim, da je glede koles povsem odvisno od sprevodnika. Če ni preveč polno, ga da na katerikoli vlak. Seveda tvegaš, da ostaneš na postaji...
Default avatar
Skalca!

Kolo lahko daš na LP-potniški vlak in RG- regionalni vlak.Vozni red imaš na domači strani.Mislim, da bo potrebno v LJ prestopit.
http://www.slo-zeleznice.si
Če vlak nima dodatnega vagona za kolesa,ga lahko daš med dvema vagonoma, vendar ne pozabi kupiti tudi karto za kolo.

lp,lija
Default avatar
Ne vem, če bo držalo. Rečeno je bilo, da na novih vlakih ne moreš prevažati koles. NA voznem redu imajo oznako LP, ampak vseeno ne pridejo upoštev pa tudi nimajo nobenega prostora tako kot ga imajo stari potniški vlaki.
Default avatar
Jaz sem ze bila s kolesom tudi na novem vlaku, tako da se vsekakor da. Bilo je na relaciji Lj.-Jesenice. Res je bil pa vlak kar precej prazen.
Default avatar
Končno sem dobila nek odgovor. Žal so mi napisali le za relacijo Zidani M. - Lj. Ostale so ignorirali. Od 14 povezav (dopoldan) je samo na eni zagotovljen prevoz koles. NA nekaterih je prevoz odvisen od sprevodnika oz. polnosti vlaka. Zjutraj pa so skoraj vsi vlaki proti LJ polni.
Default avatar
Res je, da SŽ uvajajo nove vlake (Siemens), na žalost pa je prevoz koles na njih odvisen od sprevodnika oz. polnosti vlaka.

V poletnem času (po 14.6.) se mi zdi, da je (malenkost) več vlakov namenjenih
prevozu koles (poseben vagon), v vseh ostalih primerih pa si prepuščen "milosti" sprevodnika. Povrh vsega ti ob prosjačenju, da te vzamejo gor še lepo zaračunajo za kolo (pa če je 5 km ali 50 km vožnje).

Žalosti me, da ima tako lepa dežela kot je Slovenija tako slabo organizacijo železnic in javnega prevoza (ki je mnogo "čistejši" od avtomobila).
Prav vsak vlak bi lahko imel nekaj kvadratnih metrov za bicikle, zanje pa bi lahko zaračunavali dnevne/tedenske vozovnice (kot npr. v Italiji) namesto sedanjega pavšala (500 sit/kolo).

Potem se pa sprašujejo, zakaj jih hoče država privatizirat...

Obilo užitkov pri kolesarjenju in na vožnji z vlakom!
Default avatar
Hvala za dobre želje. Užitki na kolesu že bodo, na vožnji z vlakom pa verjetno malo manjši.
Default avatar
Vem samo za povezavo Celje- Koper, kar pa pomeni, da gre tudi preko Zidanega mostu in Ljubljane. Gre za kopalni vlak, ki ima poseben vagon, gre pa zjutraj ob osmih, gre pa za IC.

Kar tako pa povem še, da če želiš iz Kopra nazaj, je zopet edini vlak, ki vozi kolesa ob 14.45.

Za LJ- Jesenice pa ne vem.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net