Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

ENODNEVNI IZLET

Default avatar

Maja::trv

Pozdravljeni,
zanima me, ali ima kdo kakšno dorbo idejo za enodnevni izlet po Sloveniji ali po bližnjih državah (Italija, Avstrija in Hrvaška). Izlet mora biti zanimiv, hoje malo, predvsem v hrib, če je po ravnem ni tako hudo.
Zanima pa me tudi, če kdo pozna kakšen dober muzej, prav tako je lahko Slovenija in sosednje države?
Hvala za dobre ideje.

Lp Maja
Default avatar

Pika*::trv

Na Hrvaškem predlagam Plitvice.
Default avatar

tina::trv

Živjo !
Tu blizu slo-italjanske meje ( Prosecco pri Trstu ) ima zelo lep grad ''Miramar''. V gradu je tudi muzej. Okolica pa je čudovita. Res se splača pogledati če že nisi bila.
Lepo se imej.
Tina
Default avatar

Špela::trv

Predvsem z otroki je lep izlet v MINIMUNDUS zraven Celovca (svet v malem). Mi smo se imeli zelo lepo. poglej link!
http://www.minimundus.at/
Default avatar

ajs::trv

Meni je zelo vsec Trenta - gres cez vrsic in si pogledas izvir soce, pa tiste brvi cez reko, korita mostnice, trdnjavo kluže pri bovcu - pa rov tam zraven - vzemi seboj svetilko, pa slap boka malo nižje, na koncu gres pa se v muzej I. sv. vojne v Kobaridu - res vredno ogleda, je najboljsi evropski muzej leta hm...xy nekaj let nazaj v glavnem, vmes gres pa se na ene prave soške struklje al krafne al kako se rece mnjam!

lp ajs
Default avatar

tinca::trv

Antonijev rov v Idriji (ogled rudnika živega srebra - ni naporno), potem pa še malo v Idrijski muzej (rudnik, klekljanje, narodopisna zbirka - zelo zanimivo). LAhko tudi ogled Divjega jezera v bližini (praktično ni hoje) Na koncu pa eni dobri žlikrofi mmmmm...

V bližini Lj pa grad Bistra - če si hočeš vse ogledati si kar nabrusiš pete, okolica je čudovita.

Rakov škocjan - učna gozdna pot (bolj ali manj po ravnem), za bolj razpoložene še Škocjanske jame.
Na Gorenjskem Blejski vintgar (preveriti ali je že odprt, čez zimo ga zaprejo), potem pa kremšnite. V bližini še Kropa s svojim enkratnim muzejem, Radovljica (čebelarski muzej, krasno staro jedro (gostilna Lectar). LAhko tudi Lesce (panoramski poleti nad TNP, Bledom...)

Malo manj izvirno - Postojnska jama in predjamski grad
Vipavska dolina - grad Zemono, grad Branik (krasen razgledni stolp, sicer v ruševinah), Štanjel, Kobjeglava (sušilnica pršuta), dobrih gostiln nebroj, samo za vikend neusmiljena gneča s strani naših sosedov.
Zaledje slovenske istre - Krkavče (obvezno obiščite cerkev, zraven stanuje zelo prijazen in zgovoren gospod, ki jo razkaže, žal ne vem imena), Sv. Ana, čudovite,idilične vasice, v spomladanskem času prekrasna dolina Dragonje, morda malce slabše in ovinkaste ceste.
Tole trenutno - iz glave.
LP tinca
Default avatar

Skuta::trv

Pridružujem se izletu v Idrijo. Res je to lahko enkraten dan.
Default avatar

anita::trv

BOHINJ - pešpot od Hudičevega mosta v Stari Fužini ob potoku Mostnica do doline Voj (bolj po senci in gozdu), ali od koče v začetku doline Voj po dolini do druge koče na koncu doline. Pot je ves čas bolj po ravnem, med travniki in stanovi. Kakih 100 m nad drugo kočo je čudovit slap. V Stari Fužini je tudi planšarski muzej in gostilna z domačo hrano (žganci ipd...)

Slap Savica, Vogar, pot okoli Bohinjskega jezera (to so nekoliko daljše ture).

Ali z novo gondolo na Vogel, kjer je čudovit razgled nad Bohinjsko dolino. Sedaj je tam še sneg in za sprehod po Voglu je mogoče bolj primerno poletje.

V vasi Studor (tam kjer so znameniti kozolci) je stara Oplenova hiša s čno kuhinju spremenjena v muzej. V vasi imajo tudi islandske konje (malo so večji od ponijev), ki jih lahko jahate odrasli ali otroci.

V vasi Srednja vas je zelo dobra gostilna z izvrstno hrano in zelo urejenim igriščem za otroke (tobogan, peskovnik, gugalnice, lesni konji, vlakec...) - RUPA.

In še mnogo je lepih sprehodov po našem kraju pa lep pozdrav!

Anita

Če vam je Bohinj predaleč vam priporočam še hribček s cervico in planinsko kočao nad Begunjami - Sveti Peter. Hoje navkreber z majhnimi otroci je cca. 1 uro.
Na vrhu je čudovit razgled nad večino Gorenjske (bled pa tudi dlje od Kranja se vidi).Ob vznožju hriba (kjer se prične pot na Svetega Petra) je dnevni bar in veliko otroških igral (vse živo in lepo urejeno)
Default avatar

ojaoja::trv

Pridružujem se Tinci glede Idrije in Krasa (in se ji zahvaljujem za še nekaj odličnih idej!), sama pa dodajam še svoj najljubši konec Slovenije, Goriška Brda. Prelepa narava in strašno prijazni ljudje, muzej v gradu Dobrovo, grički, kot ustvarjeni za sprehode, da vina niti ne omenjam! Pojdite na pokušino in se najejte domačih dobrot na kaki kmetiji. Ne bo vam žal. Sama sem v Brda že peljala par tujcev in vsi so dobesedno padli dol.
Default avatar

Karmen M.::trv

Predlagam Javorniški rovt nad Jesenicami. Fantastično za otroke in malo večje. Sploh spomladi, ko so travniki pobeljeni z narcisami. Zanimiva gozdna učna pot in majhna hidroelektrarna.
Default avatar

Karmen M.::trv

Predlagam Javorniški rovt nad Jesenicami. Fantastično za otroke in malo večje. Sploh spomladi, ko so travniki pobeljeni z narcisami. Zanimiva gozdna učna pot in majhna hidroelektrarna.
Default avatar

Mimi::trv

Ponavljam staro temo iz foruma, vendar ta nikoli ne zastara. Podani predlogi so dobri, dodajmo še kakšnega. Sedaj proti koncu poletja in za jesen so takšni enodnevni izleti prav primerni.
* Z avtovlakom v Most na Soči: z avtom do Bohinja, avtovlak do Mosta na Soči (zanimiva izkušnja), ladja Lucija po jezeru (v tel.imeniku pod 'Ladja Lucija', kapitan zelo prijazen do otrok), Tolmin, Tolminska korita, po želji Tolminski muzej, avtovlak nazaj ali po želji.
* Cerkniško jezero: hitro dostopno po avtocesti iz Ljubljane, nekje na robu pustiš avto, potem imaš neomejene možnosti hoje po ravnem v vse smeri. Na zgornjem robu na ogled mini muzej oz. maketa jezera. Zanimivo in zelo različno v raznih letnih časih, kot da ne gre za isti kraj. Primerno tudi za kolo.
* Rudnik Mežica: nismo še bili, menda imajo organizirano tako dobro kot v Antonijevem rovu v Idriji.
* Grad Snežnik: lep muzej; mi smo imeli srečo, da so bili pripravljeni voditi samo eno družino. Za vprašat je.
* Predjamski grad: zelo nazoren "muzej v naravi", resnično daje občutek življenja v srednjem veku. Dodatno možnost ogleda jame.

Dodajte še kaj...
Lp, Mimi
Default avatar

mayas84

Čer mene pa zanima,če ima kdo kako dobro idejo za enodnevni izlet na področju štajerske...sej sem štajerka,sam se ne spomnim nič dobrega,kam bi lahko sla za en dan...prosim in hvala za nasvete...Lep večer
Default avatar

breda leban

Ali ima kdo ,kakšno dobro idejo za družinski izlet otrok z vrtca skupaj s starši

HVALA
Default avatar

goth_girl

breda leban je napisal/a:
hm v sloveniji se mi zdi da bi bil za tamale zanimiv kak zoo ali kaj podobnega. kar se pa tujine tiče se mi pa zdi, da je kar rizik te tamale kam pelat kr nikol neveš kaj se zgodi.
Default avatar

turist

zelo simpatičen izlet za otroke, stare od 3 do 10 let, s starši je Kekčeva dežela pri Kranjski Gori.
prava pustolovščina za tamale traja 2 uri. vodijo te po gozdu, skozi podzemljski rov pa prideš na čudovito jaso (Kekčeva dežela), kjer se srečate z bedancem, Kekcem, Mojco in vsemi drugimi junaki. Po ogledu Kekčeve koče pa Pehta postreže otrokom kislim mlekom, staršem pa z aperitivčkom iz njenih nabranih zelišč. zelo simaptična. res prava dogodivščina za mlade in stare.

se je pa treba predhodno najavit. za informacije pa je treba poklicat na turistični center v Kranjsko Goro.

po tej dogodivščini se pa še lahko vstavite ob jezeru Jasna, ob poti nazaj, kjer je možnost za kak sprehod ali pa celo piknik.
Default avatar

Mojcej

Pridružujem se izletu v Trento, Soča je čudovita v vseh letnih časih.

Dodajam slap Kozjak pri Kobaridu.

Lep dan.
Default avatar

Mala100

Na štajerskem je fajn iti na Pohorje- peške poleti pa tudi sankat.
Od Tolmina do Kobarida je itak vse noro lepo.
Tromeja od Bovca- Cave-Kranjska Gora. V Italiji je zelo čudovito jezero tako da se splača iti avgusta.
Gorica- Soča- kopanje, ogled Sv. Gore, ne vem točno kako se ji reče Marija al neki podobnega. Ko pridete 2 ovinka pred vrhom greste s primerno obutvijo v rove, ki jih je tam ogromno. Je pa samo en prehoden okoli 200 m. Grese s primerno obutvijo in svetilko. Notri vas čaka presenečenje :) Res lepo

Tolminska korita
Bohinj in njena okolica - sedmera jezera, najboljše je iti jeseni, ko je vse pisano in še vedno zelo toplo.
Prlekija, razgled sega daleč, vinogradi......
Rakov škocjan
Cerkniško jezero- pripeljite se z avtom potem pa greste raziskovat okolico s kolesom- pride se dlje kot peš.
Kranjska Gora + Zelenci
Celovec- park+ jezero, pogled na planine
Ljubelj- pozimi- sankat, poleti sprehod
Slavnik- pri morju, zelo lep razgled na morje, triglav, ma v vse smeri se vidi res lepo, samo morate iti spomladi ko je cela Slovenija in Italija brez enega oblačka

To je zaenkrat vse iz glave al pa ne.... Kočevje- Kolpa, če greste proti hrvaški se ustavite pri jezeru, ki ga vidite iz ceste dol, poleti, da se lahko še kopate

Idrija, Žiri.......
Default avatar

Aneja2

Zelo lep enodnevni izlet je ogled DEŽELE PRAVLJIC IN DOMIŠLJIJE blizu Podčetrka, oz. kakšen kilometer od samostana Olimje. To je zelo zanimiva destinacija za otroke (majhne in malo večje) in tudi odrasli boste uživali na sprehodu po lepi gozdni poti, ki je polna duhovitih čarovniških domislic. Obvezno si oglejte tudi hišo čokolade-ČOKOLADNICO, ki je v bližini in ne pozabite obiskati tudi JELENOVEGA GREBENA, kjer se boste lahko okrepčali z vrhunsko pripravljenimi domačimi dobrotami in se sprehodili med množico jelenčkov. Res zelo lep izlet. Najboljši čas pa je seveda pomlad, poletje in zgodnja jesen.
Default avatar

Marulek

Za enodnevni izlet po Štajerskem in Pomurju je veliko možnosti odvisno kaj ti ustreza veliko hoje, ali bolj lažerno prevozi Slovenske gorice podolgem in počez.In tudi Pomurje je zanimivo.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net