Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Buenos Aires - Rio de Janeiro

Default avatar

simonj::trv

V začetku leta letim v Buenos Aires in čez približno mesec in pol iz Ria de Janeira nazaj.
Lahko kdo, ki je že naredil podobno turo, pove kam se splača oz. kaj je realno možno v tem času brez pretiranega drvenja.

Hvala in lp
Simon
Default avatar

MarkoP::trv

Sori, ampak zelo čudno vprašanje.
Če vzameš kak airpass potem lahko v tem času prepotuješ celo Brazilijo, pa še dovolj časa za Argentino bo ostalo. Lahko pa si ogledaš BA, Rio, se počasi sprehodiš po Copacabani in mesec poležavaš na plažah Salvadorja.
Vsekakor si poglej slapove Iguazu - ker so ravno nekje vmes ;)
Default avatar

sbez::trv

mogoce ce ze bos v riu se ti splaca iti v pantanal (3-4 dni) seveda iguazu in ba kar ti naj ne bi vzelo vec kot 10-14 dni. ce imas polezavanje na plazi potem ja flirianapolis. v primeru, da si zelis vec ogledati pa pojdi v punta tombo kjer se lahko sprehodis med pingvini. glede na to, da je argentina poceni za letet se splaca it pogledat se ledenik moreno (el calafate).
Default avatar

simonj::trv

Hvala za odgovor.

> Sori, ampak zelo čudno vprašanje.

Zakaj čudno? Verjetno je preveč splošno. Priznam, nisem še naredil domače naloge. Ker sem odhod prestavil iz 12. na 31.1., bom imel zdaj več časa zbirat informacije in bom lahko spraševal bolj konkretne stvari. :)

Eno vprašanje glede Airpass-ov. V tem koncu jih je en kup. South American Pass, Visit Argentina Airpass, Brazil Airpass (Varig), Brazil Airpass Nordosten, Brazil Airpass (TAM), Mercosur Airpass. Tega zadnjega menda lahko kupiš samo, če letiš z določenimi firmami. Imaš kakšne izkušnje s katerim? Poznaš še kakšnega?

Kaj pa low-cost firme? Na etn (http://www.discountairfares.com/lcostafr.htm) pravijo, da so tri na tistem koncu: Bra, Gol in U Air. Koliko sem se uspel znajti na njihovih straneh se mi niso zdele ravno poceni. Je že kdo letel s ketero izmed njih?
Default avatar

bojanv::trv

Jaz sem letel s Transbrazilovim pasom. Sicer pred 10 leti, ampak vseeno.

Mislim, da je kar dobra varianta, če si omisliš nekaj takega. Kakorkoli obrneš, tričetrt Brazilije ti ni dostopno, če greš z vlakom ali busom.

Ob odločanju za pase pa predvsem pazi, kako boš letel med letališči. Brazilija ima zelo gosto mrežo letališč, velikih in malih. In kosva midva letela na enem od pasov, sva za 2 uri leta porabila cca 6 ur. Ostale 4 smo porabili, da smo poskakovali od letališča do letališča. Mislim da smo na tistem letu pristali 6x.

lp

bv
Default avatar

simonj::trv

Problem s passi je, da moraš naprej dobro splanirat pot. Jaz pa ponavadi sproti prilagajam pot. Od kod do kam bi letel bi še šlo, problem je kdaj. Kako naj vem kako se mi bo dopadel določen kraj dokler nisem tam? In pa da vmes zvem še za eno čudovito zadevo, ki bi si jo rad ogledal pa ne morem, ker že imam letalo naslednji dan... :(
Mogoče me bo pa to prisililo, da malo bolj splaniram vse skupaj. :)
Default avatar

simonj::trv

Je bil kdo v času karnevala v Braziliji? Kako je bilo s prenočišči in ogledom? Kako je s karnevali drugod po Braziliji? S tem mislim drugod kot Rio, Salvador in Recife/Olinda. Je tam kaj lažje in ceneje dobit sobo? In pa seveda kako je bilo na karnevalu?

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net