Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

TOP 10

Default avatar

Simon-y::trv

Imam vprašanje za vse,ki se že veliko potovali po svetu!
Deset najcenejših držav za popotnike!
lp
Simon-y
Default avatar

andrej::trv

Egipt.....sobo s klimo že za 2$ (luxor)
Default avatar

Simon-y::trv

oj
mene zanima predvsem po dnevnem porabu denarja!kolko priblizno potrebujes za te dezele na dan!
Default avatar

brajdo::trv

vietnam in sploh cela JV azija
100.000 sit za cirka 30 dni, komplet prevozi, hrana, spanje, še mal preserancije zraven (brez avio karte)
Default avatar

jure::trv

afrika je cela zelo pocen, samo ce si hoces kej pogledat kasno zanimivost bos dobu belsko ceno. za prezivet dan mas 1-2 tisoc tolarjev cez glavo. ce nisi res v kaksnem turisticnem mestu skorajda ne rabis denarja.
Default avatar

Maya::trv

Gana je zelo poceni, pa tud "belskih cen" ne zaračunavajo (razen taksisti znajo delat probleme). Poleti sem bla tam, pa sem v 1 mesecu zapravla 350 eurov, brez kakršnegakol šparanja (kosila v fensi restavracijah, en kup spominkov, vožnje s taksiji...). LP
Default avatar

elle::trv

Definitivno Indija, tako kar se tiče prenočišča, hrane in prometne infrastrukture. Če ne zapravljaš tja v en dan, maš 1600sit nad dan dovolj. aja v indiji je vse poceni, a če znaš dobra barantati, lahko vse dobiš še ceneje:)

LP,
elle
Default avatar

Vito::trv

Najcenejše je relativno. V nekatere dele "poceni" držav je možno priti le z letalom ali so tam na voljo le dražja prenočišča, kar ni več poceni. In če to spustiš in si ogledaš samo manj zanimive dele dežele, je vprašanje, če je bilo potovanje sploh še vredno tudi tistega malo vloženega denarja.

Na splošno na tem portalu opažam poudarek iskanju vsega "najcenejšega", zelo redko pa se pojavi vprašanje o čem najboljšem, najlepšem, najzanimivejšem. Kaj če bi še o tem kaj rekli. Saj lahko samo malo dražje potovanje z veliko več zanimivostmi v končni fazi postane cenejše od "poceni" potovanja.
Default avatar

pakec::trv

Vito, to pa ni res da je poudarek in vse usmerjeno le k najcenejsem, a Simon-y je pac vprasal po tem in zakaj mu ne bi odgovorili? :)

Jaz sicer še nisem bil v nobeni tako "poceni" državi, da bi tukaj lahko dal svoj komentar, je pa zanimivo prebirati odgovore, pa ceprav se mi zdi da se jih ni zadosti za TOP 10 :)
Default avatar

Mito::trv

definitivno Ukrajina ....spanje 2/3$ .... vodka 0.75 l = 1.5 $
in pa seveda JV Azija .... spanje 1/3 $ hrana pod 1 $ transport 4 ure voznje z busom 2-5 $ se poceni se da okrog letet ... airasia npr. :)

Lp
Default avatar

Nikki::trv

Romunijo imaš dokaj blizu - torej ne boš porabil veliko $ za prevoz, tam pa se lahko nažiraš, piješ in se razgleduješ okrog praktično zastonj. Je pa res, da ne smeš pričakovat ne vem kako velike izbire. Intersparov npr. nisem zasledila ;). Za primer pa ti lahko povem, da so žgane pijače (ki so pri nas recimo najdražje) dosti cenejše kot pri nas sok...
Default avatar

zamejec::trv

Te debate sploh ne razumem...

Od potovanj pričakujem kaj drugega kot to, da se zapeljem v Romunijo in se tam potem nažiram in napijam,in se veselim, kako malo me bo to stalo...

Strinjam se, da je cena zelo pomemben dejavnik vseh potovanj, saj imamo vsi svoje lastne omejitve, a da bi bila cena potovanja KLJUČEN dejavnik izbire destinacije... ne, to mi pa ne gre v glavo!
Default avatar

Mito::trv

Koliko ljudi toliko cudi .... kak bi pa blo ce bi vsi potovali na Hawai-je ????:)
eni majo omejitev denar, eni cajt, kolicino alkohola, drugi pa nobenih ... kaj je to res tako tezko za razumet??? po moje ne :))
Lp iz Malezije
Default avatar

Wayerlenman::trv

Kolega,

A si že letel z AirAsio? predvsem me zanima na kateri relaciji si letel, če si letel?
En kolega iz KL mi je pravu o tem, samo baje letijo samo na relacijah znotraj malezije. Se je to že spremenilo? Baje da je malenkost dražje od avtobusov.

LP
Default avatar

Wayerlenman::trv

Indonezija... 4000 SIT na dan (preseravanje included). Pocen pa veliko zanimivega za videt. Predvsem vzhodno in severno od Balija.

LP
Default avatar

Betek::trv

Nekateri pač nimamo dovolj denarja, da bi si lahko privoščili katerokoli potovanje. Enostavno zato, ker smo študentje. In če so letalske karte prevelik strošek za nas, pač potujemo po Evropi. Bistvena razlika med potovanjem po npr. Franciji in Romuniji je v tem, da v Franciji moraš nonstop pazit(tebi to mogoče ni potrebeno in tega ne razumeš) na vsak euro. V vsakem hotel, gostilni, itd...gledaš koliko kaj stane se pelješ naprej in spet nazaj... V Romuniji postaneš lačen, se ustaviš pri prvi gostilni in ješ. Ne pa, da se vozičkaš od ene do druge, da boš prišparal tista 2 eura. Naj ti povem samo še to, da je Romunija za mene bila dosti bolj zanimiva od nekaterih razvitih evropskih držav! Pa ne zaradi nažiranja...
Default avatar

zavesa::trv

ex yuga!!!! plus romunija, najbrz tudi bolgarija, ampak mene se ni zaneslo tja.

primer iz letosnjega poletja: bosna in crna gora (pg + morje) in za konec festival trubacev v guci:
3tedni (natancneje 24 dni) in porabljenih natanko 110 € (in niti tolarcka vec)!

Yuga je res zlata:
- spanje = zastonj - kjerkoli lahko postavis sotor, vsi so te veseli
- prevoz = pocenski busi, v vecini pa zastonj (stopanje sploh ni problem!! 2moska + 1zenska vsak - - s svojim velkim ruzakom)
- hrana = poceni!!!
- alkohol & cigareti & ostale opojne substance = prakticno zastonj oz. res poceni (BOSS stanejo 1marko = 111SIT)
- zabava - vedno!

se kdo lahko kosa z mano?

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net