Forum: Popotniški nasveti

Praktični nasveti za popotnike, da se potovanje ne bo sprevrglo v nočno moro. Kaj je pametno vedeti preden odrinemo novim dogodivščinam naproti? Za več vsebin obiščite portal Potovanja.Over.Net

OFF ROAD PO VELEBTU

Odgovori Nova tema
Default avatar Ludwig::trv 19 Sep 2003 12:07

Slišal sem, da je po velebitu bila nekoč davno speljana železniška proga, ki so jo potem ukinili, demontirali tirnice in pragove, ostala pa je podlaga.
(tisti pesek ki je pod tiri...kao en makadam), in da se da po tej bivsi trasi proge lepo peljati cez cel Velebit. Razgledi na morje so baje božanski, volkovi prisotni z malo sreče pa se naleti tudi na medveda....da o vseh ostalih živalskih in rastlinskih vrst splaoh ne omenjam...pa divjine, neokrnjenosti narave, paklenice itd....
Zanima me če je kdo že slišal za to varjanto in mogoče ve kje gre ta trasa, ker na zemljvidu ni nikjer vrisana....v pomoč bi bila tudi informacija kje dobiti malo bolj natančno karto Velebita, da ne iščem opuščene železnice po globusu....
ko se bomo pa odpravili pa vabljeni vsi ki vas to zanima...
LP Ludwig

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Szeged::trv 19 Sep 2003 12:30

Tole je pa slišati zelo zanimivo! Tudi jaz sem zainteresiran in se bom malo pozanimal. To bi bilo res doživetje, sploh, če nas bi šlo več. Verjetno je terenski avto nujen. Sporoči, če boš kaj izvedel!

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Vito::trv 19 Sep 2003 12:39

Off road variante ti na tistem koncu odsvetujem. ZARADI MIN. Zgornji del Paklenice je še zaprt za javnost in dostopen samo v spremstvu. Na Tulove grede ne prideš, razen če bi skakal s skale na skalo in pazil, da ne stopiš niti enkrat na zemljo, ker je teren še neočiščen. Samo nekaj CENTImetrov od makadamske ceste iz Obrovca gor proti Malemu Alanu so še označene mine, višje pa samo opozorilne table in neočiščen teren. Na cesti ostanki železja, celi neizstreljeni naboji, razsut tank, nedotaknjeni vkopani montažni vojaški položaji... Vsak korak samo CENTIMETER s ceste je lahko osoden.

Preverjeno maja letos.

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Ludwig::trv 19 Sep 2003 15:47

Zivjo Szeged,
Jaz bi to organiziral v okviru nasega cluba off road cluba (http://www.orcwhitetiger.com),
kjer imamo vsi terence. Kolikor pa sem slisal od nekoga ki mu je nekdo povedal, ki je gledal eno hrvasko oddajo o tej poti, da niso potrebovali terenca...tako da ni nujen dzip. Seveda pa je v nasih avtomobilih vedno dovolj prostora se za koga... :-)

L 4x4 P

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Szeged::trv 22 Sep 2003 07:14

Morda se celo poznamo! :-) Itak imam enkrat namen tja v Mozirje skočit! Kar se pa tiče terenca, pa ni problema! YJ '94 ! ;-)

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Default avatar Motorist::trv 22 Sep 2003 10:06

Pozdravljen !

Za podrobnejse karte Hrvaske poglej na: http://cuk.nu/ftp/bike/CRO_MAPS/

lp

Odgovori Citiraj sporočilo Povezava Prijavi objavo
Stran 1 od 1
Na vrh