Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

na pomoč! - latinska amerika

Default avatar
Na pomoč!

S prijateljico bi šli v septembru za en mesec v latinsko ameriko pa se ne moreva odločiti kam. V ožjem izboru imava Kolumbijo, Peru in Ekvador. Kaj (kam)svetujete? Kakšne so vaše izkušnje?

Hvala

Živa
Default avatar
hejhej
ej kolk pa mislta dat kesa za en mesc tm?????
Default avatar
Zivjo,
priporocam kombinacijo Peru+Bolivija in predvsem Salar de Uyuni v Boliviji. Nepozabno.
LP
Default avatar
Hej,
priporočam Ekvador (v Kolumbiji še nisem bila). Ravno prav velik je za 1 mesec potovanja, folk pa ni tolk pushy kot npr. v Peruju. Vse imaš tam - ekvator, morje, vulkane, džunglo in fieste. Pokrajina je res enkratna.
Če te kaj zanima, vprašaj - imam pol leta stare informacije.
lp
Default avatar
ena,
si bila na Galapagosu?
Default avatar
Galapagos je vsekakor vreden ogleda, ce ti finance omogocajo. Se je pa o tem ze kar nekaj pisalo pred nekaj casa. Poisci. Lahko pa kaj vprasas tudi na mail.

En mesec samo za Ekvador se pa meni osebno zdi prevec. Mogoce res z vkljucenim Galapagosom.
Default avatar
Za Galapagos so hoteli okrog 1000 USD za 4 dni, kar je bilo malo preveč za moj budget. Ponudbe se niso kaj preveč razlikovale. Raje sem šla za 5 dni v džunglo (Cuyabeno - tromeja Ekvador, Peru, Kolumbija), potem pa v Peruju na Islas Balestas, ki so kao Galapagos za reveže. Lahko pa rečem, da je bil Cuyabeno eno mojih naj doživetij. Sploh pinki delfini.

V Ekvadorju bi z lahkoto ostala več kot 1 mesec, pa nikoli ne zdržim dolgo na enem mestu.
Default avatar
Modro si to povedala ena...res Cuyabeno so zakon, Galapagos dragi in Ekvador je prisrčno majhen (ne pozabimo na Cotopaxi in ostale treking izlete) - v enem dnevu si povsod v državi, je cenejši, ne rabimo vize, za par dni lahko skočiš v Kolumbijo...

Edino kar mu manjka (v primerjavi s Perujem) so svetovno znane Inkovske ruševine in spomeniki, ki jih je v Peruju en kup, tu pa praktično samo ene in še te so zeloo male....
Default avatar
Ker je Ekvador dobil največ vaših glasov in je očitno super destinacija sva se končno odločili da greva tja.

Zdej imam pa še par drugih vprašanj.
Kako do tja, viza, cepljenje, koliko denarja vzeti s sabo...
Spanje, hrana, obleka, obutev?
Kakšne posebej dobre (slabe) izkušnje?
Kako "stlačiti" čimveč v en mesec?

Nekaj sem si sicer že prebrala, ampak informacije iz prve roke so baje boljše.

Hvala za pomoč

čau
Ziva
Default avatar
Zdravo!
Tudi sam ciljam nekam v te kraje. Zanimajo me informacije (linki) o Ekvadorju in pa kako in kje do ugodne letalske karte.

Lp,
Andro
Default avatar
Glede oblačil je odvisno, kakšne podvige načrtujeta. Če vaju bo zaneslo v hribe (npr. Cotopaxi-5900 m), potem rabita popolno zimsko opremo, vključno z dobrimi čevlji. Opremo se da izposoditi tudi v Quitu.
Cepljenje proti rumeno mrzlico, ce gresta v Amazonijo (priporocljivo), tudi tablete proti malariji. Obvezno dober repelent v spreju.
Finance bodo precej odvisne od tega, ce bosta v svoj načrt vključili Galapagos. Samo za tja računajta 1000 US$ za en teden. Drugače je dežela poceni, čeprav znajo turistom razne vstopnine kar dobro zasoliti.
Vize po moje ne potrebujeta, preverita na zunanjem ministrstvu. Ce vaju zanima še kaj, se oglasi.
Srečno!

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net