Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Razprave o popotniških destinacijah, mnenja glede izbora lokacij za počitnice in ideje za popolni dopust.

Potovanja.Over.Net

Potovanja.Over.Net

Belgija - Bruselj

Default avatar

Novopečenec::trv

Pozdrav!

Poleti se verjetno odpravljam za teden dni v Bruselj in zanima me kaj je po vešem mnenju vredno ogleda in kakšne so vaše izkušnje, ali mogoče veste cene vstopnin in podobno? Prav bi mi prišli tudi katereikoli drugi nasveti v zvezi z Belgijo ali pa s čim splošnim, saj bo to moje prvo malo daljše potovanje.

Hvala!
Default avatar

katjusa::trv

Upam, da imate zdaj ze kaj vec za povedat oz. napisat, ker mene prav tako zanima kaj je v Belgiji vredno ogleda? Hvala in cimbolj noro in dozivetij polno poletje!
Default avatar

bojanv::trv

oSEBNO NE VEM, KAJ TE NESE TJA. zAME JE TO ENA NAJMANJ ZANIMIVIH DEŽEL.

Zlezi na kandelaber in boš na najvišji točki države, še planinske opreme ne boš rabil. Bruselj pa je samo eno od velemest brez duše.

Drugače sem si zapomnil Belgijo po tem, ker so tam vse avtoceste ponoči razsvetljene. Ampak (verjetno) to ni razlog za obisk.

Mislim, da ne boš nič zamudil, če ne greš ravno tja.

Aja, tam sem bil dvakrat, obakrat s svojim avtom.

lp

bv
Default avatar

Vito::trv

Da bo vsaj nekaj konkretnega, ti predlagam obisk muzeja mask in maskiranja, kjer imaš zbranega marsikaj na to temo iz cele evrope in nekaj tudi od drugod. Nahaja se v kraju Binche blizu francoske meje.
Default avatar

mety::trv

Belgijo sem si zapomnila po tem, da je ravna, mrzla (jeseni) in draga.

Bruselj mi je bil osebno najmanj zanimiv; priporocam ti obisk Brugge-a, Gent-a in Antwerpen-a. Po Belgiji se splaca potovati z vlakom; imajo zelo dobre povezave, tocni so. Splaca se kupiti vozovnico za vec dni, ne glede na stevilo vozenj, ker je se najbolj ugodna. Hrana ni najbolj poceni. Imajo pa najboljso cokolado na svetu!

Fajn potuj!
lp

mety
Default avatar

bojanv::trv

Mety, ne bom te vprašal po teži (seveda fizični, da ne bo pomote). Novopečenec, kot vidiš, se kar strinjamo, da si za prvič izbereš kako lepšo deželo.

lp

bv
Default avatar

szeged::trv

Če boš v Belgiji, moraš nujno videti Brugge. Za Bruselj pa porabi max. 2 dni! Morda je zanimiv le strogi center ter Atomium. Nujno imej s seboj kopilota, da ti bo pomagal pri iskanju tabel in cestnih oznak :) - Belgija ima slabo označene ceste in destinacije - za razliko od NL.
Za vstopnine pa ne vem.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net