Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Maroko z avtom

Default avatar

Lea::trv

Marsikaj zanimivega se je na tem forumu že pisalo o Maroku, nekaj stvari pa le še nisem zasledila. Namreč, v primeru, da se tja odpraviš z lastni avtomobilom, ali je potrebno prej doma urediti kakšne papirje. Pri tem mislim predvsem kakšna dodatna zavarovanja, mednarodna vozniška dovoljenja... Ali pa je dovolj vse tisto, kar potrebujemo za potovanje po Evropi. In še, če ima kdo kakšno svežo informacijo o pridobivanu vize (Na Dunaju ali v Španiji).

Vsak nasvet bo dobrodošel.
Default avatar

Lea::trv

Pa še to, kakšne so vremenske razmere (predvsem temeratura) od sredine junija do sredine julija?
Default avatar

bojanv::trv

predlagam, da ne greš v maroko ssvojim avtom, pusti ga v španiji in v maroku najemi avto. Če pridaš stroške prevoza s trajektom, je vprašanje, kaj je cenejše, ali svoj avto in urejaš zavarovanja in podobne zadeve, ali ga pustiš v španiji in ga najameš v maroku. poleg tega ni rizika da ga razbiješ, ker je rent a car kasko zavarovan, pa še lokalne tablice imaš. mi smo ga najeli


lp

bv
Default avatar

Jana::trv

Cau, mi smo hoteli v Maroko februarja, prepričani da bomo dobili vizo v Malagi. No nismo je in zato smo ostali na počitnicah v Španiji in na Portugalskem. V Malagi sploh ni več ambasade, potem smo šli v Algeziras (?)-pri Gibraltarju, kjer bi bilo treba čakat 1 mesec. Klicali smo tudi v Madrid, kjer bi tud mogl čakat. Torej, najboljše da se odpelješ na Dunaj in si dobiš vizo ali pa ti to naredijo na kakšni agenciji (npr. Kompas). Lp, Jana
Default avatar

brajdo::trv

mislim da se ga bolj splača najet.
mi smo vzeli fiat palio pri avisu- 40.000sit za en teden
Default avatar

Lea::trv

Najem za tri tedne zna biti potem kar velik zalogaj. A je to res bolj ugodno od lastnega prevoza. Kaj konkretno je treba plačati poleg trajekta?
Default avatar

brajdo::trv

mi smo hoteli z avti, pa smo se po preračunavanju odločili za najem ker smo dobili avio karto za 50k sit, tako da potem tudi nismo več planirali z avtom in ne vem kakšne dodatne stroške to prinese.drugače pa palio pride 10k sit na enega če ste 4 v avtu (če niso podražili) za en teden.
Default avatar

viv::trv

Lea,

tudi rent a car je stvar pogajanj in se da lepo zmeniti za ceno. Midva sva bila v Maroku aprila in maja 2000 in sva v Casablanci (tja sva priletela iz Trsta) najela Fiat Uno za 3 tedne, placala sva pa 100.000 Sit.
Default avatar

Lea::trv

Še nekaj vprašanj. A ste kaj spali po kempih? In seveda, kakšne so vaše izkušnje? Pa še, če je kdo v zadnjem času iskal vizo na Dunaju (pa ni imel rezervacije hotela, letala)? A ste jo šli iskat sami a ste jo dali delat preko Kompasa? Kako dolgo ste čakali nanjo? In ali ste res že vnaprej sklenili zdravstveno zavarovanje (Coris)?
Default avatar

viv::trv

Lea,
vizo so mi uredili v agenciji Alpe Adria v Kranju... ampak sem imela rezervacijo letalske karte. Hotel prepises enega iz LP, pac v kraju kamor letis ... Potem potrebujes se sliko, pise sicer, da mora biti enaka kot v potnem listu, ampak to ni potrebno. Potem pa prilozis se fotokopijo kreditne kartice ...

Midva sva spala kombinirano, po kampih in po sobah... kampov je kar nekaj, sploh ob večjih mestih in ob obali... so pa vsi napisani v LP vodicu. Kampi so zelo poceni, pa se pogajas se za ceno... tudi sobe so zelo poceni.

uzivajte!
Default avatar

Lea::trv

Kaj pa Coris? A sta ga imela urejenega že prej (to namreč zahtevajo sedaj)? Če si z Gorenjskega konca bi se mogoče lahko dobili za kakšne bolj natančne informacije. Lahko pišeš tudi na mail.
Default avatar

vojc::trv

Lp
Junija (morda 22.) grem z družino (2+2)v Maroko s kangoojem. Niti na misel mi ne pride, da bi tam najemali še avto, križarili tri tedne in za to plačali dodatnih 100 do 150 tisoč, zakaj pa ga potem imam. Avto puščati v Španiji je prav gotovo slaba varianta. Po izkušnjah, ki jih imam, je tam za avto bolj nevarno kot kjerkoli drugje. In zakaj bi prevozil vso to dolgo pot in na to še najemal avto. Potem raje pojdi z avionom in najemi avto v Maroku. V velikem mestu (Casa ali Marakeš) pa si poišči garažo, za vsak slučaj. Trajekt, ki vozi približno uro in pol, ne more biti posebno drag (Algeciras-Ceuta Šp.). Pač notranja proga. Vizo si priskrbi na Kompasu (mislim, da pride z njihovim posredovanjem okrog 9 tisoč) ali pa greš sama na Dunaj. Vendar to začni urejati tri tedne prej.
Odločitev pa je tvoja.
Default avatar

kolobar::trv

Tle ti dam v vsem prav. Varianta letalo + rentacar je OK ali pa avto od doma do Maroka in nazaj - mi smo naredili tako in se je odlično obneslo. Če se šoferji menjavajo, si v Algecirasu presenetljivo hitro, cena trajekta je zanemarljiva, promet v Maroku je precej umirjen (bolj kot v Sloveniji), povsod so parkirišča, ki jih za male pare čuvajo registrirani čuvaji, cene bencina približno take kot pri nas, vožnja skozi puščavo je poseben užitek. Da bi avto pustil v Španiji in rental avto v Maroku, mi res nikoli ne bi padlo na pamet in vsaka čast tistemu, ki se je to spomnil.
Default avatar

bojanv::trv

bogu hvala da ste našli boljšo varianto.

lp

bv
Default avatar

Lea::trv

Tudi mi gremo tja junija (bolj v začetku). Tudi družinska varianta (2+1). Trenutno rihtamo vize. Ravno včeraj sem vse poslala na Dunaj kar sama brez Kompasa. Sem pa v navezi z eno uslužbenko na tamkajšnjem kinzulatu. Sedaj samo se držim pesti za to, da bo vse v redu in da začetku junija res štartamo. Vsekakor s svojim avtom celo pot. O tem ni dvoma. Mogoče se pa kje srečamo...
Default avatar

brane R1

Ker želiva z ženo letos v maju potovat s svojim avtom v maroko, naprošam vse, ki kaj veste glede tega potovanja, da se oglasite in podaste svoja videnja hval
Default avatar

fan

živjo
sicer je že kar nekaj let no, leta 2006 smo potovali z avtom do Maroka in po njem. Res da je kar dolga do tja pa tudi Maroko ni prav majhen ampak če vas vožnja ne moti definitivno priporočam. šli smo skozi Tangier, Rabat, Casablanca, Essaouire do Agadirja. naša najjužnejša točka je bil Tiznit. potem pa preko prelaza Tizi n'test( cesta velja za eno najbolj spektakularnih v Maroku) do Marakeša in spet preko Atlasa in Zagore do puščave v Merzougi. Nato pa v Fes in Chefchaouen.
Na poti nismo doživeli nič neprijetnega. Ceste so bile vsaj takrat boljše kot so pri nas v teh časih. nekje so malo ožje, promet je seveda bolj kaotičen kot tu ampak izven večjih mest ni nobenih problemov.
Edina nadležna zadeva predvsem v mestih so bili posamezniki, ki zaznajo turista in potem vozijo za tabo in te na vsak način hočejo pripeljat do trgovine, kjer naj bi potem zapravil gore denarja za tepihe in podobno.
najbolj nas je očaral Marakeš in pa seveda puščava pri Merzougi. najmanj navdušil oz. razočaral pa nas je Agadir.
drugače pa same pozitivne izkušnje in ko bo le mogoče potovanje sigurno ponovim.
lp
fan

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net