Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Razprave o popotniških destinacijah, mnenja glede izbora lokacij za počitnice in ideje za popolni dopust.

Potovanja.Over.Net

Potovanja.Over.Net

Amsterdam za 1.maj

Default avatar

Knjiga::trv

A je mogoče že kdo bil s kakšno agencijo za 1. maj v Amsterdamu? A se splača? Glede na to, da je cena okoli 32.000 SIT, se mi zdi, da kar DA. S katero agencijo ste bili/katero priporočate/odsvetujete? Kakšne izkušnje, predlogi, kaj je "must see"... hvala vnaprej!
Default avatar

bLazz::trv

Ce je v tebi vsaj malo popotniskega duha, avanturizma ti toplo priporocam odhod v amsterdam v lastni reziji. Variant je vec glede prevoza, spanje pa v youth hostelih. Sam sem bil tam za novo leto in to je bil moj prvi samostojni potep in lahko ti povem, da sem se danes navdusen. Izgubit se ne mores, kar se varnosti tice pa pazis le na zeparje. Muzeje pa ostalo se fajn da poiskat, mislim pa da je glavna prednost samostojnega izleta v tem, da si samostojen, po mestu sam isces poti, ni nekoga, ki bi te vodil za roko. Ne vem. Jaz mam supr obcutke in upam, da bo tudi poleti tako, kjerkoli ze bom.
Kar je must see, je to, da z mestom postanes eno, da dozivis utrip mesta, ki ga z agencijo bolj tezko. Vseeno si pa oglej muzej van googha!, pojd na leidseplein, vzemi canalcruise in naredi sprehod v park, oglej si rdeco cetrt in pocij v kofishopu-ob jointu ali ne-tudi to je del amsterdama, za nekatere mamljivejsi kot vse ostalo. Pomembno je, da imas rezervirane hostle cimprej, ker zna biti amsterdam polno zaseden.
LP
Default avatar

Knjiga::trv

V meni je kar nekaj popotniškega duha, sem bila za 1.maj pa že na različne načine po Evropskih prestolnicah, od štopa pa do organizirane variante. Takrat, ko sva bila s štopom s fantom v Varšavi in Krakovu, je bilo nemogoče najt (za 1.maj) kaj poceni za spat, res da nisva veliko prej rezervirala, ker se navadno odločiva bolj na horuk in ni časa. Se absolutno strinjam, da 1000% več vidiš, če greš sam. Ampak 1. maj je en tak datum, ko je tolk vse zasedeno, da te kap in lahko iščeš in iščeš, pa boš bolj malo najdel. Sva bila v Parizu v lastni režiji konec februarja in ni bilo problemov z nastanitvijo in vsem ostalim, ampak 1. maj je pa čisto nekaj drugega. Res bi veliko raje šla v lastni režiji, ampak mislim da za ta denar, ki res ni veliko, se pa kar splača, se mi zdi. Je pa res, da je Amsterdam relativno blizu, in bom sigurno še kdaj šla tja gor, tako za "prvi okus" je pa to kar fajn. Res pa je, da na kakšno potovanje izven Evrope, pa nikoli ne bi šla z agencijo, ker tisto pa res hočem sama doživet, sama se mučit z iskanjem nastanitve, tega in onega, ker je manjša verjetnost, da bom npr. na Kubo šla dvakrat v življenju.

Pozdrav!
Default avatar

SLO::trv

Yo!!!

Blazz ti si spet edn od tistih ki mu fotr plačuje faks na katerega hodš že 10 let.
Človek a ti ne razumeš ,da nekateri tut delamo in vseeno radi hodmo okol (keč je v dopustu) če se da grem v lastni režiji po evropi itak sam izven evrope je pa problem in grem vedno z agencijo in bom šel tut še vnaprej .Ne vem ka je tuki narobe če greš z agencijo. Pa to tut za druge vela k neki nabijajo na portalu dej ka boš šu iz agencijo.Pomoje so sami sebi preveč všeč (poleg tega jih fotr zalaga iz kešom al pa so doma tok premožni ,da ne vejo kam bi dal keš)in se jim za mal zdi da bi se spustil pazi spustil tok nizk in šli iz acencijo.Mislm kr neki.Če že ma kdo kako mnenje o folku k grejo iz agencijo naj ga obdrži zase in ga naj ne javno izpoveduje na forumu. Čas je denar bratje!!!!!!!!!!!!
Default avatar

bojanv::trv

slo, malo tolerance, prosim.

lp

bv
Default avatar

bLazz::trv

SLO
ne bi se ravn strinjal glede tvojih ugotovitev, glede kesa pa financiranja. Drugac sem pa povedal samo svoje osebno menje, ki sem ga dobil na podlagi dejstva, da je bilo to moje prvo potovanje, ki ni bilo organizirano preko agencije. Tolk glede samovsecnosti.
LP
Default avatar

Knjiga::trv

Fantje, ne tolk ostro, prosim. Sej jaz sem samo hotla zvedet, če je že bil kdo na tak način v Amsterdamu, nič drugega. Ok, moje mnenje je takšno, da res grem raje v lastni režiji kamorkoli, ampak na vsak način pa je v bistvu rit nekam, kjer veš, da te bo prevoz nekaj stal (razen če ne greš na štop seveda), pa prenočišča nekaj, pa glede na to, da je govora o 1. maju in še Queensday, ne bo ravno poceni, pa hrana... in če to sešteješ in prišteješ zraven, da bomo v Amsterdam še kdaj šli, je po moje za nekaj čez 30.000 Sit za prvi okus to kar ugodna varianta. Samo to. Res je, da sem pa tudi vezana na dneve, ko imamo prosto in glede na to, da delam v šoli, je ta termin okoli 1. maja sprejemljiv. Samo toliko. Kot sem pa že rekla, sem bila februarja za 1 teden v Parizu in sigurno me je lastna režija več stala kot pa če bi šla za 1. maj za par dni gor. Ampak o tem, koliko več sem vidla in doživela, pa ne bi.
Default avatar

Lea::trv

Queensday je v Amsterdamu res nor in ga je vsekakor treba doživeti. Po moje bosta uživala!
Default avatar

Knjiga::trv

A mi lahko poveš, kdaj se ta Queensday 30-tega aprila konča. Namreč v programu piše, da je odhod avtobusa v apartmajsko naselje ob 22-ih. A takrat še traja? Je to ful hitro. Glede na to, da je to apartmajsko naselje kar oddaljeno, nimaš verjetno veliko možnosti sam pridet do tja. Če greš npr. na vlak ali pa podzemno. A mogoče veš, do kdaj vozi npr. metro v Amsterdamu. Ker v Parizu neha vozit nekje ob pol enih ponoč...?
Default avatar

Lea::trv

Kolikor vem jaz, se večina stvari tako ali tako dogaja cez dan, tako da ne bi smeli zamuditi nicesar zares pomembnega. Je pa treba paziti, da se ne izgubite (če vas je več), ker je guzva res neverjetna. Tudi sama sem se iz mesta odparavila bolj zgodaj zvečer. O metroju tudi ne bi vedela prav dosti (ne vem, če sploh obstaja), saj se vse dogaja v strogem centru, ki ga z lahkoto prehodiš peš. V bližini pa je tudi železniška postaja, tako da se lahko odpelješ iz mesta s pomočjo vlakov, ki vozijo kar pogosto.
Default avatar

alex::trv

Živjo

Tole sem videla šele sedaj in upam da ti še kakšen napotek koristi. Jaz sem bila na to varianto v Amsterdamu pred tremi leti z Iliriko in je bilo super.Takrat je bila cena okoli 20.000 SIT. Res je da je do naselja malce daleč (je pa urejeno tako naselje kot apartmaji) in je možen prihod samo z avtobusom, ki ga organizira agencija, slaba stran je ta da imajo zadnji odhod iz centra Amsterdama okoli 23.00. Se pa da zment če jih je več za kasneje da naredijo še dodatno vožnjo. Sicer pa je varianta da prideš do naselja tudi z njihovimi busi ampak ponoči ne vozijo.

Queens day je res super zadeva in jo je treba vsaj enkrat v življenju doživet. Total odštekana zadeva, folka je okoli 2 milijona, party po celem mestu.

Meni so bili všeč izleti, ki jih organizira agencija, ker pač cele dneve ti ne paše preživljat na ulicah Amsterdama glede na to da je bil to že moj drugi obisk tega mesta, zato smo šli na skoraj vse izlete po Nizozemski. Haag, Skeveningen, cvetlični park, super je tudi ogled mesta z ladjico.... Zdej da se ne boš ustrašla izleti ne zgledajo prav nič upokojenski, ker smo imeli res super vodiče in mi ni žal. Je pa dobro če si že tam da vidiš še kaj drugega.

Vsekakor pa sem tudi jaz bolj za individualno potovanje ampak v tem primeru je bilo res super, ker so itak na avtobusu sami mladi in je žur že na poti do tja.

No pa upam da se boš uživala in da ti napotki kaj pomagajo
Default avatar

soncek::trv

Hojla!

Tudi midva s fantom greva jutri v Amsterdam, z Iliriko, in res fajn, da sem si šla še zadnji čas pogledat, če je kaj mogoče tudi na to temo. Glej ga šmenta, pa sem našla, eno "knjigo", ki gre tudi v Amsterdam, mogoče gremo celo skupaj, nikoli ne veš, pa eno poznavalko alex prav te variante, ki jo greva midva, no vidiš, super!

Alex, hvala za koristne informacije, zdaj ne dvomim več...

Knjiga, mogoče se pa vidimo...

Čao
Default avatar

Knjiga::trv

Ja, super, midva greva tud z Iliriko- SE VIIIIIIIIIIIDIIIIIIIIIIMOOOOOOOOOO!!!!

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net