Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Slovaška

Default avatar
Z prijatelji se odpravljamo na krajšo potovanje po Slovaški,zatorej bi prosil za razne informacije glede te države.Predvsem nas zanimajo manjša mesta.Cene prenočišč,hrane,izletov,nočnega življenja....

Boštjan
Default avatar
Jz sem bil prejšnji teden gor.

In moje izkušnje.

Hrana in pijača, to je zelo poceni. (npr. večerja za 4 - nojevo meso - in pijača je bila nekaj manj kot 4.000 SIT, pa še to v vrhunskem hotelu). Seveda so minili tisti časi, ko je bila hrana in pijača skoraj smešno poceni.

Ostale stvari, ki jih uvozijo pa stanejo toliko kot pri nas.

Mesta: Jaz sem imel priložnost spoznati dve malo manjši mesti. Prvo je bila Nitra in moram ti priznati, da me je malo razočaralo, ker za mesto s 200.000 ljudmi je center očitno premajhen, center daje velikost nekje Celja. Torej, po mojem za žuriranje glih ni nekih posebnih možnosti. (Če hočete res žurirat, potem pejte v Krakov. Tam je v ožjem mestnem centru nekaj tisoč pubov. Res, to je mesto žuriranja.)

Bil pa sem tudi v Zlatih Moravcih. To je mestece s 50.000 ljudmi in meni se je skoraj bolj dopadlo kot Nitra (od nitre kakšnih 30km). Tu je zadeva še bolj podeželjska, vendar za razliko od Nitre je tu vsaj narava lepa. Baje je full za videt (arboretumi, dvorec Topolčanky...), vendar sam nisem uspel pogledat vsega.

Za prenočišča žal ne vem koliko stanejo, vendar sodeč po hrani na podeželju, mislim da ni panike s ceno.

Drugače pa je vožnje do Nitre (iz Ljubljane) nekje 5 ur (preko avstrije in mimo Dunaja - pozor, ne it čez dunaj, prej zavite na Neustadt in nato na Eisenstat).

Če rabite še kakšne info, napišite.
Default avatar
Hvala za informacije.Verjetno misliš Krakov v Češki republiki,ali obstaja to mesto tudi na Slovaškem.Kje si pa spal?Kaj je boljše imet eure ali dolarje,ali njihovo valuto..

Bostjan
Default avatar
Krakow je stara POLJSKA prestolnica! :)))))
Default avatar
Prvo, ne si predstavljat, da ko vstopiš v Slovaško, da vstopaš v eno ČUNGA-LUNGA državo. To je čisto navadna evro država, dosto boljša kot naprimer GRČIJA (članica EU!!!!!)

Spal sem v enem privat stanovanju. Tako, da ti glede prenočišča ne morem povedati kaj več.

Kar se denarja tiče. Jasno, da so euri boljši kot dolarji (dobro, ne vem koliko tisoč eurov nameravate zapraviti), vendar moraš kot v vsaki normalni deželi tam plačevati z njihovo valuto (ne vem, kaj si mislil s tem!!). Mislim, da je menjava nekje 5 SIT za 1 S. krono (preko eurov seveda). Drugače pa se s tem denarjem ne obremenjevat, saj je Slovaška evropa, tako kot mi.

No, mogoče so rahlo za nami, vendar je razlika med nami in njimi dosti manjša kot med nami in nemci. Drugače imajo neto plače (inženirji) nekje okoli 50.000 SIT (odvisno...).

Upam, da sem ti še malo pomagal.

Nejc

p.s.
Krakow je na Polskem.
Default avatar
To mi je popolnoma jasno,da je Krakow-Poljska,je pa tudi Krakov(enojni v) na Češkem...halo

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net