Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

KUALA LUMPUR oz. SINGAPUR

Default avatar

Yogi::trv

Živjo!

Odpravljam se v Azijo, BKK od tu se bom z vlakom odpravila v Kuala Lumpur ali Singapur - sem v dilemi, kaj od tega bi izbrala. Ima kdo že popotniške izkušnje, kje naj se ustavim Kuala Lumpur ali v Singapurju? Kaj pa cene prenočišča, idr...?

hvala in lp!
Default avatar

DanielK::trv

KL in Singapur sta po eni strani podobni, po drugi strani popolnoma različni mesti, tako da bi ti težko svetoval, katerega naj izpustiš. V splošnem je Singapur modernejši in dražji od KL-a, a nič manj zanimiv...

Kopico uporabnih popotniških nasvetov v zvezi s Singapurjem (kjer sem nekaj časa živel) si lahko prebereš na moji spletni strani:
http://exoticjourneys.org/slo/popotovan ... ngapur.htm

Dodaten prispevek o Singapurju na:
http://exoticjourneys.org/slo/vec/clanki/singapur.htm

Prispevek o Kuala Lumpurju pa na:
http://exoticjourneys.org/slo/vec/clank ... lumpur.htm

Tam najdeš tudi cene nasvete iz prve roke v zvezi s hoteli.

Daniel
Default avatar

bobobobo2::trv

1. Kuala Lumpur je brez dvoma dosti bolj zanimiv, eksotičen in orientalski kot pa Singapur. Slednji je namreč kot da si azijcem vcepil švicarski gen.

2. Kar se tiče stroškov bivanja: Oba kraja sta skoraj neprimerljiva, KL je namreč v vseh pogledih bistveno cenejši. Letos sem spal v novem Hiltonu sredi KL za manj kot v neki kitajski (buži) luknji v predmestju Singapurja.

3. Kot izhodišče za potovanje ponuja KL veliko več in tudi cenejših variant.


Moj skromen nasvet na koncu:če se nisi odločila da odpotuješ tam zato ker so kibojke in teniske poceni in bi rada spoznala avtentično azijo (kolikor je je še ostalo) se izogni tako KL kakor Singapurju in se odpravi v tiste "manj civilizirane" kraje po tajski in maleziji, kjer ljudje še niso toliko obremenjeni s posnemanjem nas zahodnjakov in naših navad.
Default avatar

doza::trv

man men sta bla oba dost zanimiva....dokaj podobna ja, ampak je pa KUL cenejši...posebno spanje...
Default avatar

mjavmjav::trv

Tudi jaz imam eno vprasanje, saj bom letos novembra, decembra... potavala v tiste konce: koliko lahko racunam za spanje v KL in Singapurju, recimo bolj poceni variante, pa da je koliko toliko kvalitetno? Po ostalih drzavah SAE sem bila navajena na cene od 3 USD/noc ali pa 5 USD/noc v kaki prestolnici oz. vecjem kraju. Ker za Malezijo ne vem tocno, koliko je drazja recimo od Tajske idr... me vse to malo zanima. Se da dvigniti denar z maestro kartico, glede na to, da ti visa ali mastercard zaracunajo precej provizije?
Hvala za morebitne odgovore...
Default avatar

DanielK::trv

Malezija je poleg Singapurja najdražja država v JV Aziji, a tudl najbolj razvita, kar pomeni, da se po njej lahko potuje enostavno, udobno in brez zapletov.

Merila o tem, kakšen je "kolikor toliko kvaliteten hotel" so seveda lahko zelo različna, jaz gledam na to kot: center mesta, čisto, klima, privatna kopalnica. Za takšen hotel v Kuala Lumpurju boš plačala najmanj 20-25 USD, v Singapurju najmanj 30-35 USD na noč. Seveda se da preživeti tudi z manj denarja (v Kota Bharuju sem na primer spal za 4 USD na noč, vendar hotel vsekakor ni bil "kolikor toliko kvaliteten".

Denar z maestro kartico dvigneš brez težav. Glede na precejšnje število goljufij pa ti priporočam, da uporabljaš bankomate na (pri) bankah oziroma v večjih nakupovalnih središčih in ne v kakšni sumljivi, temni stranski ulici.

Daniel
Default avatar

Yogi::trv

Kar zadeva dvigovanja denarja s kartico Visa ali Euro Card, ima morda kdo izkušnje z dvigovanjem denarja kar tam na banki, provizija?

Menda pa se da dvigovat z navadno BA kartico in je provizija ene 400 sit za dvig, kdo ve kaj več?

lp
Default avatar

mojca2::trv

V SIngapurju sva midva spala v ful nobel hotelu, cisto novem, v najbogatejsem delu SIngapurja za 18€ na osebo, dvoposteljna soba. Ce te zanima, ti dam naslov.

lp
Default avatar

peterb::trv

definitivno KL, bolj zanimiv, cenejše spanje, hrana... vse je manj sterilno in "umetno" kot v Singapurju

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net