Potovanja.Over.Net

Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

AVSTRIJA + NEMČIJA

Default avatar

Letanca::trv

Sicer sem že kar dolgo prijavljen sem se po dolgem času spomnil na tole stran. Torej letos je moja družina: žena, hčera 10let in sin 7 let, preživela natrpane počitnice z avtodomom. Pogledali smo si v desetih dneh (več časa žal nismo imeli), bližnje kraje Evrope.

petek:
Začeli smo v Mariboru :D in se nato napotili proti Celovcu, kjer smo si v bližini gradu Hochosterwitz (če se nemotim)prespali

sobota:
Ogledali smo si grad in potem smo se še isti dan povzpeli na razgledni stolp na jugu Vrbskega jezera.
Prespali smo nekaj kilometrov vstran v v kraju Rosseg.

nedelja:
V Rosseg-u je živalski park (preecej velik), muzej voščenih lutk in labirint. No imeli so tudi labiritn v koruzi, ampak zaradi razmočene zemlje s v njega nismo podali. Proti večeru smo se zaustavili še v Faak am See, kjer je moč videti modelno železnico. Pred kosilom smo se odpravili na poletni bob (odštekano) v Arriach, kjer sta še otroka preizkusila otroški bungee jumping :D Popoldne smo zaključili v Trefflingu, kjer smo še ujeli viteške igre in sejem. Zraven smo si ogledali še grad. Tukaj smo tudi prespali.

ponedeljek:
Podali smo se preko Grosglocknerja, kjer smo si ga tudi ogledali in tudi njegov ledenik. Naredili smo še par postankov v narodnem parku in se odpravili na najdaljšo vožnjo proti Gunzburgu pri Ulmu. V Gunzburg (LEGO LAND) smo prišli okrog 23. ure, kjer smo prespali.

torek:
Zjutraj dežuje kot iz škafa in družina se odloči, da z Lego Landom ne bo nič in si bomo raje ogledali kaj drugega, saj nima smisla. Odpravili smo se nazaj proti Avstriji. Zaustavili smo se 100km vstran v Dachau. Okoli 17. ure sva se z ženo na tiho odločila, da se vrnemo nazaj v Gunzburg, saj so se napovedi spremenile. Ob 20. uri smo se namestili za spanje v Gunzburgu.

sreda in četrtek :
Nepozabno doživetje v LEGO LANDU, ki je trajalo 2 dni.

petek:
Iz Gunzburga smo se odpravili (tokrat čisto zares) proti Avstriji. Zaustavili smo se ob Chiem see-u (kimze). Plačali smo si veliko "križarjenje" po jezeru. Ogledali smo si ženski in moški otok (na moškem otoku je grad Ludvika II. Bavarskega) in tri kraje ob jezeru. Ob jezeru smo tudi prespali.

sobota:
Na poti do Berchtesgadena, smo si še ogledali muzej mamutov in nato nadaljevali do Orlovega gnezda (Hitlerjeva postojanka) in nekaj kilometrov naprej smo še obiskali rudnik soli. Prespali smo nekaj kilometrov naprej.

nedelja:
Ogledali smo si Eisrisenwelt (največja jama na svetu z naravnim ledenikom) in ogled gradu v samem kraju Werfen. Prespali smo na počivališču na avtocesti nekje pred St. Michael-om.

ponedeljek:
Povratek domov v Maribor.

Če koga zanima, mu še napišem koliko je vse skupaj stalo, avtodom, hrana, ogledi itn.
Default avatar

dani::trv

Kar v redu tura, mislim, da sta tudi otroka odnesla nekaj od tega potovanja. Tudi meni sta Avstrija in Nemčija vedno bolj všeč, ne vem zakaj, morda zaradi njihovega čuta za red, ki ga pri nas vedno bolj pogrešam. Zaradi cen sigurno ne, ker je kar zasoljeno za naše razmere.
lp
dani
Default avatar

Letanca::trv

Cene zasoljene.. hmm npr., da bi lahko temu rekli tako. V teh državah vidiš, da je turist kralj in vse se suče okrog njega. Red?.. Se hecaš?.. Tako še doma nimam pospravljeno in porihtano :D

Moje mnenje je, da za vsak €uro, ki sem ga dal ven sem tudi nekaj dobil. Presenetilo me je npr., ko smo šli si ogledati Eisriesenwelt - taksi nas je 4 osebe zapeljal za 17€ do začetne postaje. Svojega avta ali pa avtodoma pa nikakor ne bi trpinčil v tiste bregove. Ampak pri nas tega ne bi doživel, kasneje pa nas je isti taksi za 8€ popeljal na grad Oberwerfen :D

Tako se služi in tako se turistu prilizuje :D

plp Letanca - Dani
Default avatar

bojanv::trv

Še, Majav.

Ob nedeljah okrog 2. popoldne jih krmijo na prostem. Enkrat sem to gledal. Kar zanimivo...

lp

bv
Default avatar

majav::trv

Super, hvala za info. Midva sva bila tam BC (before children), zdaj pa bi se enkrat spet ustavili, da si skupaj pogledamo, pa še tisto ledeno jamo, ki je takrat žal odpadla.
Default avatar

Letanca::trv

jp.. še vedno.. sem tudi eno slikico pripopal pod zanimivosti Avstrije :D
Default avatar

vla17

Ojla, planiramo podobni izlet s kamperjem pa me zanima predvsem, ali mi lahkko napišeš koordinate placov, kjer ste prespali z kamperjem. Sem slišal, da Avstrijci ne tolerirajo kamperjev kjerkoli...Bi bil ful hvaležen, hvala in LP.

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net