Kam in kako na počitnice

Odgovarjajo: Potovanja.Over.Net

Španija in Portugalska - kaj naj si ogledam?

Default avatar

matjazek::trv

V začetku oktobra jo mahneva z motorjem za 1 mesec v Španijo in Portugalsko.

Prosim, da mi napišete, kaj je vredno ogleda v tistih krajih, ker jih ne poznam kaj preveč.

Hvala in LP, Matjazwww.celje.tk
Default avatar

Oja::trv

Španije sem videla le majhen delček (Katalonija - maturantski izlet kam drugam kot v Lloret de Mar), a ti vseeno lahko priporočim eno največjih kulturnih znamenitosti - Dalijev muzej v Figueresu, kmalu za francosko mejo.
Default avatar

matjazek::trv

ja, tudi mi smo bili na maturantskem v Lloretu (mogoče pa se poznava, hehehe :-)) Tak da Figueras sodi v obvezni del izleta.

Zanima me pa tako, če je kdo kaj potoval po Španiji in portugalski...razmišljam, da bi naredil kar en krog okoli in okoli ob morju, ker bi se rada veliko kopala...
...pol pa kar bo pa bo...sej glavno, da se nekam gre, ne toliko, da se dela kljukice...

Hvala in čau,
M.
Default avatar

dani::trv

Kar se kopanje tiče pride oktobra v poštev samo sredozemska obala, severni del in zahodna obala na Portugalskem bo sigurno premrzlo in preveč vetrovno. Tudi sam sem to kar mislita vidva prevozil z motorjem, zelo zanimivo. Vnotranjosti Španije bo takrat precej hladno, ker je vse skupaj na nadmorski višini cca. 1000 m.Za ogled pa Segovia, Madrid, Avila, Salamanca, Porto, Lisbona, Capo di Cabo, Gibraltar, če sta že tam lahko skočiota še v Maroko sedaj ko ni več vize. Vsekakor pa se splača potep po Andaluziji. Tega je toliko da vama ne bo dolgčas.
lp
dani
Default avatar

Mojcej::trv

Pozdravljen!

Potovali smo l. 1998. Sicer kar daleč nazaj, ampak nekatere stvari se ne spremenijo. Mi smo naredili krog: severna stran Pirenejev (Carcasone v Franciji), prehod v Španijo, Baskija (Bilbao, Santander, blizu so poslikane jame, v katere lahko z malo sreče prideš, ker niso tako zavarovane kot Altamira), po notranjosti Španije, mimo Salamance na Portugalsko v Porto (obvezen ogled vinskih kleti), dolina reke ter ogled vinogradov, po celini skozi narodni park do Coimbre ter Fatime in Lisbone (takrat je bil v Lisboni EXPO), skrajni zahodni rt, Sintra, po celini v Španijo do Madrida (Toledo ter Escorial), do Barcelone in domov. Spustili smo jug Španijo, ker smo si Valencio, Alicante, Malago, Sevillo ter Gibraltar ogledali že enkrat prej.

Potovali smo avgusta, v Baskiji se je dalo kopati, na Portugalskem pa je bilo morje premrzlo. Za to pot smo potrebovali z dvema majhnima otrokoma 23 dni, naredili smo cca. 7500 km.

Lep dan
Mojca
Default avatar

kaj0lina::trv

V Španiji sem bila pred 5 leti. Kopali smo se v bližini Loret de Mara - priporočam kamp Blanes in na najjužnejšem delu Španije v Tarifi (blizu Gibraltarja). Večino časa pa smo preživeli v Andaluziji, kjer ima praktično vsak kamp najmanj en bazen, tako da glede kopanja ne bo težav.
Default avatar

LiPi::trv

Zdravo, jaz sem se ravno pred 4 dnevi vrnil s potepanja po dezeli Baskov(kombi). Prva stvar ki mi pride na misel je bolj opozorilo da ce se imate namen voziti ponoci vas moram opozorit da kar se tice poti cez francijo je zelo nerodno glede bencinskih crpalk ki so ponoci vecinoma zaprte in tudi ce pise 24ur si s avtomati nismo mogli pomagati saj niso sprejeli nobene kartice˙mastercard, visa´ .
Drugace pa je bilo morje super za se kopat. Odlilicen kamp se nam je zdel Saturarran(malo pred ondaroa) stal pa je 4.5 eurov na noc na osebo plus sotor....Bilbao se splaca pogledat pa tudi plaza v Zarautsu je enkratna...
Za vec info o s spanjie pa kar vprasaj
Default avatar

lesi::trv

V španiji Andaluzija pod št. 1, potem pa vse ostalo!

lp
Lesi
Default avatar

springtim::trv

Skoraj tri tedne smo z rentanim avtom potovali po Portugalski, in sicer Evora,nato do Monsaraza, naprej na jug (Faro, Tavira, Lagos, Sagres) in po Z obali proti Sinesu in Sesimbri ter naprej do Obidosa, Aveira, Brage, Guimaraesa. Delali smo eno do dvo dnevne postanke, dlje smo ostali v Portu, kjer smo oddali avto (ugodna varianta, kjer avto dobis na eni lokaciji,i n ga vrnes na drugi), ter nato v Lizboni in Sintri (varianta bus-vak). Več vtisov lahko prebereš pod "Države" - meni zgoraj.

Srečno pot!
Default avatar

brigita.g::trv

oj!

če imata res namen it okrog in okrog po obali vama priporočam, da se ustavita v Algesirasu in gresta še na en izlet do Ceute z trajektom. vsako soboto imajo izreden popust. za en dan povratna stane vozovnca z vodenim izletom stane le 13evrov na osebo!!!! če ti ne paše voden izlet se lahko z busom zapeleš v maroko (v Tetuan) in se zaužiješ še malo arabskega sveta. Pazit moreš sm to, da se vrneš nazaj v proistanišče na zadni trajekt, ki pelje nazaj v španijo.

LP
Brigita
Default avatar

spiteri::trv

Jaz sem bila malo več kot 2 meseca letos v Španiji. Potovala sem z avtom in je bilo čudovito, vendar pa nama s fantom ni ratalo videt Portugalske niti po 2 mesecih potovanja!! Čeprav je bila v najinem načrtu!! Priporočam vama, da si ali vzameta več časa za potovanje ali pa jo direkt mahneta na Portugalsko oz. kamor si najbolj želita iti. Midva sva si ogledala Baskijo, Andalucijo, Pireneje in seveda Katalonijo. Najbolj mi je bila všeč Barcelona z vsemi ramblami in njihovim Gaudijem (Sagrada Familija in Gaudijev park Palau Guell se obvezno splača videt), potem pa so še Granada z Alambro, pa Pamplona s San Ferminom (na žalost samo julija), San Sebastian je čudovit, Almerija je prav tako lepo mesto s svečanim obzidjem (teh je kar precej po Andaluciji, ki je bila dolgo časa nazaj pod Arabci), Valencija ima ful dobre paelle, Sevilla, Alicante, Elche... S Španci se da presenetljivo dobro pogovarjat tudi v angleščini, tu pa tam je pa vseeno dobrodošla španščina (recimo, ko vprašaš za smer :o)
Skratka uživajta, saj je oktober ful dober mesec za potovanje po Španiji&Portugalski, kampi so cenejši kot poleti, mogoče vama priporočam, da si vzameta kej toplega za oblečt, ker te dež lahko vedno kje preseneti.
Lp
Default avatar

anjailc::trv

Portugalska je krasna... smo mislili letos tja z avtom, pa ni bilo dovolj časa... Od Lizbone proti jugu po obali je pot čudovita... kup majhnih starinskih mestec - ne zgrešite Sinesa - tam je bil doma Vasco na Gama... sicer pa so zanimiva tudi novejša mesta, ki so nastala potem, ko je Portugalska izgubila svoje kolonije v začetku sedemdesetih let (oz konec šestdesetih) prejšnjega stoletja... mesta narejena v letu ali dveh - seveda brez kakšne zgodovinske vrednosti, zanimiva pa vseeno zaradi skrajne racionalnosti (zgrajena v shoraj v realsocialističnem slogu)... Tam živijo ljudje iz nekdanjih kolonij. Morje je sicer tam mrzlo tudi sredi julija pa tudi hladno zna pihati z Atlantika sredi poletja, ko so temperature zraka sicer astronomsko visoke... Sicer so pa plaže neskončne in peščene in znajo biti sredi sezone skoraj prazne....
Lizbona ima zanimiv downtown... kultura z vsega sveta... ni za zamudit... Algarve me ni impresioniral - preveč izumetničen in skomercializiran...
Še nasvet: Domačini odsvetujejo nočno pohajkovanje po kilometrskih samotnih peščenih plažah na poti med Lizbono in Algarvom... vsaka lučka zvečer zna privabiti policiste, ker naj bi tam tihotapili kokain z Amerike v celinsko Evropo... zato se je takšnih romantičnih pohajkovanj v nočnih urah morda bolje izogniti, v izogib neprijetnostim seveda...
Srečno pot... mi gremo v tisto smer najbolj verjetno prihodnje leto....
Default avatar

Adventure-soul.si

Midva sva potovala z avtom 7000 km severna Španija Portugalska, predtem pa južna Španija . Več informacij lahko dobite na najini spletni straniwww.adventure-soul.si lp

Moderatorji

Potovanja.Over.Net
Potovanja.Over.Net